Asus Prime X570-P'yi görmüştüm fakat wifi olmadığı için vazgeçmiştim açıkçası.Ama gayet güzel ve fiyatı da uygun.Sence İşlemciye daha fazla para ayırmak için nereden kısabilirim.1 TB SSD yerine 500GB'a dönmek veya PSU'dan 850w kısmak gibi ?
Asus Prime X570-P'yi görmüştüm fakat wifi olmadığı için vazgeçmiştim açıkçası.Ama gayet güzel ve fiyatı da uygun.Sence İşlemciye daha fazla para ayırmak için nereden kısabilirim.1 TB SSD yerine 500GB'a dönmek veya PSU'dan 850w kısmak gibi ?
1)Wifi neden bu kadar önemli. Özellikle oyun vs. oynayacaksan kablolubağlanmanı tavsiye ederim.
2)PSU'yu kaliteli alıp 850W alabilrisin. Evet.
3)PC'yi ne için kullanaksın. Ona göre SSD+HDD'yi düşünelim.
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 3 aydır beklediğim,yılbaşına doğru alabileceğimi düşündüğüm sistemi yavaştan toplamaya başladım.
Son bileşenleri de almaya başlamadan önce size danışmak istedim.
Arkadaşlar kalan parçalar için 10.000TL bütçem kaldı. Yetmezse (ki yetmeyecek gibi duruyor) işlemciyi taksitle alıp zorlayabilirim.
Ekran Kartı =ASUS TUF RTX3080 (Satın Alındı) İşlemci = Ryzen 5600X veya Ryzen 5900X (5800X'in fiyat / performans oranı diğerlerine kıyasla kötü olduğu için ikisi arasında tercih yapmam lazım) (3440TL - 5945TL) Anakart = ASUS TUF GAMING X570 PLUS WIFI(Forumda yeniyim, sanırım X570 serisine pek sıcak bakılmıyor.Yeni nesil ryzen işlemcide kararlıyım o yüzden bu karta karar kıldım.Ama varsa bildiğiniz paylaşmaktan çekinmeyin.) (2082 TL) RAM = G.Skill Trident Z Neo RGB 32 GB (2x16) 3600 MHz DDR4 CL16 (2150 TL) Soğutucu = Arctic Liquid Freezer II - 240 (860 TL) SSD = Adata Xpg Sx8200 Pro 1Tb (1292 TL) HDD = SEAGATE 2TB Barracuda 256MB 7200rpm (546 TL) PSU = Fikrim yok, uygun fiyatlı sağlam bir 850-1000W PSU Kasa = Coolermaster TD500 Mesh (Satın Alındı) Monitör = Samsung C27HG70 2K-144Hz (Satın Alındı)
1)Wifi neden bu kadar önemli. Özellikle oyun vs. oynayacaksan kablolubağlanmanı tavsiye ederim.
2)PSU'yu kaliteli alıp 850W alabilrisin. Evet.
3)PC'yi ne için kullanaksın. Ona göre SSD+HDD'yi düşünelim.
Ben şuana kadar hep laptop kullandım.Msi gaming laptopum vardı bozulduğu için kasa almaya karar verdim.Kablo çektiririm hatta kendim de çekerim modemden odama ethernet kablosunu. Fakat üniversitede olduğum için ve kasayı odadan odaya taşıyabileceğimi düşündüm için wifi özelliğinin ekstradan olması kafama çok cazip geliyor açıkçası.
PC'yi öncelikle oyun daha sonra yazılım,derleme,video editleme gibi işlerde kullanacağım.Youtube'da içerik üretmeyi de düşünüyorum o yüzden de 32GB kit ve 5900x'e zorlamak istiyorum.
Zaten kodlama yaptığım için Visual Studio , Photoshop gibi programları SSD'yi kuracağım için minimum 500GB SSD'ye ihtiyacım var gibi duruyor.Oyunların geç açılması önemli değil,zaten 1 TB steam arşivim var.O yüzden 2TB yapıp ekstra depolama alanı elde etmek istedim.
Evet CL18 fiyatları çok daha ucuz oluyor fakat hız konusunda bir tık yavaş kaldıklarını düşündüğüm için CL16'ya zorladım.Böyle olunca da ram fiyatı baya bi arttı
Ya işlemciyi sıkıştıramamak üzdü beni açıkçası,başta amerikadan toplamayı düşünüyordum fakat stok olmadığı için türkiyeye döndüm mecburen.Fiyatlar da ülkemizde bir tık uçuk olduğu için zorlanıyorum biraz.
5900x'e zorlamak istiyorum zaten.
Evo plus yapınca 1 TB için fiyatı baya artıyor gibi geldi bana.
Soğutucuyu 360mm yapabilirim ama fiyat araştırması yapmadım onlar için. Artic RGB'siz olsa da performansının çok yüksek olduğunu biliyorum.
Ben şuana kadar hep laptop kullandım.Msi gaming laptopum vardı bozulduğu için kasa almaya karar verdim.Kablo çektiririm hatta kendim de çekerim modemden odama ethernet kablosunu. Fakat üniversitede olduğum için ve kasayı odadan odaya taşıyabileceğimi düşündüm için wifi özelliğinin ekstradan olması kafama çok cazip geliyor açıkçası.
PC'yi öncelikle oyun daha sonra yazılım,derleme,video editleme gibi işlerde kullanacağım.Youtube'da içerik üretmeyi de düşünüyorum o yüzden de 32GB kit ve 5900x'e zorlamak istiyorum.
Zaten kodlama yaptığım için Visual Studio , Photoshop gibi programları SSD'yi kuracağım için minimum 500GB SSD'ye ihtiyacım var gibi duruyor.Oyunların geç açılması önemli değil,zaten 1 TB steam arşivim var.O yüzden 2TB yapıp ekstra depolama alanı elde etmek istedim.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Evet CL18 fiyatları çok daha ucuz oluyor fakat hız konusunda bir tık yavaş kaldıklarını düşündüğüm için CL16'ya zorladım.Böyle olunca da ram fiyatı baya bi arttı
O zaman kısmak için SSD'yi 500gb'a düşürebilirsin bence.
PSU'dan kısayım diye kalitesiz markalara asla yönelme.
Eğer profesyonel derecede render yapmayacaksan bütçeyi kasmana gerek yok haberin olsun. Yazılım'da da oyun geliştirme ve yapay zeka gibi ağır işlerde sistemin yeterli gelecektir.