Neler Yeni

2500 TL Ekran kartı ve işlemci önerisi.

Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Ege Koç
Elimdeki anakart h110m DDR 3 2500 tl ye ekran kartı ve işlemci önerisi bekliyorum.

DJ. Mic Check

80+ Platinum
En İyi Cevap
3

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
98
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,021
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
https://steamcommunity.com/id/emiraydintr/
Discord
Emir Aydın#8540
Öncelikli tavsiyem o anakart üzerinden sistemini yükseltmemen yönünde olur.
Çünkü anakartının desteklediği çok güzel işlemciler var ancak bu işlemciler eski ve az bulunduğu için çok pahalılar.
Fiyatlarını hak edecek bir performans vermeyecekler, paranı bir nevi çöpe atmış olacaksın.
Senin yerinde olsam bu bütçede kesinlikle daha güncel parçalar alırdım, hem daha güçlü hem de daha güncel olmuş olurlar.
Kabul edersen senin için güncel parçalar önerebilirim, ben anakartımda ısrarcıyım dersen de işlemci ve ekran kartı önerebilirim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Ege Koç
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Öncelikli tavsiye o anakart üzerinden sistemini yükseltmemen yönünde olur.
Çünkü anakartının desteklediği çok güzel işlemciler var ancak bu işlemciler eski ve az bulunduğu için çok pahalılar.
Fiyatlarını hak edecek bir performans vermeyecekler, paranı bir nevi çöpe atmış olacaksın.
Senin yerinde olsam bu bütçede kesinlikle daha güncel parçalar alırdım, hem daha güçlü hem de daha güncel olmuş olurlar.
Kabul edersen senin için güncel parçalar önerebilirim, ben anakartımda ısrarcıyım dersen de işlemci ve ekran kartı önerebilirim.
bütçemi 2900 tl yaparsam anakart alabiliyormuyum?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Öncelikli tavsiyem o anakart üzerinden sistemini yükseltmemen yönünde olur.
2900 tl ye ekran kartı işlemci ve anakart önerir misin
?

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
98
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,021
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
Discord
Emir Aydın#8540
bütçemi 2900 TL yaparsam anakart alabiliyormuyum?
Bütçeni arttırmasan bile anakart alabilirsin, sadece yeni parçalar önermeden önce alıp alamayacağını kesinleştirmek istedim.
1-)
2-)
3-)
4-)
Bu 4 parça toplam 2600 TL yapıyor, hemen hemen bütçeni hiç aşmıyor diyebiliriz. Eğer elinde bütçene ekleyebileceğin biraz daha para varsa veya elindeki H110 anakartı, DDR3 ramı ve işlemcileri satabilirsen ekran kartını GTX 1650 alabilirsin. Bence almışken biraz daha zorla ve GTX 1650 al, sonuçta her ay bilgisayar almıyoruz, almışken iyisinden olsun. :)

Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Ege Koç
Bütçeni arttırmasan bile anakart alabilirsin, sadece yeni parçalar önermeden önce alıp alamayacağını kesinleştirmek istedim.
1-)
2-)
3-)
4-)
Bu 4 parça toplam 2600 TL yapıyor, hemen hemen bütçeni hiç aşmıyor diyebiliriz. Eğer elinde bütçene ekleyebileceğin biraz daha para varsa veya elindeki H110 anakartı, DDR3 ramı ve işlemcileri satabilirsen ekran kartını GTX 1650 alabilirsin. Bence almışken biraz daha zorla ve GTX 1650 al, sonuçta her ay bilgisayar almıyoruz, almışken iyisinden olsun. :)

ramim zaten 8 gb ram istemiyorum

1-)
2-)
3-)
4-)

Anakartın 400 tl ye iyi olanlarıda var (A-320 M-F) anakartı kısıp 400 tl seviyesine bir adet zotac yada asus tuf gaming gtx 1650 super alsam daha mantıklı olmaz mı ?

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
98
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,021
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
Discord
Emir Aydın#8540
ramim zaten 8 gb ram istemiyorum
Pardon, bir an kafam karıştı ve elinde DDR3 ram olduğunu sandım.
Elindeki ramler DDR4 olduğu için sorunsuz bir şekilde attığın anakartta kullanabilirsin.
Ancak şunu da eklemek istiyorum, günümüz güncel oyunları için 8 GB ram yetemeyebiliyor.
i3 10100F gibi güçlü bir işlemci, yanına GTX 1650 gibi güzel bir ekran kartı alıyorsan 16 GB ram ile taçlandırmanı öneririm.
Ancak ram sonradan da eklenebilen bir parça, yani dilersen ilk etapta 8 GB ram ile idare edip eline para geçince 8 GB daha ekleyebilirsin.
Bütçen varsa sistemine 120 GB bile olsa SSD al derim, sistemini uçuracaktır.

Anakartın 400 TL ye iyi olanlarıda var (A-320 M-F) anakartı kısıp 400 TL seviyesine bir adet zotac yada asus tuf gaming gtx 1650 super alsam daha mantıklı olmaz mı ?
A320 anakartlar AMD işlemciler içindir, i3 10100F o anakarta uyumlu olmaz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Ege Koç
Elindeki ramler DDR4 olduğu için sorunsuz bir şekilde attığın anakartta kullanabilirsin.
Ancak şunu da eklemek istiyorum, günümüz güncel oyunları için 8 GB ram yetemeyebiliyor.
i3 10100F gibi güçlü bir işlemci, yanına GTX 1650 gibi güzel bir ekran kartı alıyorsan 16 GB ram ile taçlandırmanı öneririm.
Ancak ram sonradan da eklenebilen bir parça, yani dilersen ilk etapta 8 GB ram ile idare edip eline para geçince 8 GB daha ekleyebilirsin.

pardon ramim DDR 3 pardon

Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Ege Koç

Teşekkürler ancak daha sonra almayı planladığım için ve paramın biriktiğini düşünürsek artıcak şimdi beynim yandı biraz sonradan tekrar foeruma yazarım

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
98
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,021
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
Discord
Emir Aydın#8540
Teşekkürler ancak daha sonra almayı planladığım için ve paramın biriktiğini düşünürsek artıcak şimdi beynim yandı biraz sonradan tekrar foeruma yazarım
Rica ederim. Ekran kartları iyice pahalılaşmaya başladı, ben olsam biraz hızlı davranırdım.

Mauro İcardi

80+ Bronze
Top Bottom