Neler Yeni

Yardım 2ci el rx5700xt 170w çekiyor normal mi?

Mithril

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
935
İsim
Muhammet Kürkçü
hocam daha dikkatli bakınca öyle gibi harbiden.İlk attığım ve performansı daha iyi olan kart THİCC 2 gibi sanki
Muhtemelen watt farkında ondan hocam. Mesela bende asrock challenger rx6700xt var ve max 186watt çekiyor ama aynı modelin nitro+ modeli 210watt çekiyor. Aradaki watt farkına çok takılmayın performans çok az oynuyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Ertan
Steam
riddLedSKL
Xbox Live Gamertag
riddLedSKL
Steam ID
riddledskull
Epic Games
riddLedSKL
Origin
riddLedSKL
Aşağıdaki yorumundan önce şu bilgiyi vereyim. Siteye tekrar baktım. XFX BIOS dosyalarını da eklemiş. Marka ve modele göre bakın mutlaka. Bir de GPU-Z indirip BIOS versiyonu nedir bir kontrol edin mutlaka.

-------------------------------------------------------------

Hatamı düzelteyim.

Şimdi resmi siteden tekrar baktım XFX markasının 5700XT olarak 3 modeli var. Biri Double Dissipation diğeri Tripple Dissipation ve Thicc model. Raw modeli de gözüküyor ama o bayağı bir giriş seviyesi kart.

Sizdeki Thicc II yani bu serinin 2 fanlı modeli. Zaten XFX'in tüm modellerinde soğutma bloğu hep büyüktü. Siz alacağınız kartın arka tarafındaki tam model numarasını bir öğrenin ona göre resmi siteden bakarsınız.

Ha bir de unutmadan ekran kartını mutlaka Furmark V2 testine sokun ve orada VK seçin. Tam 1 saat boyunca durdurmayın. Ekran kartı tam yükte sürekli kalıyor mu yoksa iniş çıkışlar var mı gözlemleyin. Kaç watt güç tüketiyor ona da bakın. Test başlamadan önce Artifact seçeneğini de işaretleyin, vramler sağlammı değil mi o konuda da fikir sahibi olursunuz.

Son olarak kartı 2. el alacağınız için sorun bakalım kartın termal bakımı ne zaman yapılmış. Macunu ve vramler üzerindeki termal pedler değişmiş mi gibi...

Buraya mutlaka cevap yazın, kartı kendim almış gibi merak ettim şu an 😁

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Ali
Aşağıdaki yorumundan önce şu bilgiyi vereyim. Siteye tekrar baktım. XFX BIOS dosyalarını da eklemiş. Marka ve modele göre bakın mutlaka. Bir de GPU-Z indirip BIOS versiyonu nedir bir kontrol edin mutlaka.

-------------------------------------------------------------

Hatamı düzelteyim.

Şimdi resmi siteden tekrar baktım XFX markasının 5700XT olarak 3 modeli var. Biri Double Dissipation diğeri Tripple Dissipation ve Thicc model. Raw modeli de gözüküyor ama o bayağı bir giriş seviyesi kart.

Sizdeki Thicc II yani bu serinin 2 fanlı modeli. Zaten XFX'in tüm modellerinde soğutma bloğu hep büyüktü. Siz alacağınız kartın arka tarafındaki tam model numarasını bir öğrenin ona göre resmi siteden bakarsınız.

Ha bir de unutmadan ekran kartını mutlaka Furmark V2 testine sokun ve orada VK seçin. Tam 1 saat boyunca durdurmayın. Ekran kartı tam yükte sürekli kalıyor mu yoksa iniş çıkışlar var mı gözlemleyin. Kaç watt güç tüketiyor ona da bakın. Test başlamadan önce Artifact seçeneğini de işaretleyin, vramler sağlammı değil mi o konuda da fikir sahibi olursunuz.

Son olarak kartı 2. el alacağınız için sorun bakalım kartın termal bakımı ne zaman yapılmış. Macunu ve vramler üzerindeki termal pedler değişmiş mi gibi...

Buraya mutlaka cevap yazın, kartı kendim almış gibi merak ettim şu an 😁
Hocam çok teşekkür ederim değerli bilgiler için.Kartın içi açımadı diyor, haliyle termal ped ve ya macun değişmedi.Kendim şu an Türkiyede değilim o yüzden gidip görme şansım yok.İstanbuldaki bi arkadaşım gidip alıcak kartı.Satıcı da mağaza olduğu için 1 saatlik furmark yapacağını sanmam ama sorarım yine de.Ve evet dediğin gibi THICC II bu kart. Eğer furmark 2 testi yapma şansımız olmaz ise, elimizde olan verilerden yola çıkarak alınır diyebilir miyiz?

Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Ertan
Steam
riddLedSKL
Xbox Live Gamertag
riddLedSKL
Steam ID
riddledskull
Epic Games
riddLedSKL
Origin
riddLedSKL
Test etmeden kart alınmazki. 1 saat boyunca o kartın ben altını üstünü bir görmeliyim ki içim rahat bir şekilde alayım.

Test edilmeyen ve termal bakımı yapılmamış hiç bir 2. el ekran kartını almayın. AMD ya da Nvidia farketmez.

--------------------------------------------------------------

Kartı ille de almak istiyorsanız arkadaşınıza söyleyin madem, yukarıda bahsettiğimiz tüm testleri yapsın, sıcaklıklar kontrol edilsin, ekran kartının yük ve güç durumu kontrol edilsin.

Termal bakımını da işi bilen birisine daha sonra yaptırın mutlaka. İçinin açılmaması kartın kurcalamadığını gösterir, bu iyi bir şey ama bunca yıldır termal bakım yapılmaması kartın ömründen yer. Serin bir şekilde çalışması gereken kart neden daha sıcak çalışmak zorunda kalsınki...

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,033,839
Üyeler
163,889
Son üye
kulaksiz
Top Bottom