Neler Yeni

24GB RAM Kullanmanın Riskleri Var mı?

JATDAV

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,478
İsim
Jatdav
Instagram
Jatdav#7081
Steam
https://steamcommunity.com/id/bfjatdav/
Bildiğiniz üzere RAM'lerimi satılığa koydum ve şans eseri bir arkadaşla anlaştık.
Zaten satma nedenim tam olarak gelen nakit parayla 24GB Yapmaktı ama tam olarak sorunları var mı, yok mu? Bilemediğimden ötürü sormak istedim.
Bir de 2X4 + 2X8 şeklinde aynı RAM modelinden alırsam sorun olur mu? OC yapabilir miyim?
Uzun vade de sıkıntı yaşar mıyım?
4 slotta dolu görünsün istiyorum.
@GryAsl

En İyi Cevap
2x4 ve 2x8 kit ramlerin özellikleri aynı ise çok yüksek ihtimalle hiç bir sorun yaşamazsın.
Ancak ramleri çift kanal olacak şekilde tak, yani bir kiti 1. ve 3. slotlara takarken diğer kiti 2. ve 3. slotlara tak.
1-3 ve 2-4 dedim çünkü genelde bu şekilde oluyor. Ancak 1-2 ve 3-4 şeklinde olan anakartlar da var.
Anakartında ramlerin çift kanal olarak çalışması için nasıl takıldığını öğrenmek için anakartının kullanım kılavuzuna bakabilirsin.
Evet overclock yapabilirsin.
Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
kaan şahin
Bildiğiniz üzere RAM'lerimi satılığa koydum ve şans eseri bir arkadaşla anlaştık.
Zaten satma nedenim tam olarak gelen nakit parayla 24GB Yapmaktı ama tam olarak sorunları var mı, yok mu? Bilemediğimden ötürü sormak istedim.
Bir de 2X4 + 2X8 şeklinde aynı RAM modelinden alırsam sorun olur mu? OC yapabilir miyim?
@GryAsl
Dual channel yapmaya özen göster bence aldığın verim daha iyi olur

TahaCel

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,753
İsim
Taha yücel
Bildiklerime göre söylüyorum eğer yanlışım varsa diğer arkadaşlar kız atmak yerine düzeltirse sevinirim ramler sorun olmaz 2x4+2x8 yaparsan oc hakkinda felan bilgim yok ve ve bir sitede görmüştüm dual channrlmı neydi ona özen göstermen lazımmış ama ne olduna bilgim yok sende kızma eğer yanlişsa :) :D

Jaja50

80+ Silver
Bildiklerime göre söylüyorum eğer yanlışım varsa diğer arkadaşlar kız atmak yerine düzeltirse sevinirim ramler sorun olmaz 2x4+2x8 yaparsan oc hakkinda felan bilgim yok ve ve bir sitede görmüştüm dual channrlmı neydi ona özen göstermen lazımmış ama ne olduna bilgim yok sende kızma eğer yanlişsa :) :D
download.jpg

JATDAV

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,478
İsim
Jatdav
Instagram
Jatdav#7081
Steam
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dual channel yapmaya özen göster bence aldığın verim daha iyi olur
2x4 + 2X8 Kullanacağım gibi duruyor, dual Chanel bozulmuyor yani.
Tek sıkıntım sistemde sorun olur mu? Ufak miktar da OC yapabilir miyim?

JATDAV

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,478
İsim
Jatdav
Instagram
Jatdav#7081
Steam
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
101
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,088
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
https://steamcommunity.com/id/emiraydintr/
Discord
Emir Aydın#8540
2x4 ve 2x8 kit ramlerin özellikleri aynı ise çok yüksek ihtimalle hiç bir sorun yaşamazsın.
Ancak ramleri çift kanal olacak şekilde tak, yani bir kiti 1. ve 3. slotlara takarken diğer kiti 2. ve 3. slotlara tak.
1-3 ve 2-4 dedim çünkü genelde bu şekilde oluyor. Ancak 1-2 ve 3-4 şeklinde olan anakartlar da var.
Anakartında ramlerin çift kanal olarak çalışması için nasıl takıldığını öğrenmek için anakartının kullanım kılavuzuna bakabilirsin.
Evet overclock yapabilirsin.

Son düzenleme:
En İyi Cevap

Ahmet Taha

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
801
İsim
Ahmet Taha
@GryAsl
Ramlerin performansı azalır

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,570