Aslında ince olması da hoşuma gidiyor izlediğim videolarda işlemcinin 95 derecelere kadar çıktığını gördüm bilmiyorum problem yaratır mı ama onun dışında bence de çok iyi bir sistem
Hocam ben aldım 2 hafta sonra oyunların yüzüne bile bakmıyorsun. Yine senin tercihin ama alırsan ve çok taşayacaksan max 16 inç al zor ve ağır olur. Bu arada mobil 3060 ekran kartı ile masaüstü ekran kartı performansları aynı değil. Onları da bir araştırmanı öneririm. Cihazın ısınmaları vs pişman olacaksın muhtemelen ama senin tercihin. Ben olsam gaming laptop kesinlikel almam. M2 mac ile de csgo lol gibi basit oyunları oynarsın. Render 3d veya mühendislik yazılımları için en iyi performansı macde alırsın.
Dostum zaten sıfır laptoplarda termal macun oluyor sen direkt işlemciyi kasaya değdirerek mi gönderiyorlar sanıyorsun. Ayrıca yanında bir de latoptan ağır soğutucu fan mı taşayacağız. Masaüstü alıp kasa taşıyalım daha iyi.
Hocam ben aldım 2 hafta sonra oyunların yüzüne bile bakmıyorsun. Yine senin tercihin ama alırsan ve çok taşayacaksan max 16 inç al zor ve ağır olur. Bu arada mobil 3060 ekran kartı ile masaüstü ekran kartı performansları aynı değil. Onları da bir araştırmanı öneririm. Cihazın ısınmaları vs pişman olacaksın muhtemelen ama senin tercihin. Ben olsam gaming laptop kesinlikel almam. M2 mac ile de csgo lol gibi basit oyunları oynarsın. Render 3d veya mühendislik yazılımları için en iyi performansı macde alırsın.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Dostum zaten sıfır laptoplarda termal macun oluyor sen direkt işlemciyi kasaya değdirerek mi gönderiyorlar sanıyorsun. Ayrıca yanında bir de latoptan ağır soğutucu fan mı taşayacağız. Masaüstü alıp kasa taşıyalım daha iyi.
1-2 hafta sonra oyunların yüzüne bakıp bakmayacağı kişiden kişiye göre değişir herkes sen mi de böyle bir genelleme yapıyorsun?
2-Ağır olup olmadığı modele göre değişir macbook 1.3kg iken 1.6kg olan oyuncu laptopları da var dediğim gibi, konuda bahsi geçen laptop 1.9kg. Ağır değil.
3-Burada kimse masaüstü 3060 ile mobil 3060'ın performansının eşit olduğunu iddia etmedi ama masaüstü 3060'ın mobil 3060'tan sadece %8 daha hızlı olduğunu bilmeni isterim. RX6700M ile masaüstü 3060 neredeyse eşit.
4-Üye oyun oynayacağım gaming laptop istiyorum dese bile hala mac m2 alması için neden diretiyorsun?
5-3D Render ve mühendislik programları için en iyi performansı Mac'de alırsın direkt olarak yanlış bilgilendirmeye giriyor.
6-Sıfır laptopta macun olduğunu yeni öğrendim sağol (!) önemli olan o macunun kalitesi. İyi bir termal macun sıcaklığa ve performansa doğrudan etki eder.
7- Soğutucu laptoptan ağır değil 300-400 gr bir şey soğutucular ve yanında taşımasını söylemedim.
8-Pili 10 saat giden hafif bir laptop istiyorsan araştırma yapabilirsin mesela araştırma yapmaya bu konuda önerilen laptopla başlayabilirsin.
9-Ben senin dostun değilim zorttur morttur hitaplarınıza dikkat edin.