Neler Yeni

27 Mayıs 1960 Darbesi Neden Oldu?

-Akın Taşkan-

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,859
İsim
Akın Taşkan
İmam hatiplerde normal okullarda olan seçmeli dersler yok onlar arapça +seçmeli arapça görüyor.
Zaten imam hatipe gidip üniversite sınavında derece yapan kimse olmaz çünkü oradan anca hacı hoca yetişir.
Ayrıca sınıflar kız-erkek olarak ayrıldığı için çokcada sapık çıkar
İmam hatipli olmasam dediğimden şüphe edeceğim vallahi.

Strelok

80+ Silver
Kendisi Ezanı tekrar arapçaya çevirdi Allah ondan razı olsun inşallah ama Ali bayatoğlu denen herifin onun için çocuğunu kurban etmeye çalışması onun hatası olduğunu gösteriyor

Araştırdığım kadarıyla Adnan Menderes laiklik karşıtı ve diktator olduğu nedeniyle asıldığını duydum. Bildiğim kadarıyla Menderes, Erbakan gibi islamcı biri değil. Menderes neden asıldı ve sizce Adnan Menderes asılmalı miydı?

Önce 6 -7 Eylül olayları : makale linki

Çiftçiyi topraklandırma kanunu ile toprağı olmayan köylünün toprak edinmesi .. Toprak ağalarının galeyanı

Yaşananları ben size anlatayım ; siz ona göre düşünün fikrinizi paylaşın !

Atatürk ve silah arkadaşları cumhuriyetten rahatsızdı . Sadece bir kaç tanesi Atatürk'ün çizdiği doğrultuda ilerliyordu . Atatürk öldü !
Atatürk'ün ölümüne müteakip ; ilerleyen yıllar da ikinci dünya savaşı başladı . Bunun üzerine İsmet İnönü ; ikinci dünya savaşı için sert hazırlık yaptı . İkinci dünya savaşı da bitince ; Ekonomi de ki yoksunluk ve zor hayat şartları .. İsmet İnönü'ye karşı itirazların yükselmesine neden oldu !

Bu dönem de ; CHP tarikatlara ve cemaatlere dernekleşmenin yolunu açtı . Onlara yurtları vesaire bırakmaya başladı !

Toprak ağaları da boş durmuyordu . CHP ' de bunun üzerine ; Toprak ağalarının topraklarını sınırlayarak ; köylülere toprak reformu yapmak istedi !

Gerek köylüler Gerek toprak ağaları da ; galeyana gelerek ; hazırlığa başladı !

Adnan Menderes' de tek parti CHP ' den ayrıldı .. Demokrat parti denilen İslamcı muhafazakar parti kuruldu .

Atatürk'ün silah arkadaşları da ; Atatürk'ün koyduğu çizgiden zerre haz etmedikleri için bu partiye geçti .

Demokrat parti iktidara geldi , CHP'nin varlıklarına el konuldu . Halkevleri kapatıldı , Köy enstitüleri kapatıldı , ABD'nin Marshall yardımları kabul edildi , Ve nihayetinde Türkiye'nin gerek yurtdışından gelen altınları ve altın liraları gerekse ; hazinesinde ne varsa talan edildi . Sonra da muhafazakar geçinen gruplara birer birer dağıtıldı .

Çalışma kampları kurdu , Muhalifleri de bu taş ocaklarında çalıştırmaya başladı ! Yolsuzluk ve yozluk tamamen ülkeyi ele geçirince de ;

Gözünü Rum nüfusun mal varlıklarına dikti ! Onları da göçe zorlayarak ; mallarına el koyup ; 6 - 7 eylül olayları !

Ve nihayetin de de artık askeri darbe gerçekleşti .

Adnan Menderes sanılanın aksine masum değil ; Türkiye'yi muhafazakar İslamcı ümmetçi eksene döndüren ; siyasetçidir .

Bu yüzden de zaten ; Adnan Menderes günümüz Türkiye'si tarafından sevilir .

Yani Türkiye'nin insanı hep aynı insan ; zırtapoz ZÜBÜK anasını boyayıp babasına satan :D

Son düzenleme:

Besim Tibuk

80+ Gold
Adnan Menderes' de tek parti CHP ' den ayrıldı .. Demokrat parti denilen İslamcı muhafazakar parti kuruldu .

Atatürk'ün silah arkadaşları da ; Atatürk'ün koyduğu çizgiden zerre haz etmedikleri için bu partiye geçti .
"Atatürk'ün çizgisi" dediğimiz şey seçimlere hile karıştırmak, "CHP eleştiren haindir demek, vatandaşı tek parti ile ezmektir değil mi :D. Öyle olsun bakalım.
Çalışma kampları kurdu , Muhalifleri de bu taş ocaklarında çalıştırmaya başladı ! Yolsuzluk ve yozluk tamamen ülkeyi ele geçirince de ;
Dediğiniz çalışma kampları 1942 yılında CHP döneminde kurulmuş ve gayrimüslim olup vergisini ödemeyenler çalıştırılmıştır.
Gözünü Rum nüfusun mal varlıklarına dikti ! Onları da göçe zorlayarak ; mallarına el koyup ; 6 - 7 eylül olayları !
Gayrimüslim halkın malına CHP döneminde varlık vergisi ile göz dikildi. Gayrimüslimler kendilerini o zaman yabancı hissetti.
6-7 Eylül olaylarını bir cümlede DP üstüne yıkamayız. Yine de olay hakkında pek bilgim yok, konuşamam.

''Wolfred!ghT

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,420
İsim
''Wolfred!ghT
Halk birini seçiyor,sonradan kötü yönetimden dolayı şikayet ediyor veya edecek.
Bu durumda seçim mi beklenmeli,ordu darbe mi yapılmalı?
Ya hocam her kötü yöneten kişiyi darbe ile indirecek isek kaldırın meclisi, monarşi tekrar gelsin.
Ordu Yeniçeriler misali kötü yöneteni zaten indirir nasıl olsa.
Hatta ileri gider asar.
Dünyanın en kötü yönetimi de olsa halkın yaptığı seçimin iyi veya kötü yönlerini halk yaşamalı.
Yaşamalı ki yaptığı tercihlerin sonuçlarını öğrenip takım tutar gibi parti tutmasın.
" Yönetim çok kötü.Kesinlikle darbe olacak,olsun da." gibi bir zihniyet kabul edilebilir değil, meşrulaştırmak ise aptallıktır.

Enver Paşa

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,222
İsim
Stanker
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Siyaset
Önce 6 -7 Eylül olayları : makale linki

Çiftçiyi topraklandırma kanunu ile toprağı olmayan köylünün toprak edinmesi .. Toprak ağalarının galeyanı

Yaşananları ben size anlatayım ; siz ona göre düşünün fikrinizi paylaşın !

Atatürk ve silah arkadaşları cumhuriyetten rahatsızdı . Sadece bir kaç tanesi Atatürk'ün çizdiği doğrultuda ilerliyordu . Atatürk öldü !
Atatürk'ün ölümüne müteakip ; ilerleyen yıllar da ikinci dünya savaşı başladı . Bunun üzerine İsmet İnönü ; ikinci dünya savaşı için sert hazırlık yaptı . İkinci dünya savaşı da bitince ; Ekonomi de ki yoksunluk ve zor hayat şartları .. İsmet İnönü'ye karşı itirazların yükselmesine neden oldu !

Bu dönem de ; CHP tarikatlara ve cemaatlere dernekleşmenin yolunu açtı . Onlara yurtları vesaire bırakmaya başladı !

Toprak ağaları da boş durmuyordu . CHP ' de bunun üzerine ; Toprak ağalarının topraklarını sınırlayarak ; köylülere toprak reformu yapmak istedi !

Gerek köylüler Gerek toprak ağaları da ; galeyana gelerek ; hazırlığa başladı !

Demokrat parti iktidara geldi , CHP'nin varlıklarına el konuldu . Halkevleri kapatıldı , Köy enstitüleri kapatıldı , ABD'nin Marshall yardımları kabul edildi , Ve nihayetinde Türkiye'nin gerek yurtdışından gelen altınları ve altın liraları gerekse ; hazinesinde ne varsa talan edildi . Sonra da muhafazakar geçinen gruplara birer birer dağıtıldı .

Ve nihayetin de de artık askeri darbe gerçekleşti .

Adnan Menderes sanılanın aksine masum değil ; Türkiye'yi muhafazakar İslamcı ümmetçi eksene döndüren ; siyasetçidir .

Bu yüzden de zaten ; Adnan Menderes günümüz Türkiye'si tarafından sevilir .

Yani Türkiye'nin insanı hep aynı insan ; zırtapoz ZÜBÜK anasını boyayıp babasına satan :D

Bende yanlış biliyor olabilirim emin konuşmak istemiyorum fakat İsmet İnönü zaten bir parti kurulmasını istiyor ve bunun için bizzat Celal Bayar'ı tabiri caizse kışkırtıyor. Örneğin bu kışkırtmalardan biri Adnan Menderes'i CHP'den kovması. Ve belirtmek isterim ki Demokrat Parti'ye geçenlerin sebebi kesinlikle Atatürk değil İsmet İnönünün politikalarıdır.

Demokrat Parti'yi yeni yeni araştırmayı başladım. Ali Birand'ın belgeseli Demirkırat'ı izliyorum, size de öneririm.

Son düzenleme:

Liberal Kenobi

80+ Bronze
Araştırdığım kadarıyla Adnan Menderes laiklik karşıtı ve diktator olduğu nedeniyle asıldığını duydum. Bildiğim kadarıyla Menderes, Erbakan gibi islamcı biri değil. Menderes neden asıldı ve sizce Adnan Menderes asılmalı miydı?
Artan Otoriterlik, Otoriterlikten Diktatörlüğe giden yol, Lailkik karşıtı politikalar, Hilafet öven söylemler, Kemalist ordunun damarına basmak, Ordudaki tasfiyeler, İmam Hatiplerin açılması, Yapılan yolsuzluklar, Zimmete para geçirme vs. vs. 27 Mayısı Doğuran süreçlerdir.

Besim Tibuk

80+ Gold
Bende yanlış biliyor olabilirim emin konuşmak istemiyorum fakat İsmet İnönü zaten bir parti kurulmasını istiyor ve bunun için bizzat Celal Bayar'ı tabiri caizse kışkırtıyor. Örneğin bu kışkırtmalardan biri Adnan Menderes'i CHP'den kovması. Ve belirtmek isterim ki Demokrat Parti'ye geçenlerin sebebi kesinlikle Atatürk değil İsmet İnönünün politikalarıdır.

Demokrat Parti'yi yeni yeni araştırmayı başladım. Ali Birand'ın belgeseli Demirkırat'ı izliyorum, size de öneririm.
CHP içindeki antidemokratik ilkeleri değiştirme önerisi sundukları için tabiri caiz ise linç ediliyorlar parti içinde.
Hatta "CHP'yi eleştirmek vatana hainliktir" diyen de çıkıyor :D

Liberal Kenobi

80+ Bronze
evet asılması doğru karardı
Yav niye asılsın adam hak hukuku ortadan kaldıralım asılsın yani Batıdaki itibarımız yok olsun Saltanatı getirelim ne dersiniz
Mesaj otomatik birleştirildi:

CHP içindeki antidemokratik ilkeleri değiştirme önerisi sundukları için tabiri caiz ise linç ediliyorlar parti içinde.
Hatta "CHP'yi eleştirmek vatana hainliktir" diyen de çıkıyor :D
O dönemin Muharrem İncesi işte

Artan Otoriterlik, Otoriterlikten Diktatörlüğe giden yol, Lailkik karşıtı politikalar, Hilafet öven söylemler, Kemalist ordunun damarına basmak, Ordudaki tasfiyeler, İmam Hatiplerin açılması, Yapılan yolsuzluklar, Zimmete para geçirme vs. vs. 27 Mayısı Doğuran süreçlerdir.

Yav niye asılsın adam hak hukuku ortadan kaldıralım asılsın yani Batıdaki itibarımız yok olsun Saltanatı getirelim ne dersiniz

O dönemin Muharrem İncesi işte

Siz daha birbirinizi anlayamadığınız gibi ; tarihinizi de herkes kendine göre yazıyor :D Türklerin kayıt tutma alışkanlıkları olmadığı gibi ; Gerçekleri sapıttırmak çarpıtmak yalan yanlış tarihler yazmakta bir numaralar :D

Asabı bozuk bir liberal ile Liberal kenobi ile Besim Tibük :D Yani kafalarınız çok karışık arkadaşlar ! :D

Yapmayın böyle ya ! Muhafazakar Liberal olunca Neo liberal olunca aslında liberal olmuş olunmuyor .

Ev var örneğin başına genel gelince Genel ev oluyor anlam düşüyor . Haliyle Liberalin başına bir şey gelince de liberal anlamı düşmüş oluyor :D

Yani siyasi görüşünüzle ; tarihler okumayın ! Yoksa gelen geçen yanlış yönlendirir :D

Örneğin Ben Evciyim ! Genel { EV } aaaa demek ki bunlar da EVCİ deyip .. Genel evi savunmak oluyor sizin ki :D

Son düzenleme:

Besim Tibuk

80+ Gold
Siz daha birbirinizi anlayamadığınız gibi ; tarihinizi de herkes kendine göre yazıyor :D Türklerin kayıt tutma alışkanlıkları olmadığı gibi ; Gerçekleri sapıttırmak çarpıtmak yalan yanlış tarihler yazmakta bir numaralar :D

Asabı bozuk bir liberal ile Liberal kenobi ile Besim Tibük :D Yani kafalarınız çok karışık arkadaşlar ! :D

Yapmayın böyle ya ! Muhafazakar Liberal olunca Neo liberal olunca aslında liberal olmuş olunmuyor .

Ev var örneğin başına genel gelince Genel ev oluyor anlam düşüyor . Haliyle Liberalin başına bir şey gelince de liberal anlamı düşmüş oluyor :D

Yani siyasi görüşünüzle ; tarihler okumayın ! Yoksa gelen geçen yanlış yönlendirir :D

Örneğin Ben Evciyim ! Genel { EV } aaaa demek ki bunlar da EVCİ deyip .. Genel evi savunmak oluyor sizin ki :D
Liberal olmasına gerek yok. Aklıyla hareket eden darbeye karşı çıkar zaten.
"Liberal" bir kaynak okumadım. Kaldı ki kendimi Liberal değil, Liberteryen olarak addediyorum.

Tek parti rejimini de, darbeleri de savunmayacağız.
O dönemde halkın bürokrasi çatısı altında nasıl ezildiğini çok iyi biliyoruz.

Adnan Menderes'in hatası olmadı diye bir şey yazmadım. Son yıllarında pek iyi işleri olmamıştır. Ekonomi de çok kötü hal almıştır.
İlk yıllarına laf yok gayet güzel yıllardır.

Lakin bunun karşılığı kat'i surette adaletsizce, "sizi buraya getiren idare böyle istedi" diyerek düzmece belgeler ile yargılayıp idam değildir.

1-2 yıl içinde zaten seçim vardı ve gidecekti.
Asker kim oluyor da bu halkın seçimini elinden alıyor? Askerin görevi düşmandan korumak, ülke yönetmek değil.

Birilerinin görüşüne ters geldi diye hükümet indireceksek kuralım Kemalist monarşiyi, geçirelim başına en kemalisti.
O zaman "Atatürk inkılaplarına" uyacak mıyız, başımız göğe erecek mi?

w0llenW

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Hakan Vatan
Türk tarihinin en kara olayını, bir cinayeti destekleyin👍

Halkın seçtiği, hatalarına rağmen seçimle gider.
Sözde demokratlar gelmiş ahkam kesiyor.
Size uymayan ölecekse çok işimiz var..
Halk zaten gönderecekti bu adamı 1 yıla kadar seçimde?

Silahını, yemeğini halk versin, sonra asker gelsin halkın seçimine saygı duymasın.
Kim ulan bu asker?

Hadi diyelim adamı indirdiniz.
Hangi akılla adaletsizce yargılayıp asarsınız?
Asmaya gelirsek asacak çok kişi vardı çoook..
Bu bir cinayettir parmağı olanlar da katil..

Alıntıyı görüntüle

Sana ne bundan?
İsteyen istediğini istediği yerde okur zaten?
Ona bakılırsa ilim isteyen laboratuara gitsin..
sen niye bu kadar rahatsız oldun hayırdır ?

Liberal olmasına gerek yok. Aklıyla hareket eden darbeye karşı çıkar zaten.
"Liberal" bir kaynak okumadım. Kaldı ki kendimi Liberal değil, Liberteryen olarak addediyorum.

Tek parti rejimini de, darbeleri de savunmayacağız.
O dönemde halkın bürokrasi çatısı altında nasıl ezildiğini çok iyi biliyoruz.

Adnan Menderes'in hatası olmadı diye bir şey yazmadım. Son yıllarında pek iyi işleri olmamıştır. Ekonomi de çok kötü hal almıştır.
İlk yıllarına laf yok gayet güzel yıllardır.

Lakin bunun karşılığı kat'i surette adaletsizce, "sizi buraya getiren idare böyle istedi" diyerek düzmece belgeler ile yargılayıp idam değildir.

1-2 yıl içinde zaten seçim vardı ve gidecekti.
Asker kim oluyor da bu halkın seçimini elinden alıyor? Askerin görevi düşmandan korumak, ülke yönetmek değil.

Birilerinin görüşüne ters geldi diye hükümet indireceksek kuralım Kemalist monarşiyi, geçirelim başına en kemalisti.
O zaman "Atatürk inkılaplarına" uyacak mıyız, başımız göğe erecek mi?

Jon Snow the king in the north : Thousand's of man don't need to die ! Only one of us ! You against me !

Bastard : I don't know ı can beat you but ı know my army will beat yours .

Yani Binlerce adamın ölmesine gerek yok ! Sadece birimiz ! Bana karşı sen

O da diyor ki ! Bilmiyorum seni yenebilir miyim ? ama ordumun seni yeneceğini biliyorum :D

Senin yerine elini kirletenler ; senin yerine işkence edenler ; senin yerine darp edenler ; senin yerine terör estirenler olunca sorun yok her şey güzel on numara keyfin meyfin on numara :D

Ben gerçeği biliyorum bu benim için yeterli ! Fakat insanımız bilmiyor haliyle baştan aşağı yanlış kararlar veriyorlar ! Bizler de mükellef değiliz ; Mükellef olanlar da yani akademisyenler eğitimciler ; bunlar da yalan yanlış ideolojik tarihi anlatınca da ; sonra neden düzlüğe çıkamıyoruz :D

Neden acaba ? :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,062,946
Üyeler
168,874
Son üye
blackberry35
Top Bottom