Neler Yeni

2k monitör önerisi bütçe 8-9k

salihuysal

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
199
İsim
Salih Uysal
bütçe maks 8-9 arası
yeni gelecek vergi dilimi yüzünden monitör almayı düşünüyorum bu fiyata en iyi monitör hangisidir yardımlarınızı bekliyıorum

Emirkanyvs

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
645
İsim
Emirkan Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Sizler için hazır sistem araştırıp, öneri de bulunabilmem için etiketleyebilirsiniz.
Instagram
Emirkanyvs
MSI G274QPF E2 modeline bakabilirsin.

Emirkanyvs

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
645
İsim
Emirkan Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Sizler için hazır sistem araştırıp, öneri de bulunabilmem için etiketleyebilirsiniz.
Instagram
Emirkanyvs
teşekkürler ghosting nasıldır bu monitörde birde almışken biraz daha ekleyip 240-260hz mi almak daha mantıklı bilemedim
Yani olabilir. Fakat 240 yada 260 hz monitör hiç bildiğim yok. Sistemin neydi bu arada ?

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Bırakın 2K 240Hz'i, sisteminize direk 2K önermiyorum. 3060 ti fazla zayıf bunun için. Sadece geleceğe dönük alıyorsanız (İleride ekran kartını değişirim diyorsanız) öneririm.

2K alıp 1080p kullanırım diye de düşünmeyin zira 2K monitörde 1080p görüntü, 1080p monitörde 1080p'den daha kötü duracaktır piksel yerleşiminden dolayı. Şurada resmini atmıştım;

Emirkanyvs

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
645
İsim
Emirkan Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
Emirkanyvs

salihuysal

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
199
İsim
Salih Uysal
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bırakın 2K 240Hz'i, sisteminize direk 2K önermiyorum. 3060 ti fazla zayıf bunun için. Sadece geleceğe dönük alıyorsanız (İleride ekran kartını değişirim diyorsanız) öneririm.

2K alıp 1080p kullanırım diye de düşünmeyin zira 2K monitörde 1080p görüntü, 1080p monitörde 1080p'den daha kötü duracaktır piksel yerleşiminden dolayı. Şurada resmini atmıştım;
evet 2k oyunları kaldıracak sisteme sahip değilim ileriye dönük olarak alırım diye düşünmüştüm fakat 2knın 1080de 1080 monitöre göre daha kötü görüntü verdiğini bilmiyordum bu durum aklımı karıştırdı
oyun oynarken cs'de falan sıkıntı yaşar myım ikinici olarakta dizi film izlemek ve ilerye dönük için şimdiden alınır mı?

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
evet 2k oyunları kaldıracak sisteme sahip değilim ileriye dönük olarak alırım diye düşünmüştüm fakat 2knın 1080de 1080 monitöre göre daha kötü görüntü verdiğini bilmiyordum bu durum aklımı karıştırdı
oyun oynarken cs'de falan sıkıntı yaşar myım ikinici olarakta dizi film izlemek ve ilerye dönük için şimdiden alınır mı?
Uzun bir zaman sonra güncelleme yapmayı düşünmüyorsanız idare edersiniz.
Öneri için de şu rehberimi takip edin:

Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Ahmet K
@Fantastiktürk hocam selam ben G65B indirim bekleyip risk alacak kişiydim (kendimi hatırlatmak adına) henüz sipariş vermedim fiyat hala 10.800 fakat G274QPX felan değişik zam almış. Konuda da dikkatimi çekti ben 2k ya geçmeli miyim onu da sorayım istedim.
RX 6800 GPU
5600X işlemcim var.
World of Tanks
Age of Empires 2
Tarzı oyunlar oynuyorum sıklıkla yüksek eloda. CS, valo gibi fps türü dönem dönem arkadaşlarla casual oynarım. Hal böyle olunca G65B nin 200+Hz benim için gereksiz olur gibi geldi. Ekran yenileme hızından ziyade detayları daha geniş açıdan görmek için 1440p benim için önemli oluyor. Rehber konunuzda önerdiğiniz 7-9k arası monitörler genelde ya tek elden satılıyor ya da zam almış durumda. Şu an için güncel öneri ve görüşleriniz benim için daha önem arz ediyor. Şimdiden teşekkür ederim üstad...

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
@Fantastiktürk hocam selam ben G65B indirim bekleyip risk alacak kişiydim (kendimi hatırlatmak adına) henüz sipariş vermedim fiyat hala 10.800 fakat G274QPX felan değişik zam almış. Konuda da dikkatimi çekti ben 2k ya geçmeli miyim onu da sorayım istedim.
RX 6800 GPU
5600X işlemcim var.
World of Tanks
Age of Empires 2
Tarzı oyunlar oynuyorum sıklıkla yüksek eloda. CS, valo gibi fps türü dönem dönem arkadaşlarla casual oynarım. Hal böyle olunca G65B nin 200+Hz benim için gereksiz olur gibi geldi. Ekran yenileme hızından ziyade detayları daha geniş açıdan görmek için 1440p benim için önemli oluyor. Rehber konunuzda önerdiğiniz 7-9k arası monitörler genelde ya tek elden satılıyor ya da zam almış durumda. Şu an için güncel öneri ve görüşleriniz benim için daha önem arz ediyor. Şimdiden teşekkür ederim üstad...
Risk de denir mi herkes için bilemiyorum. O konunun güncellenmesi lazım. Zira çoğu kişinin o sorunu fark etmeyeceğine eminim. Düşündüğünüz kadar bariz bir sorun değil. Konuda açıklamamışım bunu. Ama sorun sorundur sonuçta.

Ve hayır tavsiyem bunu göze alıyorsanız kesinlikle G65B almanız. O 7-9K olanlar ile arasında dağlar kadar görüntü kalitesi farkı olacaktır. 12K segmentindeki 240HZ IPS'lerden de bariz iyi görüntü kalitesine sahip G65B. Buna ek olarak 180Hz günümüzün 75Hz'i gibi bir şey zaten. Bütçe varken yüksek Hz almak mantıklı. Yanlış kanının aksine yüksek Hz'in faydası çok hem oyunda hem günlük kullanımda.

Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Ahmet K
Peki hocam 10.8k için son olarak
XG27ACS mi
G65B mi?
Ikiside aynı fiyat kasım indirimleri bitti bu saatten sonra pek indirim de gelmez gibi.
Samsungun satıcısı n11
Asusun Hepsiburada
Satıcılardan yana bir sorun yok gibi.

Vatanda bir de Asusun

VG27AQML1A​

Modeli var ama 13 binden 1 kuruş inmedi 1 aydır. O şöyle alınabilir fiyatı 15 e tamamlayıp ziraat bankkarttan 1500 iade alabilirim.
Bu fiyatlara değer diyorsan dediğini bugün sipariş geçicem artık yeter :)

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Peki hocam 10.8k için son olarak
XG27ACS mi
G65B mi?
Ikiside aynı fiyat kasım indirimleri bitti bu saatten sonra pek indirim de gelmez gibi.
Samsungun satıcısı n11
Asusun Hepsiburada
Satıcılardan yana bir sorun yok gibi.

Vatanda bir de Asusun

VG27AQML1A​

Modeli var ama 13 binden 1 kuruş inmedi 1 aydır. O şöyle alınabilir fiyatı 15 e tamamlayıp ziraat bankkarttan 1500 iade alabilirim.
Bu fiyatlara değer diyorsan dediğini bugün sipariş geçicem artık yeter :)
VG27AQML1A; G274QPX, 27GR83Q-B ve M27Q X dengi iyi. IPS tercih edilecekse bunlar arasından seçim yapılır. Bu segmentte iyi monitör sayısı bol.

XG27ACS o parayı etmez. 7-9K bandındakilerin rakibi o. Onlardan görüntü kalitesi olarak daha kötü ama oyun performansı olarak daha iyi. Samsung'la (Sorunu ve bir tık black smearing göze alınırsa, konuda bahsettim zaten detaylıca yeni bir şey yok) asla rakip değil.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,025,745
Üyeler
162,549
Son üye
sigmacanavari1
Top Bottom