Mat ekran değil, glossy.Monitör kolum 27" destekliyor sanırım en fazla, ayrıca 4K içinde 27 düşünüyorum açıkçası. Bir de bu mat ekran, samsung kullandığım için mat ekrana sıcak değilim maalesef.
Mat ekran değil, glossy.Monitör kolum 27" destekliyor sanırım en fazla, ayrıca 4K içinde 27 düşünüyorum açıkçası. Bir de bu mat ekran, samsung kullandığım için mat ekrana sıcak değilim maalesef.
Mat yazıyor ekran özelliklerinde, yanlış mı gördüm acaba ?Mat ekran değil, glossy.
Oledler de parlaklık düşük olduğu için mat kaplama kullanıldığı zaman renk canlılığı, netlik vb kısımlarda geriye düşüyor. Mat ise yansıma işlemede daha iyi.mat ekranın neyi kötü acaba?
Nerede yazıyor?Mat yazıyor ekran özelliklerinde, yanlış mı gördüm acaba ?
Oledler de parlaklık düşük olduğu için mat kaplama kullanıldığı zaman renk canlılığı, netlik vb kısımlarda geriye düşüyor. Mat ise yansıma işlemede daha iyi.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Nerede yazıyor?
Videoyu bir hızlıca gezdim bir kısımda da tam mat değil demis. Glossy gibi gelmişti halbuki, kameradan kaynaklı herhalde. Benim hatam.
Estağfurullah hocam. Yani bu modelde tam olarak olay nedir ?Videoyu bir hızlıca gezdim bir kısımda da tam mat değil demis. Glossy gibi gelmişti halbuki, kameradan kaynaklı herhalde. Benim hatam.
Şimdi incelemesini yapan birinden baktım. Parlak olduğunu söylemiş. Dakika 0:39 açın. Bende diyorum bildiğin glossy gibi parlıyor bu nasıl mat diye. Samsung'un G8 ve G6 serisindeki mat modellerinde hiç yansıma olmuyordu neredeyse, o modeller mat.
Böyle mat olmaz (olmaması lazım) G6'yı kullandınız böyle yansımalar oluyor muydu? Ben açıkçası mat modellerde bu kadar fazla yansıma görmedim. Bildiğin parlak kaplama bu.Estağfurullah hocam. Yani bu modelde tam olarak olay nedir ?kafam karıştı, mat ama parlak mat mı ? WOLED gibi mi bir nevi.
Evet garipmiş. Bakalım biraz inceleyeyim.Böyle mat olmaz (olmaması lazım) G6'yı kullandınız böyle yansımalar oluyor muydu? Ben açıkçası mat modellerde bu kadar fazla yansıma görmedim. Bildiğin parlak kaplama bu.
Alıntıyı görüntüle
AW2725DF Parlak QD oled, XG27ACDNG parlak QD oled, MO32U da parlak QD oled. Mat modellerde ben videolarda yansıma göremiyorum açıkçası. Çok az oluyor. Parlak modellerde bildiğin ekranda kendini görüyorsun (videolarda çok belirgin oluyor) gigabyte mo32u da bildiğin parlak kaplamalı modellerin tıpatıp aynısı. %99.9 parlak kaplama bu. Ki inceleyen kişi de parlak demiş.Evet garipmiş. Bakalım biraz inceleyeyim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Peki parlak kaplama dediğim gibi WOLED gibi bir şey mi oluyor ?
Parlaklığına 200CD demiş, AW2725DF ile ne kadar farkı var acaba. Çünkü 200cd az sanki hatta Dell'e göre bile baya az sanırım.AW2725DF Parlak QD oled, XG27ACDNG parlak QD oled, MO32U da parlak QD oled.
200nit diye kim demiş? Recep baltaşın incelemede 200nit çıktı dediğini gördüm şimdi. Koruma falan açık olabilir. Zira 3.nesil QD oledler yaklaşık 250nit, dell zorunlu olarak 205 nit'e zorluyor monitörü. (zorunlu abl var) gigabyte, msi ve asusta osd menüsünden abl açıp kapatabiliyorsun. Yine de emin olmak lazım tabii. Aslında mağazada falan olsa da deneyip görsen iyi olur. Hem 4k oledlere de bakabilirsin.Parlaklığına 200CD demiş, AW2725DF ile ne kadar farkı var acaba. Çünkü 200cd az sanki hatta Dell'e göre bile baya az sanırım.
200nit diye kim demiş? Recep baltaşın incelemede 200nit çıktı dediğini gördüm şimdi. Koruma falan açık olabilir. Zira 3.nesil QD oledler yaklaşık 250nit, dell zorunlu olarak 205 nit'e zorluyor monitörü. (zorunlu abl var) gigabyte, msi ve asusta osd menüsünden abl açıp kapatabiliyorsun.
Valla hocam o kadar güzel konuştunuz ki, maalesef koskoca ANTALYA'da hiçbir mağazada OLED göremiyorum ki 4K OLED görebileceğimi hiç sanmıyorum. Samsung'un kendi mağazalarında bile yok..200nit diye kim demiş? Recep baltaşın incelemede 200nit çıktı dediğini gördüm şimdi. Koruma falan açık olabilir. Zira 3.nesil QD oledler yaklaşık 250nit, dell zorunlu olarak 205 nit'e zorluyor monitörü. (zorunlu abl var) gigabyte, msi ve asusta osd menüsünden abl açıp kapatabiliyorsun. Yine de emin olmak lazım tabii. Aslında mağazada falan olsa da deneyip görsen iyi olur. Hem 4k oledlere de bakabilirsin.