Neler Yeni

2000 euro gaming/render pc tavsiyesi

the10ur

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Onur boz
Selamlar dostlar almanyda yaşıyorum ve gaming performansı iyi olan ama render ağırlıklı bir sistem toplamak istiyorum abimin topladıgı sistem sizce mantıklı mı ya da herhangi bir tavsiyeniz var mı
İ9 12900k
Rtx 2060 (ben 3060 taraftarıyım)
Z450 / 550 anakart
Corsair 850 watt psu
Corsair 3600 mhz 16x2 32 gb ram
Sandisk 2 tb ssd (1tb m2 ssd de olabilir)
Corsair 2 fanlı sıvı soğutma

Dostlar pek bilgim yok elinizden geldiğince yanıtlarsanız sevinirim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Edit: kasa ekipman almayacağım hazır var

Rhavenix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
530
İsim
PichHasso
Son düzenleme:

the10ur

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Onur boz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
benim arkadaşım fransada 1600 euro ya bir laptop aldı halen aklım onda harika bir sistem Ryzen 9 5900hx - 16 gb ram - rtx 3060 - 512 gb ssd

şu modelin 3060 olanı işte
Kardesim peki benim sorımla yakınlıgı ya da alakası nedir cevabınızın

• Beğen
Reaksiyonlar: c3nk
Selamlar dostlar almanyda yaşıyorum ve gaming performansı iyi olan ama render ağırlıklı bir sistem toplamak istiyorum abimin topladıgı sistem sizce mantıklı mı ya da herhangi bir tavsiyeniz var mı
İ9 12900k
Z450 / 550 anakart
Corsair 850 watt psu

i9 yerine i7 ekran kartıda rtx 3070 yapılabilir
@RevDeisDou
@Emirhandkee

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,079
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
İ9 12900k
Z450 / 550 anakart
Corsair 850 watt psu

Şöyle bir sistem yaptım:
RGB tercihinizden vs bahsetmediğiniz için ben direkt iyi parçalardan koydum.
Normalde B550 koyacaktım ancak 2 tane PCIe 5.0 SSD edit yaparken yardımcı olacaktır, bu yüzden de X570-P'yi uygun gördüm.
Bu iki SSD'den birisi Windows'un ve programların bulunacağı SSD. Aslında tercihe göre o 1 TB da olabilir. İkincisi de sadece proje dosyalarınızı edit sırasında saklayacağınız disk. Böylece Windows güncellemeleri veya başka disk okuma/yazması yapan işlemler edit yaparken araya girmeyecek.
4 TB HDD ise render aldıktan sonra proje dosyalarınızı saklayacağınız depolama. Bunların hepsini kendim ben olsam şöyle yapardım diye yaptım, eğer sizin belli bir sisteminiz varsa tabii ki ona göre düzenlersiniz.
RAM'ler 3200 MHz olsa da birkaç basit ayarla 3600 MHz CL16 yapılabilirler. Hatta yapmışken ben ince timing ayarı da yapardım.
Ekran kartı ise RTX 3060 diye düşündüm ama eklemedim, çünkü uygun sitelerden daha ucuza alınabiliyor.

Sistemde yapılabilecek birkaç yükseltme var onları da isterseniz yaparsınız:
- R7 5800X yerine R9 5900X
- 2x16 yerine 4x16 RAM
- İlk SSD 1 TB olabilir
- Ekran kartı RTX 3070 olabilir (burada VRAM gereksiniminizi bilmeniz lazım).

Caelius

80+ Silver
İ9 12900k
Z450 / 550 anakart
Corsair 850 watt psu

5600x zaten render da basarili bir islemci 3070 le de gayet iyi ikili olurlar

the10ur

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Onur boz
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Şöyle bir sistem yaptım:
RGB tercihinizden vs bahsetmediğiniz için ben direkt iyi parçalardan koydum.
Normalde B550 koyacaktım ancak 2 tane PCIe 5.0 SSD edit yaparken yardımcı olacaktır, bu yüzden de X570-P'yi uygun gördüm.
Bu iki SSD'den birisi Windows'un ve programların bulunacağı SSD. Aslında tercihe göre o 1 TB da olabilir. İkincisi de sadece proje dosyalarınızı edit sırasında saklayacağınız disk. Böylece Windows güncellemeleri veya başka disk okuma/yazması yapan işlemler edit yaparken araya girmeyecek.
4 TB HDD ise render aldıktan sonra proje dosyalarınızı saklayacağınız depolama. Bunların hepsini kendim ben olsam şöyle yapardım diye yaptım, eğer sizin belli bir sisteminiz varsa tabii ki ona göre düzenlersiniz.
RAM'ler 3200 MHz olsa da birkaç basit ayarla 3600 MHz CL16 yapılabilirler. Hatta yapmışken ben ince timing ayarı da yapardım.
Ekran kartı ise RTX 3060 diye düşündüm ama eklemedim, çünkü uygun sitelerden daha ucuza alınabiliyor.

Sistemde yapılabilecek birkaç yükseltme var onları da isterseniz yaparsınız:
- R7 5800X yerine R9 5900X
- 2x16 yerine 4x16 RAM
- İlk SSD 1 TB olabilir
- Ekran kartı RTX 3070 olabilir (burada VRAM gereksiniminizi bilmeniz lazım).
Kardeşim uzun uzun yazmıssın saol Allah razı olsun dediklerini düşüneyim ben mantıklı geldi ama o kadar da çok iş için değil youtube yapmak vlog videoları editlemek bol editli oyun videosu çekmek istiyorum yeteneğimin de oldugunu düşünüyorum zamanında il genelinde vali belediye başkanının izlediği çıkışta çocukların benle fotoğraf çektiği tiyatrolarda vs de katıldım Türkiyedeyken. Bütçem 2000 2100 euro civarı artabilir 30 50 euro da acaba diğer yanıtlar mantıklı mı onlar da bir şeyler demiş kafam baya bi karışık rgb tercihi fark etmez tekrar ilgilenebilir misin rica etsem?

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,079
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Kardeşim uzun uzun yazmıssın saol Allah razı olsun dediklerini düşüneyim ben mantıklı geldi ama o kadar da çok iş için değil youtube yapmak vlog videoları editlemek bol editli oyun videosu çekmek istiyorum yeteneğimin de oldugunu düşünüyorum zamanında il genelinde vali belediye başkanının izlediği çıkışta çocukların benle fotoğraf çektiği tiyatrolarda vs de katıldım Türkiyedeyken. Bütçem 2000 2100 euro civarı artabilir 30 50 euro da acaba diğer yanıtlar mantıklı mı onlar da bir şeyler demiş kafam baya bi karışık rgb tercihi fark etmez tekrar ilgilenebilir misin rica etsem?
Ekran kartı RTX 3070 olabilir tabii ki, aslında buna karar vermek için oynadığınız oyunları ve çözünürlüğü bilmem lazım.
i9 yerine i7 olabilir demişler, Intel de alınabilir tabii ki, hatta o durumda ileride DDR5'e de geçilebilir, mantıklı olabilir. i9 12900K ama soğutmadan da masraf yapar yani bütçeyi aşabilir. i7 12. nesiller daha mantıklı, PCIe Gen 5.0 ve DDR5'ten de ileride faydalanılabilir, isterseniz bir de Intel sistem toplayayım PCPartPicker ile.
İş için render yapılmayacaksa diskler değişebilir hatta İşlemci AMD olacaksa B550'ye geçilebilir.
Render alırken RAM daha fazla CPU kullanmak için önemlidir, donanım hızlandırmalı efektlerde de GPU önemlidir. Mesela benim kendi sistemimde 3800x ile 16 GB RAM var render alırken RAM doluyor işlemci %60'larda kalıyor bu darboğazdır mesela.

wolvesina

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,355
İsim
Arda Gezer
İ9 12900k
Z450 / 550 anakart
Corsair 850 watt psu

Alman forumlarına yazarsanız daha doğru cevaplar alabilirsiniz muhtemelen daha sağlıklı olur hem oradaki parça fiyatları hakkında çok bilgisi olan yoktur burada

the10ur

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Onur boz
Ekran kartı RTX 3070 olabilir tabii ki, aslında buna karar vermek için oynadığınız oyunları ve çözünürlüğü bilmem lazım.
i9 yerine i7 olabilir demişler, Intel de alınabilir tabii ki, hatta o durumda ileride DDR5'e de geçilebilir, mantıklı olabilir. i9 12900K ama soğutmadan da masraf yapar yani bütçeyi aşabilir. i7 12. nesiller daha mantıklı, PCIe Gen 5.0 ve DDR5'ten de ileride faydalanılabilir, isterseniz bir de Intel sistem toplayayım PCPartPicker ile.
İş için render yapılmayacaksa diskler değişebilir hatta İşlemci AMD olacaksa B550'ye geçilebilir.
Render alırken RAM daha fazla CPU kullanmak için önemlidir, donanım hızlandırmalı efektlerde de GPU önemlidir. Mesela benim kendi sistemimde 3800x ile 16 GB RAM var render alırken RAM doluyor işlemci %60'larda kalıyor bu darboğazdır mesela.
Kardeşim tekrar yazdığın için saol gelecek vadede DDR 5 mantıklı geldi o yüzden i7 12. Nesil düşünüyorum i9 da çok fazla olacak gerek yok açıkcası beni yormayacak editlerimi yapacağım 32 gb ramli oynayacağım max gereksinim oyun rainbow olur ona da çok girmiyorum zaten genel olarak çok sistem gerekmeyen simülasyon tarzı oyunlarda video üretmeye çalışacağım arada da stres atmak için valorant cs go oynarım sen beni az çok anladın amd de olabilir eğer daha mantıklıysa size de güzel geliyorsa. Son bi cevap daha alabilir miyim gerçekten sizin gibi anlayan birisi kolay bulunmuyor tavsiyeleriniz çok mantıklı ve güzel tekrar tesekkürler instagramınız vs ya da başka yorumlarınızın olduğu bir yer varsa takip etmek isterim açıkcası

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,079
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Kardeşim tekrar yazdığın için saol gelecek vadede DDR 5 mantıklı geldi o yüzden i7 12. Nesil düşünüyorum i9 da çok fazla olacak gerek yok açıkcası beni yormayacak editlerimi yapacağım 32 gb ramli oynayacağım max gereksinim oyun rainbow olur ona da çok girmiyorum zaten genel olarak çok sistem gerekmeyen simülasyon tarzı oyunlarda video üretmeye çalışacağım arada da stres atmak için valorant cs go oynarım sen beni az çok anladın amd de olabilir eğer daha mantıklıysa size de güzel geliyorsa. Son bi cevap daha alabilir miyim gerçekten sizin gibi anlayan birisi kolay bulunmuyor tavsiyeleriniz çok mantıklı ve güzel tekrar tesekkürler instagramınız vs ya da başka yorumlarınızın olduğu bir yer takip etmek isterim açıkcası
Aslında yorumlarım çoğunlukla DA Forum'da bulunuyor, konularımda ve profil mesajlarımdalar, ama bir website açma planım var. Güzel sözleriniz için teşekkür ederim, bir de i7 12. nesil sistem toplayıp göndereceğim birazdan.

the10ur

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Onur boz
Aslında yorumlarım çoğunlukla DA Forum'da bulunuyor, konularımda ve profil mesajlarımdalar, ama bir website açma planım var. Güzel sözleriniz için teşekkür ederim, bir de i7 12. nesil sistem toplayıp göndereceğim birazdan.
Teşekkür ederim kardeşim bekliyorum sizi asla unutmayacağım 😂

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,010,293
Üyeler
160,064
Son üye
eft3lya
Top Bottom