Aşağıdaki yorumundan önce şu bilgiyi vereyim. Siteye tekrar baktım. XFX BIOS dosyalarını da eklemiş. Marka ve modele göre bakın mutlaka. Bir de GPU-Z indirip BIOS versiyonu nedir bir kontrol edin mutlaka.
-------------------------------------------------------------
Hatamı düzelteyim.
Şimdi resmi siteden tekrar baktım XFX markasının 5700XT olarak 3 modeli var. Biri Double Dissipation diğeri Tripple Dissipation ve Thicc model. Raw modeli de gözüküyor ama o bayağı bir giriş seviyesi kart.
Sizdeki Thicc II yani bu serinin 2 fanlı modeli. Zaten XFX'in tüm modellerinde soğutma bloğu hep büyüktü. Siz alacağınız kartın arka tarafındaki tam model numarasını bir öğrenin ona göre resmi siteden bakarsınız.
Ha bir de unutmadan ekran kartını mutlaka Furmark V2 testine sokun ve orada VK seçin. Tam 1 saat boyunca durdurmayın. Ekran kartı tam yükte sürekli kalıyor mu yoksa iniş çıkışlar var mı gözlemleyin. Kaç watt güç tüketiyor ona da bakın. Test başlamadan önce Artifact seçeneğini de işaretleyin, vramler sağlammı değil mi o konuda da fikir sahibi olursunuz.
Son olarak kartı 2. el alacağınız için sorun bakalım kartın termal bakımı ne zaman yapılmış. Macunu ve vramler üzerindeki termal pedler değişmiş mi gibi...
Buraya mutlaka cevap yazın, kartı kendim almış gibi merak ettim şu an