Bu bahsettiğin kriterlere göre hazır sistem senin bütçene göre zor .
Onun yerine benim şahsi önerim Japonya'dan ekran kartı alman veya TR'den paketi açılmamış 6600XT ve 3060Tİ'lara yönelmen ,diğer parçaları de kendin fırsatlardan yakalayarak kovalaman.
Türkiye'de kaliteli sistem sayısı yüzdeye vurursak 1/10 bile değil.Maddi şartlar sebebi ile sistemler genelde fiyat/performans bazında oluyor.
Senin bahsettiğin kriterler 'Kalite' kategorisini içine aldığı için parçaları tek tek senin belirleyip toplaman daha mantıklı olacaktır.
Örnek vermek gerekirse iyi bir araştırma ile kaliteli bir 6600XT ister japonyadan ister Türkiye'den bulunur.
11k'sını bu şekilde düşüyorum ki bu kart 9K'ya bile bulunabiliyor.
11K'sını düştük kaldı 10500TL
Yakın zamanda İtopya 5600x'i (Sıfır )3500TL'ye sıfır olarak sattı bu fırsatın tekrarını Karne indirimlerinde görmemiz muhtemel olacaktır.
3500TL'sini de bu şekilde düştük kaldı 7000TL.
7000TL'nin 1000TL'sini iyi bir PSU'ya(Sıfır)
1200TL'sini Ballistix RGB 3600Mhz CL 16 16GB RAM'lere (Sıfır)
2300TL'sini B550-F'e (Bu ikinci el ama temiz gözlemlediğim ürünler var aranırsa daha ucuza bulunabilir.)
Kaldı 2500TL
Buradan bir adet 500GB M2 SSD için 500TL düşüyorum(Sıfır) .Yer yer 400TL'ye bile düştü sıfır 500GB WD SSD.
Kalan 2000TL'yi ise
500TL'sini iyi bir kule tipi soğutucuya (Sıfır)
1500TL'sini de keyfe keder gayet kaliteli ve düzgün bir kasaya ayırırsın.
Böylelikle hem kaliteli hem de performanslı bir sistemin olur.
Belki sana hazır sistem atamadım ama bence bu yazdıklarım daha çok işine yarar.
İmkanın varsa bu şekilde sistemi toplamak çok çok daha mantıklı.
Aralarındaki tek 2.el parça Anakart ,o da fazlasıyla kaliteli bir ürün.
Saçma sapan anakartlı ,çarpan kilidi kapalı ,OC'ya izin vermeyen bir sistem toplamaktansa bahsettiğim tarzda bir sistem toplarsın hem performans olarak seni üzmez OC tarafında hem de göze güzel görünür düzgün bir sistemin olur.
Tercih senin umarım yazdıklarım işine yarar.