Dostum öncelikle 250cc motorla başlanmaz diye bir kaide yok tabi ki, 1000cc motorla başlayanda var.
Önemli olan iradene sahip olman, genelde gençlere 125cc ile başlamaları önerilir çünkü gittiği hız belli.
Motor çok dikkat isteyen bir araç, senin suçun olmasa da 1 anlık dalgınlık büyük sorunlara yol açıyor. 9 kazam var birinde bile yüzde 1 hatam yok
Sana önerim eğer ben gencim kanım hızlı kaynıyor o makina altımda olunca basarım dersen 125cc almanı tavsiye ederim.
Eğer diyorsan ki benim amacım hız değil, apaçilik değil o zaman gönül rahatlığıyla 250cc ile başlayabilirsin.
Motorda öncelik trafiktir, çünkü seni görmezler ve hiç şakası olmayan bir alet o yüzden kararını iyi vermelisin.
125cc kaliteli motorlarda var, yaklaşık 70k KM drift l kullandım, ne kadar çin malı olsa da çok sorun çıkartmadı bana.
CBR 250r'a gelirsek krank sorunu var, tek silindir olması hiç önemli değil parası da R25'e göre çok uçuk değil bence. Gayet uyguna cbr 250r'lar var.
Fabrikasyon olarak belirli KM'den sonra krank kırıyor, alacaksan bunu göz önünde bulundur. Bunun dışında herhangi bir sıkıntısı yok gayet kullanılabilir bir motor.
Bir konumuz daha var, ilk defa başlayacaksan racing motor önermem. Nedeni ise racing ile naked arasında büyük bir kabiliyet farkı var.
Naked motorun manevra kabiliyeti çok daha fazladır, şehir içinde çok büyük avantaj olması yanı sıra yeni başlayacağın için trafikte önüne çıkan engelleri atlatman daha kolay olur. Ayrıca Allah korusun sağa sola yatırma durumlarında, inşallah olmaz ama yeni başlayan herkes en az 1-2 kez sağa sola yatırır motoru istemsiz bir şekilde. Bu durumlarda racing'te grenaj masrafın çok olur, nakedda zaten çok bir grenaj olmadığı için daha ucuza kurtulabilirsin.
Pardon CB demişsin CBR diye okudum.d CB'nin çok pahalı bir motor ve gerçekten fiyatını hak etmiyor benim tarafımdan. Gereksiz pahalı.