Neler Yeni

20 lik diş çekimi nasıl olur

Dahası  
Reaksiyon skoru
589
İsim
Paşadöner
Arkadaşlar sorum başlık ta yaşım 16 tel tedavisi için 20 lik dişlerim çekilecek sorum şu nasıl oluyor kaç dk acıtıyor mu iğne yapılıyor sa iğne acıtıyor mu çekimden sonra dikiş atılıyor mu benim yaşımda cektirenler yaşadıklarını anlatabilir mi lütfen ne ler oluyor gerek varmi tel yaptırasım kaçtı illerde kesinlikle çektirmem şartmi

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,914
İsim
Emir Yusuf
İğne yapıyor uyuşturmak için, 15 dakka bekliyorsun uyuşmasını. Sonra 5 dakka bile sürmüyor çekmesi. Çok basit oldu benimki. Yarın bir tane daha çektirmeye gideceğim hatta. Korkacak bir şey yok.

Dahası  
Reaksiyon skoru
589
İsim
Paşadöner
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İğne yapıyor uyuşturmak için, 15 dakka bekliyorsun uyuşmasını. Sonra 5 dakka bile sürmüyor çekmesi. Çok basit oldu benimki. Yarın bir tane daha çektirmeye gideceğim hatta. Korkacak bir şey yok.
Dikiş atılıyor mu
Mesaj otomatik birleştirildi:

İğne acıttı mi

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Açıkcası doktorun işine karışmamak gerek, gerekliliği onlar bilir. Acı dikiş konularına vs. gelirsek uyuşturucu iğne yaparlasa işlemde acı hissetmessin biraz tuhaf bir his ile etine değen metali falan hissedersin bişey yapmaz, bir kaç saat veya 1 gün sonra hafif ağrıyabilir uyuşturucu etkisi geçince. Dikiş konusu atabilirde atmayabilirde o doktora kalmış.

Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Ogün Akciğer
Instagram
ognakcgr
Geçmiş olsun, korkulacak bir şey yok öncelikle bunu bilmeniz lazım diş teli tedavisinde 20 lik dişler diğer dişler için sorun olacaksa çekilmeli ve diğer dişlere yer açılmalı yoksa 20 lik diş diğer dişlere sürekli baskı yapar. bu sebeple doktorunuzun tavsiyelerine ve vereceği ilaçları düzenli kullanarak bu süreci güzel bir şekilde atlatırsınız umarım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
589
İsim
Paşadöner
Açıkcası doktorun işine karışmamak gerek, gerekliliği onlar bilir. Acı dikiş konularına vs. gelirsek uyuşturucu iğne yaparlasa işlemde acı hissetmessin biraz tuhaf bir his ile etine değen metali falan hissedersin bişey yapmaz, bir kaç saat veya 1 gün sonra hafif ağrıyabilir uyuşturucu etkisi geçince. Dikiş konusu atabilirde atmayabilirde o doktora kalmış.
Hocam doktor kafasına goremi atıyor ne durumlarda dikiş atılıyor ki

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,914
İsim
Emir Yusuf
Dikiş atılıyor mu
Mesaj otomatik birleştirildi:

İğne acıttı mi
Dikiş yok, iğne acıtmadı. Çektikten sonra dişin o bölgesi kanama yapıyor. Tampon koyuyor doktor. Yarım saat sonra tamponu çıkarıp çöpe at. Doktordan çıkınca da eczaneye uğrayıp ekstra tampon al. 5 tanesi 5TL çok ucuz zaten. Oraya yarımşar saat arayla tampon koy kanayan bölgeye. Soğuk sıcak bir şey içme bir gün boyunca. Kanama kesilir birkaç saate

axion55

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
628
İsim
Oguzhan yılmaz
kardo kurkutmak gibi olmasında benim 20 lik diş den cektigim acıyı ömrüm boyunca bişeyden cekmedim damaga baskılıysa dişin ameliyatlık olursun benim gibi damagı yarıcak dişi alacak biraz acıtacak benim gözümden yaş gelmişti yani uyuştugu halde hissediyordum sonra damagı dikecek 1 2 hafta sıcak soguk bişey yiyemiceksin pipetle beslenirsin muhtemelen sonra dikiişleri söküyor normale dönüyon inşallah damaga yapışık degildir dişlerin

Dahası  
Reaksiyon skoru
589
İsim
Paşadöner
Dikiş yok, iğne acıtmadı. Çektikten sonra dişin o bölgesi kanama yapıyor. Tampon koyuyor doktor. Yarım saat sonra tamponu çıkarıp çöpe at. Doktordan çıkınca da eczaneye uğrayıp ekstra tampon al. 5 tanesi 5TL çok ucuz zaten. Oraya yarımşar saat arayla tampon koy kanayan bölgeye. Soğuk sıcak bir şey içme bir gün boyunca. Kanama kesilir birkaç saate
Dikiş kesinlikle mi yok arkadaş doktor bilir demiş

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Hocam doktor kafasına goremi atıyor ne durumlarda dikiş atılıyor ki

açıkcası bundan 9-10 yıl önce pek duymamıştım benim diş çekme işlemlerimde vs. de hiç dikiş atılmamıştı :D. O yüzden net bişey demedim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
589
İsim
Paşadöner
kardo kurkutmak gibi olmasında benim 20 lik diş den cektigim acıyı ömrüm boyunca bişeyden cekmedim damaga baskılıysa dişin ameliyatlık olursun benim gibi damagı yarıcak dişi alacak biraz acıtacak benim gözümden yaş gelmişti yani uyuştugu halde hissediyordum sonra damagı dikecek 1 2 hafta sıcak soguk bişey yiyemiceksin pipetle beslenirsin muhtemelen sonra dikiişleri söküyor normale dönüyon inşallah damaga yapışık degildir dişlerin
Gömülü disten bahsediyorsu. Galiba sen agrida. Dilayomi gitmiştin

Btengin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
68
İsim
Batuhan Engin
Dişin konumuna ve duruş şekline göre çok kolay ya da çok zor geçebilir. 4 20lik dişimi de çektirdim. Bunlardan 3 tanesi gayet kolay ve sorunsuz geçti ancak 4. sü yamuk çıktığı için 3 parçaya bölünerek çıkartıldı ve uzun sürdü. Oraya dikiş de atılmıştı.

İşlemler öncesi yukarıda arkadaşların da dediği gibi iğne yapıldığı için çok fazla bir şey hissetmiyorsun. Sonrasında o bölge şişiyor ve biraz onun ağrısı sürüyor birkaç gün. İğneyi yapmadan önce yine uyuşturucu sprey sıkıldığı için iğneyi de çok fazla hissetmiyorsun açıkçası.

szbybox

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Dağcan Kuşoğlu
Hiçbir sıkıntı yaşamazsın kanka, çekildikten sonraki 1-2 gün pek bir şey yiyemezsin. Dişin yarı gömülüyse tek bir tane dikiş atıyorlar onu da bir sonraki hafta alıyorlar pek sıkıntı çıkartmıyor. İğnesi acıtmaz, uyuştuktan sonra da sen bir şey anlamazsın zaten. Merak etme sık dişini git hiç çekinmene gerektirecek bir mevzu değil

Top Bottom