Neler Yeni

Yardım 2GB'lık RX 550 için overclock nasıl yapılır?

Dahası  
Reaksiyon skoru
62
İsim
Emre Tunç
Öncelikle herkese merhaba,

Başlıkta da belirttiğim gibi AMD Radeon RX 550 2G ekran kartına sahibim. Bilindiği üzere epey güçsüz bir ekran kartı ve yetmezmiş gibi 2 GB'lık modelini kullanıyorum. Bu nedenle bazı oyunlarda biraz daha fazla performans alabilmek için overclock yapmak istiyorum fakat daha önce hiç yapmadım ve bilgisayar bileşenlerine de zarar vermek istemiyorum. Bu yüzden yardımınıza ve tavsiyelerinize ihtiyacım var. Biliyorum, epey güçsüz bir ekran kartı olduğu için overclock yapabilsem bile aşırı derecede fark edeceğini bende düşünmüyorum zaten ama yinede belirli düzeyde fark yaratması gerekir. Tabii işin önemli olan kısmı overclock yapabilmek değil, herhangi bir bilgisayar bileşenine zarar vermeden overclock yapabilmek.

Bu ekran kartına nasıl overclock yapabilirim? Tavsiyeleriniz neler?

Ek olarak şöyle bir video buldum fakat videoda anlatılanları henüz uygulamadım. Konu hakkında deneyimi ve bilgisi olan birisinden tavsiye almak istedim ilk önce. >>

Bilgisayar Sistemim:

İşlemci:
Intel i7-3770
Ekran Kartı: RX 550 2G
RAM: 8GB DDR3 1600 MHz (Dual)
PSU: Dark marka 500W (modelini bilmiyorum ve sanırım sertifikası yok)

Dahası  
Reaksiyon skoru
62
İsim
Emre Tunç
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
aga be sistemi izoly den falanmı aldın o ne öyle
Hiç sorma :LOL::cry:. Uzun zamandır adam gibi bir bilgisayar sahibi olamadım zaten. Bu bilgisayarı da zamanında baya uygun fiyata babamın şirketinden almıştık. Onca zamandır yapabildiğim tek şey SSD ve ekran kartı alabilmek oldu sisteme. Önceden GT 730 kullanıyordum :cry:.

Revainer

80+ Platinum
En İyi Cevap
3

Başlıkta da belirttiğim gibi AMD Radeon RX 550 2G ekran kartına sahibim. Bilindiği üzere epey güçsüz bir ekran kartı ve yetmezmiş gibi 2 GB'lık modelini kullanıyorum. Bu nedenle bazı oyunlarda biraz daha fazla performans alabilmek için overclock yapmak istiyorum fakat daha önce hiç yapmadım ve bilgisayar bileşenlerine de zarar vermek istemiyorum. Bu yüzden yardımınıza ve tavsiyelerinize ihtiyacım var. Biliyorum, epey güçsüz bir ekran kartı olduğu için overclock yapabilsem bile aşırı derecede fark edeceğini bende düşünmüyorum zaten ama yinede belirli düzeyde fark yaratması gerekir. Tabii işin önemli olan kısmı overclock yapabilmek değil, herhangi bir bilgisayar bileşenine zarar vermeden overclock yapabilmek.

Ek olarak şöyle bir video buldum fakat videoda anlatılanları henüz uygulamadım. Konu hakkında deneyimi ve bilgisi olan birisinden tavsiye almak istedim ilk önce. >>

Bilgisayar Sistemim:

İşlemci:
Intel i7-3770
Vram'in ayarlar ile ilgisi yok diye biliyorum ama yine de kafanıza göre yapmayın bellek markanızı öğrenin. (Ekran kartı belleği) @Leade

Mr. Edri

80+ Platinum
En İyi Cevap
26
Dahası  
Reaksiyon skoru
23,307
İsim
.

Bilgisayar Sistemim:

İşlemci:
Intel i7-3770
Önce gpu z i açıp ss atma şansınız var mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
62
İsim
Emre Tunç
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Önce gpu z i açıp ss atma şansınız var mı?
Atmayı unutmuşum cidden ya iyi oldu hatırlattığınız hemen atıyorum.

ekran kartı2.PNG

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,090
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Eğer soğutmanız iyi değilse önermiyorum.

Mr. Edri

80+ Platinum
En İyi Cevap
26
Dahası  
Reaksiyon skoru
23,307
İsim
.
Atmayı unutmuşum cidden ya iyi oldu hatırlattığınız hemen atıyorum.

Alıntıyı görüntüle
1280 mhz core clock dener misiniz?
Güç limitini en yükseğe çekin bu arada, syrıca test esnasında sıcaklıkları da takip edin. En son durumda sonucu söylerseniz daha iyi bir değer önerebilirim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,052,954
Üyeler
167,223
Son üye
yigit542
Top Bottom