Neler Yeni

240hz monitör tavsiye ve bilgilendirme.

Smol

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Emirhan güzel
Piyasada birçok 240hz 165hz gibi monitor cesitleri var . Bu monitorlerden alırken neye dikkat edilmeli mesela 240hz monitor alıcak birisi cs valorant vs gibi oyunlar icin aliyordur paneli tn olsa daha hızlı olur vs gibi onerilerinizi bekliyorum ve inc ne kadar önemli 24 27 vs .

Sıpekular

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,016
İsim
İbrahim
1080p'de 27inç önermeyenler var. 24inç VA bence en iyisi.VA'dada 1ms'ler var

• Beğen
Reaksiyonlar: Smol

KebanFiru

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
915
İsim
Hakan(KebanFiru)
Piyasada birçok 240hz 165hz gibi monitor cesitleri var . Bu monitorlerden alırken neye dikkat edilmeli mesela 240hz monitor alıcak birisi cs valorant vs gibi oyunlar icin aliyordur paneli tn olsa daha hızlı olur vs gibi onerilerinizi bekliyorum ve inc ne kadar önemli 24 27 vs .
1080p bir kullanıcı maksimum 27" bir monitor almalı.Aksi taktirde pikselleri elinizle sayarsınız.
TN panel fazla rekabetçi oynuyorsanız alınır.Genelde genel kullanıcıya önermem.
VA panel renk canlılığı konusunda IPS'e yakındır.Lakin TN'dan yavaştır piksel geçiş hızı
IPS panel en yavaşladır piksel geçisi konusunda. Bu da panel kaynaklı "ghosting"e sebep olur ve de IPS'te IPS glowin bulunur.
"Hz" değeri tamamen ekran kartının ne kadar "FPS" verebildiğine bağlı.
(EN İYİ SONUÇ İÇİN MONİTÖRÜN TEST SONUÇLARINA BAKIN BU BİR GENELLEMEDİR.)

Son düzenleme:

Oğuzhan Yücel

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
658
İsim
Oğuzhan yücel
1080p'de 27inç önermeyenler var. 24inç VA bence en iyisi.VA'dada 1ms'ler var
VA da ghosting rahatsız edici seviyede var bence gerçek 1ms ve İPS alabilirisin msi optix mag serileri gerçek 1ms İPS paneller kullanıyor

Awerquan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
585
İsim
Ege
Aktif olarak kullandığım
Mesaj otomatik birleştirildi:

https://www.itopya.com/dell-25-aw25...ps-freesync-premium-ve-g-sync-gaming-monitor/
Önerebilirim.İndirimde 3k ya düşüyor.

Flamesa

80+ Silver
Profesyonel düzeyde oynamıyorsan tn panel önermem. Hem günlük kullanımda film vs izleyip hemde oyun oynayacaksan ips al.
Peki tn ve va farkı olarak neler var mesela tn de 0.5 msler görmek mümkün aoc modelinde
0.5ms ile 1ms arasındaki farkı hissedemezsiniz.

Şu rehberi okumanı öneririm. Monitör seçerken yardımı dokunur.
Eğer acilen almanız gerekmiyorsa şu monitörü takip edin 2500₺'ye düşüyor arada.

Son düzenleme:

KebanFiru

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
915
İsim
Hakan(KebanFiru)
Peki tn ve va farkı olarak neler var mesela tn de 0.5 msler görmek mümkün aoc modelinde
"
1080p bir kullanıcı maksimum 27" bir monitor almalı.Aksi taktirde pikselleri elinizle sayarsınız.
VA panel renk canlılığı konusunda IPS'e yakındır.Lakin TN'dan yavaştır piksel geçiş hızı
IPS panel en yavaşladır piksel geçisi konusunda. Bu da panel kaynaklı "ghosting"e sebep olur ve de IPS'te IPS glowin bulunur.
"Hz" değeri tamamen ekran kartının ne kadar "FPS" verebildiğine bağlı."
Bunu okursanız muhtemelen anlıyacaksınız.
240hz monitör önerisi istiyorsanız; "https://www.itopya.com/aoc-27-c27g2...li-freesync-premium-ve-g-sync-gaming-monitor/" kullanıyorum, öneririm.

Awerquan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
585
İsim
Ege
"
"Hz" değeri tamamen ekran kartının ne kadar "FPS" verebildiğine bağlı."
Bunu okursanız muhtemelen anlıyacaksınız.
240hz monitör önerisi istiyorsanız; "https://www.itopya.com/aoc-27-c27g2...li-freesync-premium-ve-g-sync-gaming-monitor/" kullanıyorum, öneririm.
İps monitörler artık neredeyse tn kadar hızlılar.

• Beğen
Reaksiyonlar: Smol

KebanFiru

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
915
İsim
Hakan(KebanFiru)

Awerquan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
585
İsim
Ege
Hala en hızlılar "TN". Yani bu yazdığımı değiştirmiyor ve hala "IPS panellerde" "ghosting" oluyor.
Yanlışınız var. Panel kalitesine göre değişiyor ips demek yetmez. Alienware monitörümde gram ghosting yok. 2. olarak bazı fast ips'lar parlaklık seviyesini tn panel seviyesine düşürünce tn'lerden hızlı oluyorlar. Buna da elmb deniyor.

KebanFiru

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
915
İsim
Hakan(KebanFiru)
Yanlışınız var. Panel kalitesine göre değişiyor ips demek yetmez. Alienware monitörümde gram ghosting yok. 2. olarak bazı fast ips'lar parlaklık seviyesini tn panel seviyesine düşürünce tn'lerden hızlı oluyorlar. Buna da elmb deniyor.
Lakin ben "fast ıps"den bahsetmedim. Aynı zamanda genel olarak konuşuyorum. Tabii ki testine bakmak gerekir.

Awerquan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
585
İsim
Ege
Lakin ben "fast ıps"den bahsetmedim. Aynı zamanda genel olarak konuşuyorum. Tabii ki testine bakmak gerekir.
Dediğinizde haklısınız ancak ufak bir parantez açayım kendi monitörüm ips olmasına rağmen tn'den herhangi bir gecikme farkı yok birebirler.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,033,992
Üyeler
163,920
Son üye
uzgunbirisi1236
Top Bottom