Neler Yeni

250 CC İle Motorsiklete Başlanır mı?

TinerciAlper

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,484
İsim
Alper Burak Sarı
Instagram
alperburaks
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561198343077776
Discord
Alperburaks
Eğer kendine hakim olabileceğine inanıyorsan , motoruna da yeterince hakim olduktan sonra 250 cc ile başlaman çok fark etmez. Burda önceliğin motoruna yeterince hakim olabilmen dar alanda düşük hızda manevra yapabilecek kabiliyete ulaşabilmen, keskin ve eğimli virajlarda panik yapmadan uygun viteste uygun hızda motoru akıtabilmen. Bunları yapmayı öğrenmeden trafiğe çıkarsan scooterla bile kaza yapabilirsin.
haklısınız hocam daha ehliyete yazılmadım zaten ehliyettten sonra alacağım motoru onu henüz bende bilmiyorum

eternal_snow

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
419
İsim
ömer faruk
Bunlar işin artistliginde. CBR 250r ve R25 kullanan kardeşlerim ata biner gibi kullandıkları için hiç biri alınmaz. İlk motorum diyorsun bunların hiç birine gerek yok ikinci el zate büyük risk motorda. Sen şimdi gidiyorsun sıfır tertemiz 200 CC Tvs rtr 200 alıyorsun keyfine bakıyorsun taş gibi motor.
Acemi birinin sıfır alması pek mantıklı değil , zaten ufak tefek düşmeler sıkıntılar olacak yüksek ihtimal sıfır motorda bunları yaşarsa satarken çok zarar edecek

TinerciAlper

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,484
İsim
Alper Burak Sarı
Instagram
alperburaks
Steam
Discord
Alperburaks
Çinli motor çok önermiyorum ama illa 250 lik istiyorsan nk kara bak hem fiyatı ucuz hemde düşsen bişey olsa parçasını bulursun baktın sorun görmüyorsun satıp kaliteli bir 250 lik motora geçersin
ne arızasıyla ne piyasasını ölülüğüyle uğraşmam asla karşıyım çünkü çokça başı yanan var

TinerciAlper

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,484
İsim
Alper Burak Sarı
Instagram
alperburaks
Steam
Discord
Alperburaks
Bunlar işin artistliginde. CBR 250r ve R25 kullanan kardeşlerim ata biner gibi kullandıkları için hiç biri alınmaz. İlk motorum diyorsun bunların hiç birine gerek yok ikinci el zate büyük risk motorda. Sen şimdi gidiyorsun sıfır tertemiz 200 CC Tvs rtr 200 alıyorsun keyfine bakıyorsun taş gibi motor.
cbr değil cb250r naked zaten temizleri var fazlaca

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
Dostum öncelikle 250cc motorla başlanmaz diye bir kaide yok tabi ki, 1000cc motorla başlayanda var.
Önemli olan iradene sahip olman, genelde gençlere 125cc ile başlamaları önerilir çünkü gittiği hız belli.
Motor çok dikkat isteyen bir araç, senin suçun olmasa da 1 anlık dalgınlık büyük sorunlara yol açıyor. 9 kazam var birinde bile yüzde 1 hatam yok:)

Sana önerim eğer ben gencim kanım hızlı kaynıyor o makina altımda olunca basarım dersen 125cc almanı tavsiye ederim.
Eğer diyorsan ki benim amacım hız değil, apaçilik değil o zaman gönül rahatlığıyla 250cc ile başlayabilirsin.
Motorda öncelik trafiktir, çünkü seni görmezler ve hiç şakası olmayan bir alet o yüzden kararını iyi vermelisin.
125cc kaliteli motorlarda var, yaklaşık 70k KM drift l kullandım, ne kadar çin malı olsa da çok sorun çıkartmadı bana.

CBR 250r'a gelirsek krank sorunu var, tek silindir olması hiç önemli değil parası da R25'e göre çok uçuk değil bence. Gayet uyguna cbr 250r'lar var.
Fabrikasyon olarak belirli KM'den sonra krank kırıyor, alacaksan bunu göz önünde bulundur. Bunun dışında herhangi bir sıkıntısı yok gayet kullanılabilir bir motor.

Bir konumuz daha var, ilk defa başlayacaksan racing motor önermem. Nedeni ise racing ile naked arasında büyük bir kabiliyet farkı var.
Naked motorun manevra kabiliyeti çok daha fazladır, şehir içinde çok büyük avantaj olması yanı sıra yeni başlayacağın için trafikte önüne çıkan engelleri atlatman daha kolay olur. Ayrıca Allah korusun sağa sola yatırma durumlarında, inşallah olmaz ama yeni başlayan herkes en az 1-2 kez sağa sola yatırır motoru istemsiz bir şekilde. Bu durumlarda racing'te grenaj masrafın çok olur, nakedda zaten çok bir grenaj olmadığı için daha ucuza kurtulabilirsin.

Pardon CB demişsin CBR diye okudum.d CB'nin çok pahalı bir motor ve gerçekten fiyatını hak etmiyor benim tarafımdan. Gereksiz pahalı.

Berkylmaz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
87
İsim
Berk
Bilinçliysen başlanır. Ben R25 le başladım

Scooter şehir içinde çok rahat. Çanta vs takmak daha kolay oluyor, görüntüsü çok bozulmuyor ama sürüş zevki yok. Sadece a noktasından b noktasına trafiğe takılmadan az yakıt yakarak konforlu gidersin

CB250 nin tek silindir olması daha iyi, alt devirleri daha torklu olur. Oturuş pozisyonu olarakta şehir içine uygun ve kullanımı çok kolay motosikletlerden biri. Başlangıç motoru olarak sorun yaşayacağını sanmam. Başlarda yavaş kullan ve trafiğe kapalı alanda viteslere, durup kalkmaya, frenlere , manevraya çalış sonrasında 2-3 haftada alışırsın zaten
Scooter zevkli bu arada vespa gts300 ler hem köepk gibi gidiyor hemde küçük her araya giriyor

TinerciAlper

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,484
İsim
Alper Burak Sarı
Instagram
alperburaks
Steam
Discord
Alperburaks

Halloween

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
241
İsim
Ertan
Acemi birinin sıfır alması pek mantıklı değil , zaten ufak tefek düşmeler sıkıntılar olacak yüksek ihtimal sıfır motorda bunları yaşarsa satarken çok zarar edecek
Buda farklı bir bakış açısı. Ben 88 doğumlu biri olarak araba sürmeyi bile bilmezken . Bütün motorlarım hep sıfırdı. Hiç düşmedim. İlk motorum mondial mash 150 hiç unutmam 4 bin sıfır almistim. Ondan sonrada Pulsar rs 200 almıştım 13 bin TL ye oda sıfırdı.

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
Çinli motor çok önermiyorum ama illa 250 lik istiyorsan nk kara bak hem fiyatı ucuz hemde düşsen bişey olsa parçasını bulursun baktın sorun görmüyorsun satıp kaliteli bir 250 lik motora geçersin
NK'ların göstergeleri çok pahalı. Ayrıca kalitesiz motorla başladığı zaman yapacağı masrafa zaten kaliteli bir 250 lik alır.
Yeni başlayana kalitesiz bir motor önerilmez dostum.

TinerciAlper

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,484
İsim
Alper Burak Sarı
Instagram
alperburaks
Steam
Discord
Alperburaks
Dostum öncelikle 250cc motorla başlanmaz diye bir kaide yok tabi ki, 1000cc motorla başlayanda var.
Önemli olan iradene sahip olman, genelde gençlere 125cc ile başlamaları önerilir çünkü gittiği hız belli.
Motor çok dikkat isteyen bir araç, senin suçun olmasa da 1 anlık dalgınlık büyük sorunlara yol açıyor. 9 kazam var birinde bile yüzde 1 hatam yok:)

Sana önerim eğer ben gencim kanım hızlı kaynıyor o makina altımda olunca basarım dersen 125cc almanı tavsiye ederim.
Eğer diyorsan ki benim amacım hız değil, apaçilik değil o zaman gönül rahatlığıyla 250cc ile başlayabilirsin.
Motorda öncelik trafiktir, çünkü seni görmezler ve hiç şakası olmayan bir alet o yüzden kararını iyi vermelisin.
125cc kaliteli motorlarda var, yaklaşık 70k KM drift l kullandım, ne kadar çin malı olsa da çok sorun çıkartmadı bana.

CBR 250r'a gelirsek krank sorunu var, tek silindir olması hiç önemli değil parası da R25'e göre çok uçuk değil bence. Gayet uyguna cbr 250r'lar var.
Fabrikasyon olarak belirli KM'den sonra krank kırıyor, alacaksan bunu göz önünde bulundur. Bunun dışında herhangi bir sıkıntısı yok gayet kullanılabilir bir motor.

Bir konumuz daha var, ilk defa başlayacaksan racing motor önermem. Nedeni ise racing ile naked arasında büyük bir kabiliyet farkı var.
Naked motorun manevra kabiliyeti çok daha fazladır, şehir içinde çok büyük avantaj olması yanı sıra yeni başlayacağın için trafikte önüne çıkan engelleri atlatman daha kolay olur. Ayrıca Allah korusun sağa sola yatırma durumlarında, inşallah olmaz ama yeni başlayan herkes en az 1-2 kez sağa sola yatırır motoru istemsiz bir şekilde. Bu durumlarda racing'te grenaj masrafın çok olur, nakedda zaten çok bir grenaj olmadığı için daha ucuza kurtulabilirsin.

Pardon CB demişsin CBR diye okudum.d CB'nin çok pahalı bir motor ve gerçekten fiyatını hak etmiyor benim tarafımdan. Gereksiz pahalı.
hocam 200kya 2k kmli falan temizleri var ama

Berkylmaz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
87
İsim
Berk
NK'ların göstergeleri çok pahalı. Ayrıca kalitesiz motorla başladığı zaman yapacağı masrafa zaten kaliteli bir 250 lik alır.
150 bin tl ye tertemiz bulunuyor düşse kalksa gidiceği para belli r25 veya başka bişeyde giriceği masraf fıtık bırakır

Halloween

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
241
İsim
Ertan
Cf moto yedek parçası japon Yamaha dan bile daha pahalı. Kronik o kadar çok sorunu varki insan stresden zevkle motoruna binemez.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,084,950
Üyeler
172,445
Son üye
ByodLa
Top Bottom