Çözüldü✓ 27 inç 144hz üstü 2k monitör önerisi

HZ'nin yanında hız da var. Samsung'un piksel tepki süresi daha iyi. Buna ek olarak parlaklığı da daha iyi. Parlaklığı söylemeyi unutmuşum.
Tamamdır teşekkürler hocam. Msı karar kıldım. Odam yeterince karanlık parlaklığın o kadar sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Ağır fps oyuncusu olmadığımdan tepki süreside o kadar etkilemez diye düşünüyorum. Tekrardan sağolun.

Arkadaşlar hali hazırda lenovo legion r25i-30 modeli monitörüm var. Ekran kartı olarak 7800 xt olduğu için 2k ya geçmek istiyorum. Aradığım iki başlıca özellik yüksek renk doğruluğu ve kontrast değeri. Gosting ve gecikme gibi şeylerden dolayı ıps düşünüyorum. Oynadığım oyunlar cyberpunk, destiny2 gibi oyunlar fps olarak arada bir warzone oynarım. Bütçem 12k civarı zorlarsam 13e çıkabilirim. Önerilerinizi bekliyorum.
260hz,ghosting çok iyi, pivot var.

Tamamdır teşekkürler hocam. Msı karar kıldım. Odam yeterince karanlık parlaklığın o kadar sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Ağır fps oyuncusu olmadığımdan tepki süreside o kadar etkilemez diye düşünüyorum. Tekrardan sağolun.
Monitör elinize ulaştıktan sonra ilk yapacağınız ayar OSD menüsüne girip response time (tepki süresi) ayarını hızlı/fast olarak değiştirmek olsun.

Bir de şu rehberden yardım alarak kendi renk ayarlanızı yapmaya çalışın. Renk sıcaklığı kısmından fazla sarımsı, kırmızımsı, mavimsi vs görüntüyü düzeltebilirsiniz. Çoğu monitörde bu ayar mevcut. Bu modelde de var.

OSD menüsüyle uğraşmak istemezseniz Msi bazı modellerine Gaming Intelligence desteği sunuyor. Bu da o monitörlerden birisi. OSD menüsüyle uğraşmadan yapabilirsiniz.

Gaming Intelligence bulunmayan modeller de Display Kit var fakat bunun kadar detaylı ve iyi değil maalesef.
Desktop Screenshot 2025.09.08 - 15.51.44.75.webp

Monitör elinize ulaştıktan sonra ilk yapacağınız ayar OSD menüsüne girip response time (tepki süresi) ayarını hızlı/fast olarak değiştirmek olsun.

Bir de şu rehberden yardım alarak kendi renk ayarlanızı yapmaya çalışın. Renk sıcaklığı kısmından fazla sarımsı, kırmızımsı, mavimsi vs görüntüyü düzeltebilirsiniz. Çoğu monitörde bu ayar mevcut. Bu modelde de var.

OSD menüsüyle uğraşmak istemezseniz Msi bazı modellerine Gaming Intelligence desteği sunuyor. Bu da o monitörlerden birisi. OSD menüsüyle uğraşmadan yapabilirsiniz.

Gaming Intelligence bulunmayan modeller de Display Kit var fakat bunun kadar detaylı ve iyi değil maalesef.
Alıntıyı görüntüle
Hocam benim açtığım konuya da bir bakabilir misiniz

Alıntıyı görüntüle
Hocam aldım bu monitörü 9200e geldi. Gelince yapmam gereken testler varmı varsada nelerdir? Tekrardan teşekkür ederim.

Geri