Yalova Balıkesir arası 3 günlük bisiklet serüvenim oldu, düz yolda gideceksen hafif bisiklet olan şehir bisikletini tercih et derim amortisörlü almamaya çalış ağırlık yapar, ben gebzede (dağlık bir ilçe) her gün tübitak'a gidiyorum şehir-dağ hibrit bisiklet ile kişisel araçlar rampada bazen sıkıştırıyor bilerek rahat etmek için küçüğe atarken bazen zincir atması dışında sorun yaşamadım, yalovada ise ulaşımımı bisiklet ile sağlıyorum çınarcık armutlu gibi bölgeler için dahil,
Şehir içi bisiklet= Hafif, dayanıksız, basınca çabuk hızlanır ivmelenirsin ve hafifliğini ek çantalarla ayarlayabiliyorsun
Dağ bisikleti= Ağır, dayanıklı, ve hızlanmak için güç gerektirir aynı şekilde hızı korumak için de sürekli basmak gerekir
Dağ bisikletleri ağırlık ve lastik sebebiyle yeri yalar bu da sürtünmeye destek olur, sürtünme = zaman içinde hız kaybı
Şehir bisikletleri hafif ve sürtünmeyi aza indirgeyen lastikler kullanılır, bu sebeple doğa sporları için asla önerilmez yağmurda kayar rüzgarda uçar,
bu arada kullandığım bisiklet Bisan TRX 8400 = kendisi hibrittir, tekerleği 87 psi basınç alır 80 psi'dan sonra tekerlek bombelenir yeri yalamaz ve rahat dengeye yatar, 28 psi altında ise toplanır salar ve yeri yalamaya başlar yere tutunur böylece rampalı yollarda kaydırma yapmaz