Neler Yeni

2023 seçimlerinin olası sonuçları ( İmamoğlu vs Erdoğan)

Apu Mühendisi

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,093
İsim
Lydranx
Hocam bir kere yavaş aday olmayacağını belirtti adamı zorla aday yapamazlar
Eğer aday olursa yalan söylediğinden dolayı dönen bir kesim olacaktır bence
Kesinlikle Aday Olmayacağım Diye Bir şey Söylemedi Hocam Merak Etmeyin.
Ayrıca Anketlerde Yukarı Çıktığı Zaman İlk Onu Öne Süreceklerdir
Bizim Halk Ne Dönüşler gördü , Bu dönüş Bile Sayılmaz.
Mansur Yavaş Sadece Şuanlık Ankarayla İlgilendiğini , CB İle Kafasını Bulandırmak İstemediğini Söyledi

Ayrıca , Türk Siyasetini En İyi Özetleyen Demirelin Bir Sözü Vardır ,
"Dün Dündür , Bugün Bugün"

Excator23cm

80+ Gold
Babacan Yurt Dışı Güdümlü Bir İnsan
Dediğim Gibi Türkiye Bağımsız Olmak İstiyorsa Babacan Gibi Birini Asla Seçmemesi Gerekiyor

İmamoğlunun Başarısızlık Konusuna Katlmıyorum , Adamın Sürekli Önünü Kapatmaya Çalışıyorlar ve 25 Yıllık Bir Enkazı 2 Yılda Toparlayamaz değil mi ?

Ayrıca Şuan Doların 8.30 Olmasının Sebebi , Babacan Zamanı Doların 1.30 Olması
Serbest Ekonomide Yerli Üretimin Bitmesinin Sebebidir. Bakın Çine , Kendi Parasını Değersiz Tutmak İçin kendi Parasıyla Dolar Satın Alıyor , Bu sayede Yerli Üretimi Bitirmiyor

Mansur Yavaş'ın Tecrübesizliği Durumuna da Katılmıyorum , Erdoğan da Başbakan Olmadan Önce İBB Başkanıydı , Ayrıca Siirt Millet Vekiliydi

Mansur Yavaş Rte İle Aynı Zamanda Siyasete Başlamış , En Az Rte Kadar Ülke Politikalarına Hakim Biri.
Bunu İrandaki Türk Traktör Takımını Desteklemesinden bile Anlayabilirsiniz
Mesaj otomatik birleştirildi:

Gelecek Tepkiye Bağlı , Ama 20 Senedir Olmayan Birinin Olacağını Düşünmüyorum
kankam sen ileriye dönük bir ekonomik sistemi kuramıyorsan iyi yönetmilşolmazsın. Günü kurtarmak kolaydır her zaman ama ileriye dönük adımlar yapmak yatırım yapmak zor olan . Babacan günü iyi kurtarmış olabilir ama şuan ki ekonomide onunda parmağı var

İmamoğlunun başarısız oldukları nedenlerini de say lütfen .
Dediğim gibi ekonomiye fren basılması gerekiyordu basılmadı ki yönetim içi anlaşmazlıklar çok fazlaydı 2 kere istifa etmek istedi Babacan ama 2 kere yeniden ikna edip göreve getirildi.

Ekonomiyi kendi yılları arasında çok iyi tuttu ama uzun bakanllık döneminde sadece ekonomi bakanlığını değil dışıişleri bakanlığnı ve AB için görevlerde de bulundu.

Göreve geldiği dönemde saten devülasyondan çıkan bir ekonomi vardı. O ekeonmiyide toplamak kolay olmasa gerek 2 kere ayrılma yoluna geldi anlaşmazlık üzünden her istediğnide yapamamıştır ki ekonomide Erdoğan tarafından farklı görevler veridli hep ekonomide olsaydı işler farklı olabilirdi.

Doların 8.30 olmasında bir suçu var denemez Malum iktidar Başarısız 2 ekonominin E'sinden anlamayan bakan dıl güçlerin tehtidi rahip olayları vs varken bu adama laf söylenmesi bile saçma

Gelelim İmamoğlu meselesine.

Belediyelerin performans kitapları olur kaynağım nonların çıkardığı resmi kaynaklardır.

Sayın Ekrem başkan Ulaşımı sorun olmaktan çıkaracağını vaad etmişti;

2018'de ulaşıma ayrılan bütçe %17 iken 2021 yılında %9 olması planlanıyor.

Kitapda 2.9km metro hattı yapıldır diyor.Başkanın seçim vaatlerindeki metro hattına ulaşacağı yıl 2150 oluyor.

Meclis sununda 11.9km metro hattı yapacağım derken kitapta 2.9km yazıyor hatta İbb meclisindeki diğer tarafa gönderilen taslakta 17.6km yazıyordu.Sunumda ise 11.9km'ye düştü.

11.9km metro hattı yapmak için 5milyar bütçeye ihtiyaç vardır fakat ne kadar bütçe ayrılıyor? 2 milyar.

Gelelim otopark konusuna; Başkan seçim vaatlerinde her yıl 20.000 5 yılda da toplam 100.000 kapasiteli otopark yapacağım dedi.Tv programlarında otopark meselesini sorun olmaktan çıkaracağım dedi.

Fakat resmi kitapta ise 2021 yılında 2500 kapasiteli otopark yapacağım diyor.Vaat ise 20.000 idi.Bahane ise pandemi.

Eğer her yıl 2500 kapasite otopark yaparsa 100.000 kapasiteye 2040 yılında ulaşacak.

Diğer vaade gelelim 15 tane yaşam vaddisi yapacağım diyor;

Kiyapta ise 1 yaşam vadisi bile geçmiyor sadece 3 tane var onlarda daha öncedden yapılan vadiler.

Gelelim sosyal yardım meelesine öenmli yerlerden;

Akp döneminde sosyal yarımlara ayrılan bütçe %3'e kadar serbest.Sonra Başkan %3'ü çok az buldu ve %15'e çıkaralım dedi,Mecliste onaylandı ve %15e çıktı fakat sayın Başkan yalan söyleeyip "Engellediler" twit attı tepki gelince kaldırdı.

RESMİ KAYNAKLARDA İSE BU BÜTÇEYİ %2'YE DÜŞÜRDÜLER.

Sözde sosyal bir devlet amacı güdüyorlardı.

2019'da yatırım bütçesi %47 iken 2021'de %32'ye düşürüldü. Yatırımlar belediyeler için çok çok önemlidirler.

Seçim vaatlerinde İstanbul nimet nşmet diyen Başkanın diğer vaadi ise bütçeyi %50 arttırmaktı lakin İstanbulun ana damarları olan yatırım bütçesini %15 düşürdü.

Ve söyle bir sözü var Vakıflara aktarılan parayı kesip bütçeye aktaracağım ee? ama bütçede düşüş var?garip.

Bütçe küçüldü yatırım küçüldü ee nerde bu artan paralar?

2019 yılındaki özkaynak oranı %24 iken 2021 yılında %19a düşmüş.

Reklam giderleri %104 artmış. Reklamlaaarr.

İşçi giderleri%9 azaltılıyor yani işçi çıkarmak anlamına geliyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,991
İsim
Cdd Baran
İlgilendiği Kategoriler
Politik a Politik
Dediğim gibi ekonomiye fren basılması gerekiyordu basılmadı ki yönetim içi anlaşmazlıklar çok fazlaydı 2 kere istifa etmek istedi Babacan ama 2 kere yeniden ikna edip göreve getirildi.

Ekonomiyi kendi yılları arasında çok iyi tuttu ama uzun bakanllık döneminde sadece ekonomi bakanlığını değil dışıişleri bakanlığnı ve AB için görevlerde de bulundu.

Göreve geldiği dönemde saten devülasyondan çıkan bir ekonomi vardı. O ekeonmiyide toplamak kolay olmasa gerek 2 kere ayrılma yoluna geldi anlaşmazlık üzünden her istediğnide yapamamıştır ki ekonomide Erdoğan tarafından farklı görevler veridli hep ekonomide olsaydı işler farklı olabilirdi.

Doların 8.30 olmasında bir suçu var denemez Malum iktidar Başarısız 2 ekonominin E'sinden anlamayan bakan dıl güçlerin tehtidi rahip olayları vs varken bu adama laf söylenmesi bile saçma

Belediyelerin performans kitapları olur kaynağım nonların çıkardığı resmi kaynaklardır.

Kitapda 2.9km metro hattı yapıldır diyor.Başkanın seçim vaatlerindeki metro hattına ulaşacağı yıl 2150 oluyor.

Meclis sununda 11.9km metro hattı yapacağım derken kitapta 2.9km yazıyor hatta İbb meclisindeki diğer tarafa gönderilen taslakta 17.6km yazıyordu.Sunumda ise 11.9km'ye düştü.

11.9km metro hattı yapmak için 5milyar bütçeye ihtiyaç vardır fakat ne kadar bütçe ayrılıyor? 2 milyar.

Gelelim otopark konusuna; Başkan seçim vaatlerinde her yıl 20.000 5 yılda da toplam 100.000 kapasiteli otopark yapacağım dedi.Tv programlarında otopark meselesini sorun olmaktan çıkaracağım dedi.

Fakat resmi kitapta ise 2021 yılında 2500 kapasiteli otopark yapacağım diyor.Vaat ise 20.000 idi.Bahane ise pandemi.

Eğer her yıl 2500 kapasite otopark yaparsa 100.000 kapasiteye 2040 yılında ulaşacak.

Kiyapta ise 1 yaşam vadisi bile geçmiyor sadece 3 tane var onlarda daha öncedden yapılan vadiler.

Akp döneminde sosyal yarımlara ayrılan bütçe %3'e kadar serbest.Sonra Başkan %3'ü çok az buldu ve %15'e çıkaralım dedi,Mecliste onaylandı ve %15e çıktı fakat sayın Başkan yalan söyleeyip "Engellediler" twit attı tepki gelince kaldırdı.

2019'da yatırım bütçesi %47 iken 2021'de %32'ye düşürüldü. Yatırımlar belediyeler için çok çok önemlidirler.

Seçim vaatlerinde İstanbul nimet nşmet diyen Başkanın diğer vaadi ise bütçeyi %50 arttırmaktı lakin İstanbulun ana damarları olan yatırım bütçesini %15 düşürdü.

Ve söyle bir sözü var Vakıflara aktarılan parayı kesip bütçeye aktaracağım ee? ama bütçede düşüş var?garip.

knk cidden ekrem imamoğlu hakkında yazdıklarını gülerek okudum :D

babacan dediğin adam zaten yönetimin içinde olan hatta ak partini kurucularından bu adam karşı çıkmıyorsa yanlışlıklara ve yenı açıklamalarında yok türkiyem için kalmaya devam ettin kandırıldım gibi açıklamara sözü getirmeye çalışıyor saçmalıktan ibaret

Excator23cm

80+ Gold
knk cidden ekrem imamoğlu hakkında yazdıklarını gülerek okudum :D
Yapacağın başka bir şey yok zaten
babacan dediğin adam zaten yönetimin içinde olan hatta ak partini kurucularından bu adam karşı çıkmıyorsa yanlışlıklara ve yenı açıklamalarında yok türkiyem için kalmaya devam ettin kandırıldım gibi açıklamara sözü getirmeye çalışıyor saçmalıktan ibaret
Ak parti kurucularından biri olduğunu biliyorum. Bu kadar örnek verdim bu kişi ile ilgili yaptıklarından vs ayrıca İmamoğlunun yapmadıklarıyla ilgili uzuun bir yazı yazdım onlara çok bir cevabın yok gibi.

Ve senin dediğin şey şu:"
"
Bence senle daha fazla konuşulacak bir şey yok.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,991
İsim
Cdd Baran
İlgilendiği Kategoriler
Politik a Politik
Yapacağın başka bir şey yok zaten

Ak parti kurucularından biri olduğunu biliyorum. Bu kadar örnek verdim bu kişi ile ilgili yaptıklarından vs ayrıca İmamoğlunun yapmadıklarıyla ilgili uzuun bir yazı yazdım onlara çok bir cevabın yok gibi.

Ve senin dediğin şey şu:"

"
Bence senle daha fazla konuşulacak bir şey yok.
:D cahil ile tartışma çünkü uzaktan bakılınca fark anlaşılmayabilir neyse babacana oy vereyim bari de dolar 2 tl olsun .d

Excator23cm

80+ Gold
:D cahil ile tartışma çünkü uzaktan bakılınca fark anlaşılmayabilir neyse babacana oy vereyim bari de dolar 2 TL olsun .d
Aynen kardeşim senin max zekan bu kadar belli etmiş oldun cahil diyor birde Allah kimseyi acınak ve rezil olacak duruma düşermesin.
Uzun uzun yazı yazıyorum daha cümle kuramayan bir velet cahil diyor zaten bilgili ya da yaşı büyük bir kişi bunu demez. Mesajı görenler gülmüştür haline ben senin gibi başka adayı kötülemeyeceğim.
Ama yaşından dolayı gelişmemiş beyninle bu konulara girme sen saçmalıyorsun işine gelmediğinde

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,991
İsim
Cdd Baran
İlgilendiği Kategoriler
Politik a Politik
Aynen kardeşim senin max zekan bu kadar belli etmiş oldun cahil diyor birde Allah kimseyi acınak ve rezil olacak duruma düşermesin.
Uzun uzun yazı yazıyorum daha cümle kuramayan bir velet cahil diyor zaten bilgili ya da yaşı büyük bir kişi bunu demez. Mesajı görenler gülmüştür haline ben senin gibi başka adayı kötülemeyeceğim.
Ama yaşından dolayı gelişmemiş beyninle bu konulara girme sen saçmalıyorsun işine gelmediğinde
velet cahiL ok bro :D

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Alıntıyı görüntüle

Ne düşünüyorsunuz? Bunlar sadece tahmin.
Ben imamoğlu ve kılıçdaroğlunu sevmiyorum çünkü ikisinin de berbat yönetimleri olduğunu düşünüyorum.
Üsteki arkadaş mansur demiş evet o olsa ve bunlar olsa evet derim ama aynısını o iki kişi için diyemeyeceğim.
Ayrıca bunlara herkes katılmıyor yani gerçeği yansıtmıyor çoğunlukla.

Eren Eser

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,309
İsim
Eren Eser
yani. Keşke böyle olmasaydı 🙁
Niye böyle oldu anlamadık acaba akpnin suçu mu yoksa başkalarının suçu mu? Eğer pahalanmanın sebebi akp ise yuh onlara her ay bir şey pahalanıyor böyle devran dönmez bizim cebimize giren para aynı ama her ay cepten çıkan para fazla yok öyle devran zamların sebebi akp ise vallaha daha vermem etmem tutmam onları

Techno08

80+ Gold
Niye böyle oldu anlamadık acaba akpnin suçu mu yoksa başkalarının suçu mu? Eğer pahalanmanın sebebi akp ise yuh onlara her ay bir şey pahalanıyor böyle devran dönmez bizim cebimize giren para aynı ama her ay cepten çıkan para fazla yok öyle devran zamların sebebi akp ise vallaha daha vermem etmem tutmam onları

ülkeyi kim yönetiyorsa suç onundur reis. CHP yönetiyor olsa ülkeyi CHP’nin MHP ise MHP’nin. Şu anda kim yönetiyor ülkeyi?

Eren Eser

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,309
İsim
Eren Eser
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,057,989