Neler Yeni

24Kya bilgisayar toplamak için beklenmeli mi

lia shine

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,041
İsim
Hasan
2 fanlı Sapphire Pulse 9k,3 fanlı Sapphire Nitro yaklaşık 10k.Hemen hemen fiyatlar birbirine yakın.Tamamen sizin tercihinize kalmış bir şey.Şimdi yazanlar olurlar ben de farklarına pek hakim değilim,sıcaklıkları arasında biraz farklılıklar olur onun harici hepsi kalitelidir.İşlemci için 12600KF yi tercih etme sebebiniz nedir acaba?Çünkü 12400F de besler bu kartı.
12600 kfnin 12400f'e nazaran gereksiz olduğu duymuştum ki boost clockla öyle de oluyor. Bence bu sistemi 20k civarlarına toplayabilirsiniz.

Özgürcan

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,629
İsim
Özgürcan
Hocam 3070ti almak çok zor şu an.En uygunu bile 14k civarında geziyor.Aldı diyelim yaklaşık 3.5k ya 12400F alsa 6.5k ya diğer bileşenleri toparlaması gerek ve kaliteden kısmak zorunda kalırız.O bütçelere çıkılsa bile az daha koyup 6900xt almak daha iyi olabilir ama çok zor.
hocam haklısınız ama imkansız değil orada amacım illa rtx 3070ti alsın ziyada işlemciyi çok overkill gördüm gerek yok yani kullanan adam 2k da r5 3600 de kullanıyor oyun içinse gpu daha iyi dedim ve indirim falan kovalarsa gaming gecesinde şansına ram ssd anakart veya işlemci gelirse niye değerlendirmesin yine keyfi bilir performans kısıp kaliteli parça mı performans alıp f/p parça mı o birazda kullanıcıya kalmış

MYSTIC

80+ Silver
12600 kfnin 12400f'e nazaran gereksiz olduğu duymuştum ki boost clockla öyle de oluyor. Bence bu sistemi 20k civarlarına toplayabilirsiniz.
Hocam öyle yapmasını biliyorum da parayı ben değil babam ödüyor.Bir bütçe söyledi,dibine kadar kullanmak istiyorum.Bir daha alamam çünkü.Kendi param olsa "oh mis 2k cebimde kaldı" derim ama ben ödemiyorum.

lia shine

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,041
İsim
Hasan
Hocam güçlü olsun istedim ve uzun bir süre yükseltme yapamayacağım.Ve bütçem öyle bir sayı ki 6800XTye yetmiyor,6700XTye fazla geliyor.3070 ve 3070ti tercih etmek istemiyorum.VRAMleri düşük geliyor bana.Dediğim gibi uzun bir süre yükseltme yapamayacağım için VRAMi yüksek olsa iyi olur.Ben de arta kalan parayla işlemciyi yükseltmek istedim.
işlemciye para fazla kalıyor diye 2500 lira fazla vericeğine git anakartını b660 bazooka yap 3399 liraydı sanırım, 900 liran kalıyor onuda güzel gen4 bir ssd ile günclendirebilirsin. ya da ramlerini 32 yapabilirsin. Bana göre rami 32 yapıp anakartı yüksek tutmak daha mantıklı ve daha güzel görünüm elde ediliyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam öyle yapmasını biliyorum da parayı ben değil babam ödüyor.Bir bütçe söyledi,dibine kadar kullanmak istiyorum.Bir daha alamam çünkü.Kendi param olsa "oh mis 2k cebimde kaldı" derim ama ben ödemiyorum.
aynı durum bende de var :D

Tilsch

80+ Bronze
Hocam 12400F e nazaran yaklaşık 2.5k lık farka değerse alınabilir,aksi halde SSD,kasa ve psu ya harcamanız taraftarıyım o parayı.

MYSTIC

80+ Silver
Hocam 12400F e nazaran yaklaşık 2.5k lık farka değerse alınabilir,aksi halde SSD,kasa ve psu ya harcamanız taraftarıyım o parayı.
Hocam bence PSU şu an alınabilecek en f/p olanı.Kasa pek önemli değil benim için.Zaten masanın önünde oturduğum konumdan kasanın sadece önünü görebiliyorum.SSD olarak da WD blue bence f/p ve 500gb bana yeter.Olmadı hdd alırm,windows ssd'de kurulu kalır.
("Sen de hiçbir dediğimizi istemiyorsun niye öneri istedin o zaman?!" demeyin lütfen ben de yorumluyorum sadece.)

Tilsch

80+ Bronze
Hocam bence PSU şu an alınabilecek en f/p olanı.Kasa pek önemli değil benim için.Zaten masanın önünde oturduğum konumdan kasanın sadece önünü görebiliyorum.SSD olarak da WD blue bence f/p ve 500gb bana yeter.Olmadı hdd alırm,windows ssd'de kurulu kalır.
("Sen de hiçbir dediğimizi istemiyorsun niye öneri istedin o zaman?!" demeyin lütfen ben de yorumluyorum sadece.)
Yaklaşık 200TL lik farka değebilir Cooler Mater 750w 80+ bronz sertifikalı psu.

Pardon dalmışım kusura bakmayın

Akakçe linkini baktım sadece,Gold olduğunu görmemişim.

Top Bottom