Kaç ayda kaç kilo vermen tamamen sana bağlı. Gün içerisinde kalori açığı oluşturman gerekiyor. Bu açığı da kilo kaybı olarak düşünebiliriz. Az ve dengeli beslenerek bile kilo verilebilir. Tabii bu uzun sürer ve bir zamandan sonra düzen bozulur.
Bisikletin varsa hızlı bir şekilde günde 10 kilometre civarında sürsen 3 ay gibi bir sürede 25 kg verebilmen mümkün. Karbonhidratı olabildiğince azaltman gerekir.
Bağırsağı ve sindirim sistemini çalıştıran bitki çayları içmeni tavsiye ederim. A101'de Mest marka karışık bitki çayı var. Ondan alıp birer gün arayla içmeni öneririm. Metabolizma artar ve yediklerini çabuk sindirirsin.
Açlık hissini gidermek için Eti Form ürünlerini tercih edebilirsin.
Ben deli gibi yemek yediğim hâlde 18 günde 7 kg vermiştim. O zamanlar bisikletle kuryelik yapıyordum ve günde 80 kilometre yol aldığım oluyordu. 63 kilodan 56 kiloya düşmüştüm.
Şu an 64 kiloyum ve spor yapıyorum. Fazla yağ oranı yok. Boyum 172. Aslında amacım yağ kütlesi olmadan 78 kiloya ulaşmak.
Eğer vaktin ve maddi imkanın varsa bir spor salonuna üye olmanı şiddetle tavsiye ediyorum. Hem yağ oranı azalır ve zayıflarsın hem de fit bir görünüşe sahip olursun. Spor zaten genel olarak sağlığa faydalı. Bunu belirtmeye gerek yok.