Neler Yeni

2001 Palio 1.6 HL alacağım hava yastığı, abs var mı nelere dikkat edeyim?

kinghls24

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Halis Şelte
yarın bir araç bakmaya gideceğim palio 1.6 16v hl lpg benzin 200binde bu araçlarda abs opsiyon diye biliyorum hava yastığı da opsiyon mu yoksa hiç yok mu bunlarda ve de bu araç hakkında bilgisi olan varsa neye dikkat etmem gerekir alırken özellikle bak dediğiniz bir şey var mı ?( bu araç özelinde soruyorum yoksa diğer şeylere bakıcağım tabii ki

dalgakıran06

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
283
İsim
Enes
hiçbir şey bilmiyorsan expert yaptır öyle bak. ben eskiden oto tamıircisiydim arabanın her şeyini bilirim sesinden anlarım araba alınır alnımaz mı

kinghls24

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Halis Şelte
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam hiçbirşey bilmiyor değiliz tabi yanımızda motorcuda olacak ama asıl sormak isteğim bu hava yastığı var mı yokmuydu aslında

dalgakıran06

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
283
İsim
Enes
hocam hiçbirşey bilmiyor değiliz tabi yanımızda motorcuda olacak ama asıl sormak isteğim bu hava yastığı var mı yokmuydu aslında
2001 model arabada bence olmaz yoktur diye tahmin ediyorum ama sen bu airbag açmış diye soruyorsan yada direnç atılmış falan tarzından bi sorun varsa o anca expertte çıkar. tabi iyi bi expertse bulur ancak

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
İlk kasa 2002'e kadar üretildi. Bunların kimisinde airbag var kimisinde yok.

1682371789129.png
1682371861030.png
Abs de böyle opsiyon ( söylemişsin)
Bu yaştaki bir aracın airbaglerinin açılacağını düşünmüyorum. Tüp ömrü 10 yıl zaten.
Bu yaştaki bir araçta öncelikle motora baktır dostum. Yağ yakıyor mu atarı öteri var mı ? Sonra frenlere baktır. 1.6 modellerinin performansı güzeldir iyi gider. Lastik yoksa durmuyor freni sen düşün. Fren çok önemli. Klimayı da dene soğutmasına bak az soğutma vs. var mı bunlar önemli .
Harici aracın kondisyonu ve boyası konusunda çok takmamanı öneriyorum . Experi de boya için değil de neyi var neyi yok onun için yaptırmalısın bence. 22 yaşında bir araçta boya aramak saçmalık olur

kinghls24

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Halis Şelte
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İlk kasa 2002'e kadar üretildi. Bunların kimisinde airbag var kimisinde yok.

Abs de böyle opsiyon ( söylemişsin)
Bu yaştaki bir aracın airbaglerinin açılacağını düşünmüyorum. Tüp ömrü 10 yıl zaten.
Bu yaştaki bir araçta öncelikle motora baktır dostum. Yağ yakıyor mu atarı öteri var mı ? Sonra frenlere baktır. 1.6 modellerinin performansı güzeldir iyi gider. Lastik yoksa durmuyor freni sen düşün. Fren çok önemli. Klimayı da dene soğutmasına bak az soğutma vs. var mı bunlar önemli .
Harici aracın kondisyonu ve boyası konusunda çok takmamanı öneriyorum . Experi de boya için değil de neyi var neyi yok onun için yaptırmalısın bence. 22 yaşında bir araçta boya aramak saçmalık olur
hocam çok sağol boyaya vs takılmıyorum zaten kaç yaşında araba bizim baktığımız mk1 eski tip diresksiyon olan hava yastığı yok frenlere bakmam lazım birkaç yerde gördüm frenleri çok dayanmıyormuş heralde yalnız az önce kilometre sorgulaması yaptım kafam çok karıştı 3 tane farklı plaka 2013 yılında 1.4 olarak gözüküyor araç acaba resmi atsam beni aydınlartır mısınız
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam bi bakarsanız çok yardımınız dokunur

aracın plakası bu yazanlardan farklı birde

Ekler

• kmsorgu.PNG
    kmsorgu.PNG
    41.6 KB · Hit: 70
Son düzenleme:

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
hocam çok sağol boyaya vs takılmıyorum zaten kaç yaşında araba bizim baktığımız mk1 eski tip diresksiyon olan hava yastığı yok frenlere bakmam lazım birkaç yerde gördüm frenleri çok dayanmıyormuş heralde yalnız az önce kilometre sorgulaması yaptım kafam çok karıştı 3 tane farklı plaka 2013 yılında 1.4 olarak gözüküyor araç acaba resmi atsam beni aydınlartır mısınız

hocam bi bakarsanız çok yardımınız dokunur

aracın plakası bu yazanlardan farklı birde
Sigortalar araçların marka modeline bakıyor motor paket falan kafalarına göre giriyorlar. Comfortline araca highline yazmışlar sigortada. Geçen seneki poliçede comfortline yazıyor. Değişiklik olabiliyor
Muayenede yanlışlıkla 1.4 girmiş olabilirler. Harici farklı bir şey olabilir mi bilmiyorum. Motor kodunu karşılaştırıp bakmak lazım. Yüksek ihtimal bir hata olmuştur yoksa baştaki sayılar da uyuşuyor hocam
Plakanın değişmesi çok önemli değil bu arada.
1 yıl boyunca 1.2 el ac pakete bindik. 1.2 olması kötüydü. Performans çok yoktu ama araç hafifti gene oradan kazanıyor.

kinghls24

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Halis Şelte
HOCAM ÇOK SAĞOLUN EKSPERE SOKMAYI DÜŞÜNMÜYORDUM AMA SANIRIM MOTOR ALT TAKIM VE ŞASESELERE BAKTIRSAM İYİ OLACAK SAĞOLUN TEKRARDAN

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
HOCAM ÇOK SAĞOLUN EKSPERE SOKMAYI DÜŞÜNMÜYORDUM AMA SANIRIM MOTOR ALT TAKIM VE ŞASESELERE BAKTIRSAM İYİ OLACAK SAĞOLUN TEKRARDAN
Ekspere sok. Elinde belge bulunsun. Herhangi bir şeye karşı elinde kanıt olur. Aracı bu halde aldım böyle oldu şöyle oldu diye.
Würth conta testleri falan var. Varsa ondan yaptır contaya baktır güzel malzemedir.
Eksper zorunluluğu var dendi ama pek yok gibi. Hocam önerim gene de yaptırın bir de bi ustaya götürün konuşun baktırın mutlaka. Az bir para vermeyeceksiniz emeklerinizin karşılığıdır

kinghls24

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Halis Şelte
tamamdır hocam söylediklerinizi aklıma yazdım sağolun sizide yorduk

acaba şase numarasaı ile sorgulama yapsam daha net bir bilgi elde edebilir miyim

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Olacağını zannetmiyorum ama çürük varmı diye de bir baktır. Gerçekten yaşlandı artık bu arabalar. İlk arabansa vs. Memnun kalırsın. Şehir içi az yakar . 1.6 modeli performansta çok iyi kalıyor. Parçası ucuz bakımı ucuz güzel arabalardır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,053,124
Üyeler
167,257
Son üye
devrimgym01
Top Bottom