Neler Yeni

27 Mayıs 1960 Darbesi Neden Oldu?

TİTAN.

80+ Platinum
İmam Hatiplilerde sadece dini ders olsaydi düşüncene katılırdım fakat İmam Hatiplerde Fen Mat dersleri de var. Normal anadolu liselerinden tek farkı + dini dersler olması.
İmam Hatibe gidersen bir şey olmadan çıkarsın buda bir gerçek
Mesaj otomatik birleştirildi:

Merhabalar.
İmam hatiplere karşı olan kızgınlığınızın farkındayım. Çünki bir şey baskılanırsa tersi sonuç alınır. İmam hatiplerin olması kötü değildir. Nasıl ki bir fen lisesinde sayısal derslere yoğunluk veriliyorsa. İmam hatiplerde de din derslerine yoğunluk verilir. Sizin imam hatiplere kızgınlığınızın sebebi ülkenin başında tarikatlar, cemaatler ve Torpilli yönetimdendir.
Sorumuzun cevabı:
Adnan Menderes zamanında ülke resmen Amerika'ya bağlanmıştır. İlk zmanlarda ülkenin durumu iyi olsada Amerika dan gelen Fonlar kesilince ülke de enflasyon patlamıştır. Yolsuzluk artmıştır. Borçlar artmıştır. Para değersizleşmiştir. Halk aç hale gelmiştir. Bunun üzerine Düzen adı altında Darbe olmuştur. Adnan Menderes in kirli işleri ortaya çıkmıştır, asılmıştır. Bence de asılmalıdır. Siyasal islamı getirdiği için değil onun suçu idam değildir. Fakat ülkeyi Bağımlı hale getirmesi affedilemez.
Kanka çok doğru diyorsun sanki bana birini hatırlattı ama neysee

58_BaBaKoK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,570
İsim
Ahmet Tulumcu
Aynen aynen kesin
İmam hatiplerde seçmeli matematik gibi dersler yerine arapça işleniyor
sanki anadolu liselerinde arapça işlemiyor sanki
senin imam hatip okullarından alıp veremediğin ne var anlamadım
büyük ihtimallen sen kendini modern çağdaş sanıyosun
imam hatipde normal anadolu liselerindeki mat fizik kimya biyoloji var fazla olarak din dersleri vardır dinini öğrenmek isteyen imam hatip yada medreseye gidebilir ve onun gidip gitmemesi seni alakadır etmez
ve dinini öğrenen yada arapça dersi gören kimseye arap gözüyle bakmayıda kes

birden niye imam hatip düşmanlığı çoğaldı anlamadım

Nomenstra

80+ Bronze
Bunu kimse bilmiyor çünkü bizim tarihimiz yok maalesef. Geçmiş yıllarda ne olduğunu bilmiyoruz. Her kafadan ayrı bir ses çıkıyor. Kimi Menderes için kurtarıcı kimi ise vatan haini diyor.

Kime inanmalıyız?

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,540
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Bunu kimse bilmiyor çünkü bizim tarihimiz yok maalesef. Geçmiş yıllarda ne olduğunu bilmiyoruz. Her kafadan ayrı bir ses çıkıyor. Kimi Menderes için kurtarıcı kimi ise vatan haini diyor.

Kime inanmalıyız?
menderes vatan hainide degildir kurtaricida degildir. Yoneticidir. İlk senelerinde ortalama sekilde yonetip, sonradan iktidar ve para hirsiyla kendini bitirmistir bana gore. Suan basimizda ne varsa menderesle aynidir.

konuya gelirsek, demokratik bir ulkedeki her darbe ulkeye yarardan cok zarar verir. Demokrasiyi oldurur. Asilmasi ise direkt zaten sacma.

Enver Paşa

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,222
İsim
Stanker
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Siyaset
menderes vatan hainide degildir kurtaricida degildir. Yoneticidir. İlk senelerinde ortalama sekilde yonetip, sonradan iktidar ve para hirsiyla kendini bitirmistir bana gore. Suan basimizda ne varsa menderesle aynidir.
Savaştan çıkmış sefalet içerisinde bir halkı, az da olsa zenginleştirmiştir Menderes. Onlara hak ettiği özgürlüğü vermiştir.
Genel olarak Menderes'in artıları ve eksileri birbirini götürdüğünde artıları daha fazladır. Şahsen bana göre Menderes'in 1955'den sonra muhalif kanada yaptıkları dışında pek de büyük hatası yoktur. (6-7 Eylül olaylarında kim haklı kim haksız olayı pek anlayamadım. 6-7 Eylül konuları harici konuşuyorum.)

TİTAN.

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
Hüseyin Ege Karakışla
İmam Hatibe gidersen bir şey olmadan çıkarsın buda bir gerçek

Kanka çok doğru diyorsun sanki bana birini hatırlattı ama neysee
Kimi hatırlattım?

58_BaBaKoK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,570
İsim
Ahmet Tulumcu
İmam hatipten çıkıp doktorluk kazanan gördün mü
ne kadar saçma bir laf
tabikide bir sürü tıp ve doktorluk kazanan var
onun tıp kazanıp kazanmamasını okul mu bağlıyor ?
o kişinin tıp kazanıp kazanmaması onun çalışmasına bağlıdır okuluna değil
sanki düz liseye gidenlerin hespi doktor yada mühendis mi oldu ?

Top Bottom