Neler Yeni

250-300 TL Fan Tavsiyesi

Eqemen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Egemen K
Bütçe
250
250 TL bütçem var, aşırı sessiz olmasına gerek yok. Kasamda üste ekstra olarak egzoz fanı takmak istiyorum. LED'li olması gerekli değil. Işıksız ama daha kaliteli şeyleri tercih ederim. Mümkünse 4 pin olsun.

ID-COOLİNG Id-coolıng Xf-12025-sd-k 4pin Pwm 120mm Kasa Fanı Fiyatı, Yorumları - Trendyol nasıldır?

Amazon.com.tr bir de böyle bir fan var, güzel gözüküyor ancak kasamın web sitesinde 120mm desteklediği yazıyor. 140 mm nasıl olur? Bir de galiba içinden vida çıkmıyormuş, onu nasıl hallederim? Kullanan var mı?

https://www.pttavm.com/nzxt-rf-ap120-fp-aer-p-120mm-tekli-kasa-fani-p-678080071 aynı satıcının ptt avm sayfasında 120mm si var sizce bu nasıldır güvenilir midir?

Cavuskerem

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,763
İsim
Kerem Çavuş
ben olsam nzxt 140mm alırdım ama biraz sesli olabilir yorumlara bakmak lazım

Eqemen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Egemen K
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ben olsam nzxt 140mm alırdım ama biraz sesli olabilir yorumlara bakmak lazım
Hocam işte sorun şöyle kasam 120mm destekliyor bir şekilde 140mm sıkıştırabilir miyim yoksa asla desteklemez mi? DarkFlash aquarius kasamın adı

Cavuskerem

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,763
İsim
Kerem Çavuş
Hocam işte sorun şöyle kasam 120mm destekliyor bir şekilde 140mm sıkıştırabilir miyim yoksa asla desteklemez mi? DarkFlash aquarius kasamın adı
1704541820537.png

fotoğrafta 120mm anca sığmış gibi gözüküyor 140 sıkıntıya sokabilir , sığsa bile monte edemeyebilirsin

Eqemen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Egemen K

Cavuskerem

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,763
İsim
Kerem Çavuş
120mm lik kaliteli bir fan tavsiye edebilir misiniz yine 250 TL civarında
Mesaj otomatik birleştirildi:

140mm ön tarafa sığar mı acaba bi açıp ölçeceğim
1 tane mi alcaksın veya daha fazla mı

Eqemen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Egemen K
1 tane mi alcaksın veya daha fazla mı
Ön tarafı ölçtüm ön tarafada olmaz büyük ihtimalle. 1 tane alıcam aşırı kaliteli olmalı mı aslında bilmiyorum. Fan alma nedenimi size söylesem belki alıp almamam gerektiğini söylersiniz. Benim kasamda zaten 3 önde 1 arkada egzoz fanı var işlemcim çok ısınıyor diye bi işlemci soğutucu almıştım ama ekran kartım ve işlemci soğutucu çok yakın olduğundan dolayı yada o kısmı kapattığından dolayı işlemci soğutucunun sıcaklığı ekran kartımı ısıtıyor bende stok fana geri döndüm ve işlemci soğutucunun fanını öne normal olarak taktım işlemci soğutucumuda kullanmak istediğim için 1 tane fan alsam belki bi işe yarar diye düşünüyorum. Ekran kartım yazın 88 dereceleri falan gördü soğutucuyu çıkartınca 84 odamda güneş aldığı için çok ısınıyor öğleden sonra

sizce üste bir egzoz fanı takmak ne kadar fark yaratır?

Cavuskerem

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,763
İsim
Kerem Çavuş
Ön tarafı ölçtüm ön tarafada olmaz büyük ihtimalle. 1 tane alıcam aşırı kaliteli olmalı mı aslında bilmiyorum. Fan alma nedenimi size söylesem belki alıp almamam gerektiğini söylersiniz. Benim kasamda zaten 3 önde 1 arkada egzoz fanı var işlemcim çok ısınıyor diye bi işlemci soğutucu almıştım ama ekran kartım ve işlemci soğutucu çok yakın olduğundan dolayı yada o kısmı kapattığından dolayı işlemci soğutucunun sıcaklığı ekran kartımı ısıtıyor bende stok fana geri döndüm ve işlemci soğutucunun fanını öne normal olarak taktım işlemci soğutucumuda kullanmak istediğim için 1 tane fan alsam belki bi işe yarar diye düşünüyorum. Ekran kartım yazın 88 dereceleri falan gördü soğutucuyu çıkartınca 84 odamda güneş aldığı için çok ısınıyor öğleden sonra

sizce üste bir egzoz fanı takmak ne kadar fark yaratır?
Aslında kasan da mesh , işlemci soğutucu ısınmazki tam tersine işlemciye daha çok hava akışı sağlar acaba fanı mı ters taktın , hangi işlemciyi kullanıyorsun ve hangi işlem soğutucuyla denedin , üste egzoz fan alman sıcaklığı çok da etkilemez senin işlemciyi soğutman lazım bir şekilde

Eqemen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Egemen K
Aslında kasan da mesh işlemci soğutucu ısınmazki tam tersine işlemciye daha çok hava akışı sağlar , hangi işlemciyi kullanıyorsun ve hangi işlem soğutucuyla denedin , üste egzoz fan alman sıcaklığı çok da etkilemez senin işlemciyi soğutman lazım bir şekilde
İşlemci soğutucu dark freezerx123 işlemcimde ryzen 5 5600 stok fanla ısınan bir işlemci bu soğutucu gerçekten çok işime yaradı ama ekran kartımı çok ısıttı ekran kartımında soğutması harika değil inno3d rtx 3060

Cavuskerem

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,763
İsim
Kerem Çavuş
İşlemci soğutucu dark freezerx123 işlemcimde ryzen 5 5600 stok fanla ısınan bir işlemci bu soğutucu gerçekten çok işime yaradı ama ekran kartımı çok ısıttı ekran kartımında soğutması harika değil inno3d rtx 3060
o ekran kartını 2. el mi aldın bilmiyorum ama bakıma ihtiyacı var o dereceleri görmesi normal değil hatta aksine kule tipi soğutucu kullanırsan kasa içi oluşan sıcaklık da azalacağı için ekran kartının daha da az ısınması lazım

Eqemen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Egemen K
o ekran kartını 2. el mi aldın bilmiyorum ama bakıma ihtiyacı var o dereceleri görmesi normal değil hatta aksine kule tipi soğutucu kullanırsan kasa içi oluşan sıcaklık da azalacağı için ekran kartının daha da az ısınması lazım
Hocam aslında ekran kartı yeni biraz baktım sıcaklıkları normal şu an 75 78 derce arası çalışıyor oyunlarda yazın öğleden sonra odam çok ısındığı için o sıcaklıklara çıkıyor işlemci soğutucu ile ekran kartımın backplatesi arasına kağıt sığıyor ama çok az bi boşluk var bende aslında işlemci soğutucu ekran kartı ve egzoz fanı arasındaki boşluk çok ısınıyor diye düşünmüştüm. Eğer ekstra 1 fan çok etki etmez diyorsanız hiç boşuna para bile harcamayayım.

Cavuskerem

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,763
İsim
Kerem Çavuş
Hocam aslında ekran kartı yeni biraz baktım sıcaklıkları normal şu an 75 78 derce arası çalışıyor oyunlarda yazın öğleden sonra odam çok ısındığı için o sıcaklıklara çıkıyor işlemci soğutucu ile ekran kartımın backplatesi arasına kağıt sığıyor ama çok az bi boşluk var bende aslında işlemci soğutucu ekran kartı ve egzoz fanı arasındaki boşluk çok ısınıyor diye düşünmüştüm. Eğer ekstra 1 fan çok etki etmez diyorsanız hiç boşuna para bile harcamayayım.
Bence fan almana hiç gerek yok ama dediğim gibi ekran kartı normal gelmedi 3060ti ı bile o kadar ısınmıyordu

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,433
Üyeler
164,841
Son üye
Jurants
Top Bottom