Neler Yeni

Çözüldü✓ 27.000 TL'ye kadar iş için laptop önerisi

XelaphiN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
ishak keskin
Bütçe
27000
Merhaba Donanım arşivi sakinleri, iş ve genel kullanım için (oyun hariç) en az 16 GB RAM 512 GB SSD olan ve RTX serisi bir ekran kartı olan sade ışıksız düz notebook arıyorum. Yardımcı olur musunuz?

kronik1907

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
649
İsim
Görkem
Merhaba Donanım arşivi sakinleri, iş ve genel kullanım için (oyun hariç) en az 16 GB RAM 512 GB SSD olan ve RTX serisi bir ekran kartı olan sade ışıksız düz notebook arıyorum. Yardımcı olur musunuz?
27k ya 4050 li bakayım dedim
ekran kartı watt değeri bayaa düşük bir cihaz alırsınız
4050 60w lı güzel bir cihaz var ama 8gb ram var
ekleme yapılabiliyor
kendin eklersende cihaz garanti dışı kalmıyor
yada 16 gb lı başka modeller 31k civarı

yok bunlarla uğraşamam 27k da en üst limit diyorsan 3050 grubuna bakacam

XelaphiN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
ishak keskin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
27k ya 4050 li bakayım dedim
ekran kartı watt değeri bayaa düşük bir cihaz alırsınız
4050 60w lı güzel bir cihaz var ama 8gb ram var
ekleme yapılabiliyor
kendin eklersende cihaz garanti dışı kalmıyor
yada 16 gb lı başka modeller 31k civarı

yok bunlarla uğraşamam 27k da en üst limit diyorsan 3050 grubuna bakacam
Kendin eklersen demişsiniz açabilir misiniz harici olarak ek RAM alıp mı takmam gerekiyor yoksa site üzerinde mi ekleniyor bazı ürünlerde rastladım da üst limitim de 27 28 o civarlarda düşük watt olması çok mu düşük performans verir iş amaçlı kullanacağım diyetetik ve beslenme uygulamarı gibi.

kronik1907

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
649
İsim
Görkem
Kendin eklersen demişsiniz açabilir misiniz harici olarak ek RAM alıp mı takmam gerekiyor yoksa site üzerinde mi ekleniyor bazı ürünlerde rastladım da üst limitim de 27 28 o civarlarda düşük watt olması çok mu düşük performans verir iş amaçlı kullanacağım diyetetik ve beslenme uygulamarı gibi.
hocam ürünü 8 gb ramli olarak sipariş verirsiniz
ürün geldikten sonra cpu z ile ramin marka modeline bakarsınız
bu sürecte bire bir aynı rami bulursak alırız
bire bir aynı ram yoksa bire bir aynı değerlerde başka markanın ramini alırız ki hiç sıkıntı olmaz
bire bir aynı marka model buluruz ama muadillerine göre pahalıdır (50-100 tl önemsenmez) o zaman yine muadil bakarız
Mesaj otomatik birleştirildi:

önereceğim üründe de zaten 4050 60w var fakat
4050 60 w bir önceki 3050 75-85w ın içinden geçer oyun performansında ki
sizin oyunla işiniz olmayacak
bu sebepten sizi etkileyen bir durum olmayacak
hatta bu programların harici ekran kartı ihtiyacı olduğunu bile düşünmüyorum ben
dahili grafik birimleri bile iş görür ki
bu da size max 20k ya bir sistem yeter anlamı taşır

Daaker

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
211
İsim
Göktuğ Demircan
sizin dediğiniz uygulamarı hayli hatlı açar arkadaşın bahsettiği ram olayı da şöyle laptopu ters çevirip arka kapağı açıyorsunuz (vidalari sökerek tabi) orda biryerde ramleri göreceksiniz takılı olan Ramin üstünde markasi değerleri falan yazar aynı değerde bir 8 gb ya da bilgisayarın anakartı atıyorum 36gb a kadar destekliyorsa keyfinize kalmış 8/16 gb falan bir ram sipariş edip takıyorsunuz

XelaphiN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
ishak keskin
hocam ürünü 8 gb ramli olarak sipariş verirsiniz
ürün geldikten sonra cpu z ile ramin marka modeline bakarsınız
bu sürecte bire bir aynı rami bulursak alırız
bire bir aynı ram yoksa bire bir aynı değerlerde başka markanın ramini alırız ki hiç sıkıntı olmaz
bire bir aynı marka model buluruz ama muadillerine göre pahalıdır (50-100 tl önemsenmez) o zaman yine muadil bakarız

önereceğim üründe de zaten 4050 60w var fakat
4050 60 w bir önceki 3050 75-85w ın içinden geçer oyun performansında ki
sizin oyunla işiniz olmayacak
bu sebepten sizi etkileyen bir durum olmayacak
hatta bu programların harici ekran kartı ihtiyacı olduğunu bile düşünmüyorum ben
dahili grafik birimleri bile iş görür ki
bu da size max 20k ya bir sistem yeter anlamı taşır
Evet dediğiniz gibi dahili grafik kartı yeterli oluyor ancak ileriye dönük güzel bir bilgisayar almak istiyorum harici ekran kartı olmasını tercih ediyorum.

sizin dediğiniz uygulamarı hayli hatlı açar arkadaşın bahsettiği ram olayı da şöyle laptopu ters çevirip arka kapağı açıyorsunuz (vidalari sökerek tabi) orda biryerde ramleri göreceksiniz takılı olan Ramin üstünde markasi değerleri falan yazar aynı değerde bir 8 gb ya da bilgisayarın anakartı atıyorum 36gb a kadar destekliyorsa keyfinize kalmış 8/16 gb falan bir ram sipariş edip takıyorsunuz
Anladım teşekkür ederim ama direkt 16 GB RAM olan bir sistem olsa daha iyi olur.

kronik1907

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
649
İsim
Görkem
Evet dediğiniz gibi dahili grafik kartı yeterli oluyor ancak ileriye dönük güzel bir bilgisayar almak istiyorum harici ekran kartı olmasını tercih ediyorum.

Anladım teşekkür ederim ama direkt 16 GB RAM olan bir sistem olsa daha iyi olur.
Rtx in şart olduğuna inanıyor musunuz
Bence harici grafik birimine ihtiyacınız yok
İyi düşünün güzel işlemcili 500gb SSD li 16gb ramli dahili grafik birimli bir ürün önerelim 20k ya kadar

XelaphiN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
ishak keskin
Rtx in şart olduğuna inanıyor musunuz
Bence harici grafik birimine ihtiyacınız yok
İyi düşünün güzel işlemcili 500gb SSD li 16gb ramli dahili grafik birimli bir ürün önerelim 20k ya kadar
Şöyle diyeyim ürünü kız kardeşime alıyorum büyük oyunlar olmasa bile oyun oynuyor belki devam eder diye harici grafik kartlı laptop istiyorum aslında ama zahmet olmazsa size dahili ve harici grafik kartlı laptop önerebilir misiniz?

kronik1907

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
649
İsim
Görkem
Şöyle diyeyim ürünü kız kardeşime alıyorum büyük oyunlar olmasa bile oyun oynuyor belki devam eder diye harici grafik kartlı laptop istiyorum aslında ama zahmet olmazsa size dahili ve harici grafik kartlı laptop önerebilir misiniz?
hocam önerecem önermesine de tam sınırda kalıyoruz bütçede
bahsettiğim sistemin 16 gb lı versiyonu 32k
ama 27k ya dediğim gibi 8gb alsanız
ürünün ramini kendiniz upgrade etseniz ki inanın basittir
size maliyeti oluversin 1k hadi 1k olsun sistem fiyatı 28 yaptı
en ucuz 16 gb lı 32k yada yanlış hatırlıyorsam 31k değer mi extra 3k para vermeye

Daaker

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
211
İsim
Göktuğ Demircan

fazla fiyat farkı koyarlar hocam bilgisayardan anlayan bir arkadaşınız tanıdığınız varsa 1.30 dk lik iş

XelaphiN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
ishak keskin
hocam önerecem önermesine de tam sınırda kalıyoruz bütçede
bahsettiğim sistemin 16 gb lı versiyonu 32k
ama 27k ya dediğim gibi 8gb alsanız
ürünün ramini kendiniz upgrade etseniz ki inanın basittir
size maliyeti oluversin 1k hadi 1k olsun sistem fiyatı 28 yaptı
en ucuz 16 gb lı 32k yada yanlış hatırlıyorsam 31k değer mi extra 3k para vermeye
Öyle yapalım peki 8GB RAM başlangıç olarak yeterli olur mu 5 6 ay sonra kardeşim gelecek buraya o zamana kadar herhangi bir sorun olmaz uygulamaları kaldırır değil mi

kronik1907

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
649
İsim
Görkem
fazla fiyat farkı koyarlar hocam bilgisayardan anlayan bir arkadaşınız tanıdığınız varsa 1.30 dk lik iş
aslında sıkıntı şu
misal 32k lık bir ürün istiyorum dese orda 8 gb ile 16 gb arasında 33 33500 arasına seçenekler daha çok

50k-52k lık ürün isteyen birinde
52k ya 16 gb lığı var ama 54k ya çık 32 liği var
zaten bir tane daha 16 eklesen 1500 masraf yapacan
50k lık üründe 500 tl için uğraşmak istemiyorum diyorsan ver 2k daha direkt 2x16 al diyebielceğimiz seçenek var

ama burda sınırda işte
o yüzden diretiyorum

Öyle yapalım peki 8GB RAM başlangıç olarak yeterli olur mu 5 6 ay sonra kardeşim gelecek buraya o zamana kadar herhangi bir sorun olmaz uygulamaları kaldırır değil mi
hocam gündelik kullanımda sıkıntı oluşturmaz
basit oyunlarda da düşük fps verir sadece

XelaphiN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
ishak keskin
Birde şu sistemler nasıl

Top Bottom