- Konu Sahibi Konu Sahibi
dostum ben de 60hz 120hz ve 144hz kullandım sadece izlediğim video üzerinden konuşmuyorum ben 60 ve 120 arasında bile öyle ahım şahım bi fark görmüyorum. izlediğimiz film ve dizilerin bir çoğu 24-30fps aralığında çekiliyor 120 144fps çekilen film bi elin parmağını ya geçer ya geçmez ama film izlerken ula bune yaw fps çok düşük film akmıyor demiyoruz bence bunu kafamızda takıntılı haline getirdiğimiz için hz i yüksek bir monitör alınca buna inanmak istiyoruz ve o yüzden bize daha akıcı geliyorHissediliyor ya öyle deme valla. Monitör 240Hz. Senin dediğin gibi 144'e alayım değişiklik olacak mı diye denedim. Göz alışmış 240'a 144 bile yavaş geliyordu. Bir süre alış yüksek Hz'ye düşüğe geçince anlaşılıyor fark. İzlediğin videolardan farkı anlayamazsın. Gözün gerçek gördüğüyle, izlediği aynı olmaz.
Mesaj otomatik birleştirildi:
ya film-dizi ve oyunlar pek düzgün bi örnek olmadı ama şunu ekleyebilirim sen rekabetçi bir oyun oynamıyorsan hikayeli oyun oynuyorsan nerdeyse hiç hissetmiceksin zaten o hz farkınıdostum ben de 60hz 120hz ve 144hz kullandım sadece izlediğim video üzerinden konuşmuyorum ben 60 ve 120 arasında bile öyle ahım şahım bi fark görmüyorum. izlediğimiz film ve dizilerin bir çoğu 24-30fps aralığında çekiliyor 120 144fps çekilen film bi elin parmağını ya geçer ya geçmez ama film izlerken ula bune yaw fps çok düşük film akmıyor demiyoruz bence bunu kafamızda takıntılı haline getirdiğimiz için hz i yüksek bir monitör alınca buna inanmak istiyoruz ve o yüzden bize daha akıcı geliyor
burada yüksek hz monitörleri kötülemiyorum bu arada öyle olsa 144 kullanmam zatendostum ben de 60hz 120hz ve 144hz kullandım sadece izlediğim video üzerinden konuşmuyorum ben 60 ve 120 arasında bile öyle ahım şahım bi fark görmüyorum. izlediğimiz film ve dizilerin bir çoğu 24-30fps aralığında çekiliyor 120 144fps çekilen film bi elin parmağını ya geçer ya geçmez ama film izlerken ula bune yaw fps çok düşük film akmıyor demiyoruz bence bunu kafamızda takıntılı haline getirdiğimiz için hz i yüksek bir monitör alınca buna inanmak istiyoruz ve o yüzden bize daha akıcı geliyor
ya film-dizi ve oyunlar pek düzgün bi örnek olmadı ama şunu ekleyebilirim sen rekabetçi bir oyun oynamıyorsan hikayeli oyun oynuyorsan nerdeyse hiç hissetmiceksin zaten o hz farkını