Neler Yeni

2500 TL Civarı bisiklet

ProArk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
173
İsim
Ömer Ünal
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar ve oyunlar
Dostum merhaba. Ben de bisikletçiyim. Carraro dağ bisikletim var. Şehir içinde sürüyorum. Neden şehir içinde dağ bisikleti aldın dersen, Şehir bisikleti için kavisli, kötü yol olmaması gerekiyor. Yani çukur vs. hiç olmayacak. Düm düz yol olması gerekiyor güzergahında. Eğer kaldırıma inip çıkarken bisiklet ile inip çıkarsan bisikletin bir müddet sonra aksamı bozulur. Dağ bisikleti alman lazım. Türkiye'de yollar bildiğin gibi çok iyi değil. Yaya yolu için konuşuyorum. Yani boşa şehir bisikletine para verme. Zincir aksamın bozulur. Amasörlerin aksamı bozulur. Şehir bisikletleri hem malzeme açısından pek sağlam değil. Alacaksan iyi para vermen lazım. Dağ bisikleti işini rahat görür. Ben de sürekli yokuş çıkar inerim ve hiç yorulmam. 1.78 boyum var 110 küsür kilom var. Sürekli rahat bir şekilde sürüyorum. Sadece alırken arkadaşlarında belirttiği gibi kesinlikle ama kesinlikle alüminyum gövde almalısın. Çelik alırsan hem çok zor sürersin, hem de bisikletin ağırlığından ötürü çukurlarda vs. bisikletin aksamı bozulur. Bu dediklerime dikkat et.

Gelelim bisiklet markalarına. Tercih edecek olursan ilk önceliğin Kron olsun. Dağ bisikleti için konuşuyorum bu arada. Dağ bisikletinde gidip Salcano felan alma. Alan arkadaşlarım memnun değil. 1.Kron. Paran yetmedi 2.Carraro. Hadi buna da paran yetmedi dersen 3.Corelli tercih edebilirsin. Fiyatları hemen hemen yakın. Kron bisiklet çok iyi. Ben bindim. Gerçekten çok güzel. Benim param yetmedi ve kampanya nedeniyle Carraro aldım. Ben de çok memnunum. Biraz ayarlamalarından ötürü vites geçişlerinde problem oluyor. Benim hatam o. Bisiklette hiç problem yok.

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Aklına takılan soru olursa sorabilirsin.

Violynn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
383
İsim
Efe Özkol
Yalova Balıkesir arası 3 günlük bisiklet serüvenim oldu, düz yolda gideceksen hafif bisiklet olan şehir bisikletini tercih et derim amortisörlü almamaya çalış ağırlık yapar, ben gebzede (dağlık bir ilçe) her gün tübitak'a gidiyorum şehir-dağ hibrit bisiklet ile kişisel araçlar rampada bazen sıkıştırıyor bilerek rahat etmek için küçüğe atarken bazen zincir atması dışında sorun yaşamadım, yalovada ise ulaşımımı bisiklet ile sağlıyorum çınarcık armutlu gibi bölgeler için dahil,

Şehir içi bisiklet= Hafif, dayanıksız, basınca çabuk hızlanır ivmelenirsin ve hafifliğini ek çantalarla ayarlayabiliyorsun
Dağ bisikleti= Ağır, dayanıklı, ve hızlanmak için güç gerektirir aynı şekilde hızı korumak için de sürekli basmak gerekir

Dağ bisikletleri ağırlık ve lastik sebebiyle yeri yalar bu da sürtünmeye destek olur, sürtünme = zaman içinde hız kaybı
Şehir bisikletleri hafif ve sürtünmeyi aza indirgeyen lastikler kullanılır, bu sebeple doğa sporları için asla önerilmez yağmurda kayar rüzgarda uçar,

bu arada kullandığım bisiklet Bisan TRX 8400 = kendisi hibrittir, tekerleği 87 psi basınç alır 80 psi'dan sonra tekerlek bombelenir yeri yalamaz ve rahat dengeye yatar, 28 psi altında ise toplanır salar ve yeri yalamaya başlar yere tutunur böylece rampalı yollarda kaydırma yapmaz

ya da

hangisi arasında kaldım ya da daha iyisi varsa link atar misiniz
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dostum merhaba. Ben de bisikletçiyim. Carraro dağ bisikletim var. Şehir içinde sürüyorum. Neden şehir içinde dağ bisikleti aldın dersen, Şehir bisikleti için kavisli, kötü yol olmaması gerekiyor. Yani çukur vs. hiç olmayacak. Düm düz yol olması gerekiyor güzergahında. Eğer kaldırıma inip çıkarken bisiklet ile inip çıkarsan bisikletin bir müddet sonra aksamı bozulur. Dağ bisikleti alman lazım. Türkiye'de yollar bildiğin gibi çok iyi değil. Yaya yolu için konuşuyorum. Yani boşa şehir bisikletine para verme. Zincir aksamın bozulur. Amasörlerin aksamı bozulur. Şehir bisikletleri hem malzeme açısından pek sağlam değil. Alacaksan iyi para vermen lazım. Dağ bisikleti işini rahat görür. Ben de sürekli yokuş çıkar inerim ve hiç yorulmam. 1.78 boyum var 110 küsür kilom var. Sürekli rahat bir şekilde sürüyorum. Sadece alırken arkadaşlarında belirttiği gibi kesinlikle ama kesinlikle alüminyum gövde almalısın. Çelik alırsan hem çok zor sürersin, hem de bisikletin ağırlığından ötürü çukurlarda vs. bisikletin aksamı bozulur. Bu dediklerime dikkat et.

Gelelim bisiklet markalarına. Tercih edecek olursan ilk önceliğin Kron olsun. Dağ bisikleti için konuşuyorum bu arada. Dağ bisikletinde gidip Salcano felan alma. Alan arkadaşlarım memnun değil. 1.Kron. Paran yetmedi 2.Carraro. Hadi buna da paran yetmedi dersen 3.Corelli tercih edebilirsin. Fiyatları hemen hemen yakın. Kron bisiklet çok iyi. Ben bindim. Gerçekten çok güzel. Benim param yetmedi ve kampanya nedeniyle Carraro aldım. Ben de çok memnunum. Biraz ayarlamalarından ötürü vites geçişlerinde problem oluyor. Benim hatam o. Bisiklette hiç problem yok.

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Aklına takılan soru olursa sorabilirsin.

ya da

hangisi arasında kaldım ya da daha iyisi varsa link atar misiniz

ProArk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
173
İsim
Ömer Ünal
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar ve oyunlar
Bilgisayarda değilim. Corelli daha iyi gibi duruyor. İnternetten lastik ebatlarının yedek parçalarına da bak. Bozulursa elinde bulunsun. V fren al. Disk fren bozulursa çok masraflı oluyor. Yeni model v frenler gayet iyi. Dim dik yokuşta bile güzelce durdurdum bisikleti ben.

Top Bottom