Arkadaşlar Seneye Temmuz Ayında 3070'li sistemler ne kadar olur ? Tahmini değerler istiyorum, geleceği bilemeyiz cart curt gibi yorumlar gelmezse sevinirim. Sonuçta Tahmini istiyorum.
O zaman ne olacağına bağlı vallahi ben bu zamana kadar bu ekran kartı krizinin devam edeceğini düşünmüyordum kimse 2 3 yıl önce böyle şeyler olacağını bilmiyordu bile o yüzden ne desek kesin değil yani
Hocam açıkçası çok belirsiz bir soru. Mining ne derecede olacak, stok sorunu yine başlar mı , dolar, talep derken bir sürü değişken var.
Bir de yeni gelen gümrük vergileri falan
Arkadaşlar Seneye Temmuz Ayında 3070'li sistemler ne kadar olur ? Tahmini değerler istiyorum, geleceği bilemeyiz cart curt gibi yorumlar gelmezse sevinirim. Sonuçta Tahmini istiyorum.
40.. serisinden dolayı konuşuyorum. 1050'nin şimdiki fiyatı ile çıkış fiyatını dolar bazında karşılaştırın , değer çok yüksek oranda düşmüştür. Biz seneye doların sabit kalacağını varsayalım.
Tamam geleceği tahmin edemeyiz gibi yorumlar yapmayın demişsin de.
Bunların bir sürü olasılığı var:
Çip krizi var(ki bence devam eder)
Lhr kilidi kırıldı piyasaya tepkisi ne olacak
Coin fiyatları keza belli olmuyor.
1 gecede uçarsa herkes mininge döner.
Toplayacağın sistem ddr4 mü 5 mi?
Ddr5 daha yaygınlaşırsa ddr4 düşebilir.
Yine keza yeni amd işlemciler geleceği söyleniyor.
Gelirse şuanki işlemcilerin fiyatı düşer.
Ve en önemlisi ise bizim için doların durumu.
Yani geçen yaz dolar 7 iken yıl içinde 18 oldu ve bir gecede 10’a kadar düştü, şuan ise neredeyse 15.
Bütün şeyler x2 oldu fiyatı.
Geçen yaz aynı şeyi sorsaydın kimse dolar 15 olucak her şey zamlanacak demezdi.
Yani piyasanın bu kadar değişken olduğu bir dönemde haftaya cuma bile olacak fiyatları tahmin edemiyoruz.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Ek olarak 4000 serisi gelirse seneye 3070 sıfır bile bulunmaz piyasada.
Şuan fiyatlarda sıkışıklık var. Mesela 6500xt ile 6400xt aynı fiyat. Böyle saçmalık olur mu. Evet oluyor. Yada 6600xt ile 3060 arasında %20 fiyat farkı var 3060 daha pahalı. Bu da saçmalık mesela çünkü 6600xt daha yüksek bir kart. Gibi. Yani 1050ti ile 6400xt aynı fiyat i. Yani şuan biz şişen piyasanın inme sürecini yaşadığımız için böyle sıkışık fiyatlar. Bu dönemde alım çok riskli. Yani 3050 ile 3060ti in aynı fiyata alınabildiği bir dönemdeyiz. Herkesin ayık olması lazım