Neler Yeni

24GB RAM Kullanmanın Riskleri Var mı?

JATDAV

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,478
İsim
Jatdav
Instagram
Jatdav#7081
Steam
https://steamcommunity.com/id/bfjatdav/
Bildiğiniz üzere RAM'lerimi satılığa koydum ve şans eseri bir arkadaşla anlaştık.
Zaten satma nedenim tam olarak gelen nakit parayla 24GB Yapmaktı ama tam olarak sorunları var mı, yok mu? Bilemediğimden ötürü sormak istedim.
Bir de 2X4 + 2X8 şeklinde aynı RAM modelinden alırsam sorun olur mu? OC yapabilir miyim?
Uzun vade de sıkıntı yaşar mıyım?
4 slotta dolu görünsün istiyorum.
@GryAsl

En İyi Cevap
2x4 ve 2x8 kit ramlerin özellikleri aynı ise çok yüksek ihtimalle hiç bir sorun yaşamazsın.
Ancak ramleri çift kanal olacak şekilde tak, yani bir kiti 1. ve 3. slotlara takarken diğer kiti 2. ve 3. slotlara tak.
1-3 ve 2-4 dedim çünkü genelde bu şekilde oluyor. Ancak 1-2 ve 3-4 şeklinde olan anakartlar da var.
Anakartında ramlerin çift kanal olarak çalışması için nasıl takıldığını öğrenmek için anakartının kullanım kılavuzuna bakabilirsin.
Evet overclock yapabilirsin.

JATDAV

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,478
İsim
Jatdav
Instagram
Jatdav#7081
Steam
https://steamcommunity.com/id/bfjatdav/
2x4 ve 2x8 kit ramlerin özellikleri aynı ise çok yüksek ihtimalle hiç bir sorun yaşamazsın.
Ancak ramleri çift kanal olacak şekilde tak, yani bir kiti 1. ve 3. slotlara takarken diğer kiti 2. ve 3. slotlara tak.
1-3 ve 2-4 dedim çünkü genelde bu şekilde oluyor. Ancak 1-2 ve 3-4 şeklinde olan anakartlar da var.
Anakartında ramlerin çift kanal olarak çalışması için nasıl takıldığını öğrenmek için anakartının kullanım kılavuzuna bakabilirsin.
Evet overclock yapabilirsin.
Anakartın kılavuzunu okuyamıyorum, çince olduğundan dolayı.
Çip farkları olabilir, bu büyük bir sorun teşkil ediyor mu?
Bir şey olmaz. Bizzat kullanıyorum :)

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
101
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,088
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
https://steamcommunity.com/id/emiraydintr/
Discord
Emir Aydın#8540
Anakartın kılavuzunu okuyamıyorum, çince olduğundan dolayı.
Çip farkları olabilir, bu büyük bir sorun teşkil ediyor mu?
Düşük bir ihtimal de olsa ramlerin uyumsuz çalışma ihtimali var.
Ama hayat kısa, bu kadar ufak riskleri kafaya takmamak gerek.
Ben Kingston 2+2 GB 800 MHz, Veritech 2 GB 800 MHz ve Hynix 2 GB 667 MHz ramı birlikte kullanmıştım.
Bu ramlerle sistemde toplam 8 GB ram oluyordu. Hynix ram yüzünden diğer ramler de 667 MHz çalışıyordu o kadar :)
Ramler arasında bir uyumsuzluk çıkmamıştı. Ufak çaplı render ve GTA 5 tarzı oyunlar bile oynamıştım.

GryAsl

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,422
İsim
Güray
Bildiğiniz üzere RAM'lerimi satılığa koydum ve şans eseri bir arkadaşla anlaştık.
Zaten satma nedenim tam olarak gelen nakit parayla 24GB Yapmaktı ama tam olarak sorunları var mı, yok mu? Bilemediğimden ötürü sormak istedim.
Bir de 2X4 + 2X8 şeklinde aynı RAM modelinden alırsam sorun olur mu? OC yapabilir miyim?
Uzun vade de sıkıntı yaşar mıyım?
4 slotta dolu görünsün istiyorum.
@GryAsl
Ben zamanında 2x4 2400 MHz CL 14 RAM ile markasını bile hatırlamadığım Çin'den sucan ucuza aldığım 2x8 2666 MHz CL 19 RAM'i aynı anda kullandım. sonuç olarak ise 24 GB 2666MHz CL 16 RAMim olmuştu. Kısacası bu RAMler bile böyle sorunsuz çalıştıysa her RAM sorunsuz çalışacaktır bence.

Top Bottom