24" 1080 p vs 27" 2k

BerkayA01

80+
Reaksiyon skoru
9
SA 16.1" laptopum var hp victus r7 7840hs ve rtx 4060 ekran küçük gelmeye başladı ve monitör arayışına çıktım arkadaşlarım 24" yetiyo daha büyüğüne gerek yok diyolar ama ben ps5 de bağlıycam için 24 ün yetmeyeceğini düşünüyorum o yuzden 27" almak istiyorum 27" monitorlerdede 1080p de pikselleri sayarsın tarzında çok yorum var o yuzden 2k baktım sizce ne yapmam lazım laptopu bağlasam zorlanırmı yada tam performans verirmi (bu bütçelerde varsa tavsiyeniz paylaşırsanız sevinirim.)

O laptop ile 2k hikayeli oyun oynaman zor, ps5 bağlayacaksan 2k tercih edebilirsin.

SA 16.1" laptopum var hp victus r7 7840hs ve rtx 4060 ekran küçük gelmeye başladı ve monitör arayışına çıktım arkadaşlarım 24" yetiyo daha büyüğüne gerek yok diyolar ama ben ps5 de bağlıycam için 24 ün yetmeyeceğini düşünüyorum o yuzden 27" almak istiyorum 27" monitorlerdede 1080p de pikselleri sayarsın tarzında çok yorum var o yuzden 2k baktım sizce ne yapmam lazım laptopu bağlasam zorlanırmı yada tam performans verirmi (bu bütçelerde varsa tavsiyeniz paylaşırsanız sevinirim.)
O ekran kartı ile 2K monitör kullanılmaz. FPS oyunları oynuyor musunuz?

Bu monitörde gayet güzel alınabilir ama fiyatı gene tuzlu gibi

O ekran kartı ile 2K monitör kullanılmaz. FPS oyunları oynuyor musunuz?
hikayeli oyunlar oynuyorum genelde arkadaşlar çağrırsa sadece giriyorum fps onun dışı full hikayeli
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu monitörde gayet güzel alınabilir ama fiyatı gene tuzlu gibi
bu fiyatlarda bi bunu bulabildim hem asus , markada güven veriyo ve laptop zorlanırmıki ya ultra ayarlarda fln oynamasam

Ps5 için çok güzel oynarsın ama gelelim laptop konusuna, 2k oynamasına 3060 ile bile oynarsın ama bekletin ne? Ultra oyunculuk için zor AAA+ oyunlarda low veya medium takılırsın gerektiği yerde dlss gibi teknolojilerle desteklersin. Ama ben ap ağır oyunlar oynamayacağım GTA5 uncharted 4 (örnek veriyorum ucnharted AAA bir oyun ama optimizasyonu güzel) gibi oyunlarda medium High takılırsın. Ps5 performansını biliyoruz zaten anlatmaya gerek yok.

laptop zorlanırmıki ya ultra ayarlarda fln oynamasam
Evet, laptop güzel zorlanacaktır.

Hikayeli oyun oynarsanız ps5 kullanırsınız diye düşünüyorum ki mantıklı seçenek o. Laptop ilede arkadaşlarınızla online, FPS oyunları oynarken kullanırsınız. 27 inç 2k FPS oyunları için sıkıntı çıkarmaz o sisteme FPS oyunlarında yinede güzel değerler alırsın. FPS oyunu 27 ile oynanmaz diyorlar ama sen alıştıktan sonra PC de açtıktan sonra oynanmaz diye bir şey yok zaten çok yakından bakan biris değilsin tahminimce.

hikayeli oyunlar oynuyorum genelde arkadaşlar çağrırsa sadece giriyorum fps onun dışı full hikayeli

bu fiyatlarda bi bunu bulabildim hem asus , markada güven veriyo ve laptop zorlanırmıki ya ultra ayarlarda fln oynamasam
4060 laptop ile hikayeli oyunlar tatmin etmez, 1080p alın. Bu model kaliteli. Overdrive modunu faster da kullanın.

İPS istersenizde aoc 24g42e öneririm.

Ps5 bağlayacam diyorsanız kesinlikle 2k alın 1080p bitti.

ben alıyom o zaman bunu ps5 için 24" küçük kalır 27" dede 2k lazımmış bu fiyata dah iyisini bulamadım 1-2 saattir bakıyorum yok
Güzel tercih. 4060 kartıda medium ayarlarda idare eder

Geri