Biliyorum bu kaçıncı kez soruldu belki.Ama şuan için günümüz şartlarında değerlendirirsek hangisini seçerdiniz? Nedeninide yazarsanız sevinirim.
Ben olsam laptop derdim.Çünkü artık yapay zeka özellikleri o kadar gelişti ki gerek oyun olsun gerek iş yükü olsun rahatlıkla yeterli geliyor.Bugün RTX 4000 serisi ekran kartları bile dlss ve frame gen ile oyunları yüksek ayarda oynatabiliyor.Hemde bunu giriş seviyesi diye tabir ettiğimiz laptoplar yapabiliyor.Güç tüketimleri daha düşük olduğu içinde faturaya daha az yansıyor.Evde canınız sıkıldığında balkona veya başka odaya taşıyabiliyorsunuz.Dışarıda götürebiliyorsun.Yeni kasalarda ısınma ve fan sesi şikayetleri daha az olmaya başladı.Bundan rahatsız olan varsa IETS gibi soğutucular çıktı (-20 derece kadar düşürüyor).Fiyat olarak ise masaüstü ile laptoplar neredeyse aynı seviyeye geldi.Tabi ki masaüstü daha performanslı ama dediğim gibi nvidianın yapay zeka özellikleri arayı büyük ölçüde kapatıyor.Bana göre bu devirde masaüstü pc toplamak mantıklı gelmiyor.Yeni jenerasyonda her şey küçülmesi gerekirken, daha kompakt olması gerekirken ve bir yere bağlı kalma ihtiyacı hissetmemek gerekirken, büyük bir kasayı eve yerleştirmek onun tozuyla kiriyle uğraşılmamalı.Hele ki sadece oyun için yüksek performanslı bilgisayarlara o kadar verilmesini doğru bulmuyorum.Onun yerine bilgisayar işlerini görecek giriş-orta düzey laptop + oyun konsolu almak bana daha mantıklı geliyor.
Düşüncelerinizi paylaşın.