Neler Yeni

240 Hz monitör takılma sorunu

Akifyl1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Akif Yıldız
Asus 31,5" Rog Swift OLED PG32UCDM Monitör fiyatı, teknik özellikleri, Asus Rog Swift OLED modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da

Bugün bu monitörü aldım fakat oyunlarda 240 Hz ayarlıyken akıcılık olmuyor takılmalar oluyor. 120 Hz’e aldığımda sorun olmuyor. Örneğin PUBG’de monitörü 240 Hz’e aldığımda 150-160 fps alırken akıcılık yok takılmalar oluyor. 120 Hz aldığımda 120 fps ile akıcı oluyor. Bundan önceki monitörüm 144 Hz idi herhangi bir problem yoktu çok akıcıydı. Ne yapmam gerekiyor?

RTX 4090
R9 7950x3D

Lost_Dragon

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
890
İsim
Göksel Gündüz
Display port kablosu çıkmıştır herhalde kutunun içinden, çıkmadıysa alman gerekir.
  • Display port kablosu çıkmadıysa kablo alıp G-SYNC'i açmarsan düzelebilir. Kablo çıktıysa monitör içi ayarlardan G-SYNC'i aktif edersen düzelebilir belki.
  • Belki de display port kablosunu RTX 4090'nın farklı bir slotuna takınca düzelebilir.

Akifyl1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Akif Yıldız
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Display port kablosu çıkmıştır herhalde kutunun içinden, çıkmadıysa alman gerekir.
  • Display port kablosu çıkmadıysa kablo alıp G-SYNC'i açmarsan düzelebilir. Kablo çıktıysa monitör içi ayarlardan G-SYNC'i aktif edersen düzelebilir belki.
  • Belki de display port kablosunu RTX 4090'nın farklı bir slotuna takınca düzelebilir.
Display port takılı, takıp çıkarttım da defalarca ama düzelmedi. RDR 2’de 100-110 fps alırken hiçbir sorun yok mesela ama PUBG’de böyle

Lost_Dragon

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
890
İsim
Göksel Gündüz
HDR açık mı ? Açıksa kapatmayı dene. Belki HDR yüzünden yapıyordur.

Başlat çubuğuna tıkla HDR yaz. Seçeneklerden Windows HD Color ayarı çıkar. Oradan resimdeki gibi HDR açıksa kapatmayı dene.

Screenshot_1.png

Shourd

80+ Gold
Aktifti zaten evet
display portla fln alakalı değil şöyle düşün eskiden bilmiyorum 720p monitör kulandım mı ama o zaman 720psi kaliteliydi çünkü ikisi eşti mesela şuanki 1080p muhtemelen monitöründen 720pye çek kalite düşer neden o monitör onun için ayarlanmış yada boşver bunu bunla alakalı değil muhtemelen fps türü değişken fpsli oyunlarda anlık fps değişikliği sebebiyle oluyor kısaca özeticek olursam sen zaten 240fps alamıyorsun oyunda yani monitörden tam verim ama bu monitörün hzinin destekledği fpsler içinde aldığından 140 la 160 arasındaki farkı gözün fark ediyor çünkü monitörün destekliyor ve sana takılıyor gibi geliyor 120fpste ise arada herhangi bi değişimide geçtim stabil olduğu için sıfır donma gibi geliyordur ama 160 kadar akıcıhisetirmiyordur bunada yapcak bişi yok önerim vsync açıp yarım moda yanı 120fpse sabitlemen yada fps kısıtlama ile 144-120ye sabilemen

Akifyl1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Akif Yıldız
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
HDR açık mı ? Açıksa kapatmayı dene. Belki HDR yüzünden yapıyordur.

Başlat çubuğuna tıkla HDR yaz. Seçeneklerden Windows HD Color ayarı çıkar. Oradan resimdeki gibi HDR açıksa kapatmayı dene.

Alıntıyı görüntüle
Yok kapalı o
Mesaj otomatik birleştirildi:

display portla fln alakalı değil şöyle düşün eskiden bilmiyorum 720p monitör kulandım mı ama o zaman 720psi kaliteliydi çünkü ikisi eşti mesela şuanki 1080p muhtemelen monitöründen 720pye çek kalite düşer neden o monitör onun için ayarlanmış yada boşver bunu bunla alakalı değil muhtemelen fps türü değişken fpsli oyunlarda anlık fps değişikliği sebebiyle oluyor kısaca özeticek olursam sen zaten 240fps alamıyorsun oyunda yani monitörden tam verim ama bu monitörün hzinin destekledği fpsler içinde aldığından 140 la 160 arasındaki farkı gözün fark ediyor çünkü monitörün destekliyor ve sana takılıyor gibi geliyor 120fpste ise arada herhangi bi değişimide geçtim stabil olduğu için sıfır donma gibi geliyordur ama 160 kadar akıcıhisetirmiyordur bunada yapcak bişi yok önerim vsync açıp yarım moda yanı 120fpse sabitlemen yada fps kısıtlama ile 144-120ye sabilemen
Hocam fps çok oynamıyor ama 200-210 seviyesinde sabit

Son düzenleme:

Shourd

80+ Gold
Yok kapalı o
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam fps çok oynamıyor ama 200-210 seviyesinde sabit
evet o zaman dediğim gibi daha düşük fpslerde gözle görülür fark artıyor mesela 100lerdeyken fps 20 fps oynaması 200lerdekinden daha çok fark eder dediğim gibi yapın derim

Akifyl1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Akif Yıldız
evet o zaman dediğim gibi daha düşük fpslerde gözle görülür fark artıyor mesela 100lerdeyken fps 20 fps oynaması 200lerdekinden daha çok fark eder dediğim gibi yapın derim
Vsync açık zaten

Shourd

80+ Gold

Lost_Dragon

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
890
İsim
Göksel Gündüz
RAM'lerin frekansını Bios ayarlarından varsayılan en düşük hıza düşürüp dener misin ? DDR5 sistemlerde RAM'lerden kaynaklı problemler çıkabiliyor. Belki RAM hızından kaynaklı olabilir.

Top Bottom