Neler Yeni

2ci mönitör fps düşüşü

ilhami

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
ilhami yücel
merhaba arkadaşlar 1 ay önce monitör aldım yeni diğeride 60 hz 1ms 2ci mönitöre yapayım dedim ama onuda çalıştırığımda fps düşüşü yiyorum acaba ryzen5 7600 ün grafik kartına bağlasam üstünde hava soğutma var güzel thermalright ın acaba fps droplarım düşermi 2ci erkanda sadece video felan açıyorum yada bi çözümü varmıdır
Mesaj otomatik birleştirildi:

ekran kartım zotac rtx 4060

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
salih
BİLİDİĞİM KADARIYLA 2 MONİTÖR BAĞLADIYSAN ARAŞTIRMAM GORE OYUNDA GRAFIK KARTIN 2 MONITÖR OLDUĞU İÇİN %100 EKRAN KARTIN ÇALIŞDIĞINDA BIR MONITORE %100 GÜÇ VERİRIKEN SENDE 2 MONİTÖR OLDU İÇİN EKRAN KARTIN YANE ANLA EKRAN KARTIN YUZDE YUZ ÇALIŞIYOSA 1 MONITORE % 60 VERIR İKİNCİSİNE % YÜZDE 40 YADA 20 FILAN VE OYUN PERFORMANS DÜŞER VE EKRAN KARTIN İŞLEMCİYİ BESLETYECEK GÜCE SAHIP OLMAZ DAR BOĞAZ OLUR YANE ANLA

EĞER TEST ETMEK ISDERSEN 1 MONİTÖRLE OYNA FPSNIU GÖR SONRA İKİNCİ MÖNİTÖRÜNÜ TAK ONLA GÖR İKİNCİ MÖNİTÖRDE TAKILIYKEN KASIYOSA OLMAZ YNE 1 MÖNİTR KULAN

ilhami

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
ilhami yücel
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Mesaj otomatik birleştirildi: 2 dakika önce
dostum eğer anakarta takarsam yani işlemcinin ekran kartını kullanırsam fps düşüşü yaşamam gibi

2ci mönitörüm için zaten yüke binmicek
video felan izliyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
salih
HAYIR MÖNİTOR DEKI KABLOYU HER ZMAN EKRAN KARTINA TAK OYLE OLUR O ANAKARTA KI GENELIKLE SADECE İŞLEMCİ OLAN YANE APU SISTEMLER İÇİN EKRAN KARTSIZ SISTEMLER

MESELA DAHA DUSUK OYUNLAR OYNASAN VOLORANT GIBI BELKI DARBOĞZ FILAN OLMAZ

ilhami

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
ilhami yücel
tamam zaten oyun için birinci mönitör ekran kartına bağlı olucak 2ci mönitör için diyorum yüzde 40 ekran kartımdan almasın işlemcinin erkan kartını kullansın o mönitör

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
salih
BEN TEK SENDE GORDUM OYLE YAPTINI AMA YAPMA OLMAZ ÇUNKU OYUNDA ZATEN EKRAN KARTIN VE İŞLMECİN BİRBİRİYLE ÇALIŞIYO SEN BIDE İŞLEMCINI ANAKRT ŞEYINE TAKCAN İLKDEFA SENDEN DUYUYOM BOYLE Bİ ŞEY ATEN 4060 GIBI KARTLŞA OLMAZKI MINIMUM 4070 4080 GIBI KARTLAR LAZIM

ilhami

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
ilhami yücel
tamamdır sağol

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
salih
  1. Artan Grafik Yükü: İki monitör kullanımı, GPU'nun daha fazla iş yapmasına neden olur. İki ekranı aynı anda yönetmek, grafik kartının daha fazla kaynak tüketmesine sebep olabilir.
  2. Sistem Kaynakları: Oyun oynarken aynı anda başka bir işlem (örneğin video izlemek) yapılıyorsa, bu işlem CPU ve RAM gibi diğer sistem kaynaklarını da etkiler, bu da FPS düşüşlerine neden olabilir.
  3. Ayarlamalar: Her iki monitörde de farklı çözünürlükler veya yenileme hızları kullanılıyorsa, bu GPU'ya ekstra yük bindirebilir.
  4. Optimizasyon: Grafik kartı sürücüleri ve oyun ayarları, iki monitör kullanımını optimize edecek şekilde güncellenmemiş olabilir. En son sürücüler ve uygun oyun ayarları ile performansı artırabilirsi

Oguz...

80+ Bronze
1 ini dahili ekran kartıyla(apu işlemci) diğeri direk harici ekran kartına bağlı şekilde

ilhami

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
ilhami yücel
yani ana monitörü ekran kartına 2ci ise işlemcinin ekran kartına bağlarsam sorun çözülürmü?
1 ini dahili ekran kartıyla(apu işlemci) diğeri direk harici ekran kartına bağlı şekild

Reyconjeff

80+ Bronze
Top Bottom