Neler Yeni

3 aydır kovaladığım RTX 3080 kartını almayı başardım,şimdi sıra kalan sistemi toplamakta.

onr1818

80+ Bronze
Ben şuana kadar hep laptop kullandım.Msi gaming laptopum vardı bozulduğu için kasa almaya karar verdim.Kablo çektiririm hatta kendim de çekerim modemden odama ethernet kablosunu. Fakat üniversitede olduğum için ve kasayı odadan odaya taşıyabileceğimi düşündüm için wifi özelliğinin ekstradan olması kafama çok cazip geliyor açıkçası.

PC'yi öncelikle oyun daha sonra yazılım,derleme,video editleme gibi işlerde kullanacağım.Youtube'da içerik üretmeyi de düşünüyorum o yüzden de 32GB kit ve 5900x'e zorlamak istiyorum.

Zaten kodlama yaptığım için Visual Studio , Photoshop gibi programları SSD'yi kuracağım için minimum 500GB SSD'ye ihtiyacım var gibi duruyor.Oyunların geç açılması önemli değil,zaten 1 TB steam arşivim var.O yüzden 2TB yapıp ekstra depolama alanı elde etmek istedim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Evet CL18 fiyatları çok daha ucuz oluyor fakat hız konusunda bir tık yavaş kaldıklarını düşündüğüm için CL16'ya zorladım.Böyle olunca da ram fiyatı baya bi arttı :(
Hocam yazdıgım model gibi veya benzeri bir Güzel bir cl18 kit alıp o.c ile cl16 denersiniz yada 3800 mhz cl 18-17 denersiniz tercih sizin ama gereksiz pahalı geldi bana ben zamanında 540 liraya aldıgım 2*8 geil evoforza 3000 mhz cl 16 bellekleri standart voltajında 1.35( üst seviye olmayan samsung b die chipli) 3600 cl18 kullanıyorum sıfır sıkıntı bazı senaryolarda ufak mhz ve cl degerl farklılıkları için çok ciddi fiyat farkı oluyor yüzde 33 den fazla fiyat farkı var ama performans farkı çok çok daha düşük

Slyleight

80+
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
348
İsim
Sly
O zaman kısmak için SSD'yi 500gb'a düşürebilirsin bence.
PSU'dan kısayım diye kalitesiz markalara asla yönelme.
Eğer profesyonel derecede render yapmayacaksan bütçeyi kasmana gerek yok haberin olsun. Yazılım'da da oyun geliştirme ve yapay zeka gibi ağır işlerde sistemin yeterli gelecektir.
Seni biraz burada tutucam fakat son olarak listeyi tekrardan belirleyelim müsaitsen.

İşlemci Ryzen 5900x

Anakart olarak Asus TUF Gaming X570-Plus Wi-Fi düşünüyordum fakat Asus ROG Strix X570-E Gaming aklımı baya bi çaldı.Yinede wifi olmasını istiyorum açıkçası.Ekstra evde kablo çekicem fakat büyük avantaj olur wifi bana.

Ramler kaldığı gibi devam ediyor sanırım

Soğutucu da gayet performans açısından iyi o yüzden RGB ve 360mm'ye zorlayıp bütçe arttırmaya gerek yok burada.

PSU= Ya açıkçası 850W ya stoklarda yok yada bilindik markalar fiyat açısından uçmuş Corsair RM850 1600TL gibi bir fiyatta ben 1000W Asus Rog buldum https://www.akakce.com/siparis/?p=909950960&ref=akakce&v=1.22.6#m-std 200TL daha fazla ama 1000W.Yinede PSU için net bir link vs atabilirsen sevinirim.

SSD için samsung evo çok kaliteli bir ssd fakat fiyatı çok pahalı gibi geldi açıkçası.Emin olmıyorum o yüzden, alternatifler sunabilirsen ekstra teşekkür ederim.

39121

80+ Gold
En İyi Cevap
8

Slyleight

80+
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
348
İsim
Sly
Hocam yazdıgım model gibi veya benzeri bir Güzel bir cl18 kit alıp o.c ile cl16 denersiniz yada 3800 mhz cl 18-17 denersiniz tercih sizin ama gereksiz pahalı geldi bana ben zamanında 540 liraya aldıgım 2*8 geil evoforza 3000 mhz cl 16 bellekleri standart voltajında 1.35( üst seviye olmayan samsung b die chipli) 3600 cl18 kullanıyorum sıfır sıkıntı bazı senaryolarda ufak mhz ve cl degerl farklılıkları için çok ciddi fiyat farkı oluyor yüzde 33 den fazla fiyat farkı var ama performans farkı çok çok daha düşük
Aslında haklısın bu konuda fakat GEIL gibi markaları sistemimde kullanmak istemiyorum açıkçası.Dediğin o CL18 olayını açıkçası düşünüyorum.
3600mhz CL18 fiyatları çok daha iyi.Hız aşırtma da yapabilirim.Buradan fiyat kısabilirim.Önerdiğin bir ram varsa bu standartlara göre link atabilir misin ?

PSU olarak kesinlikle bunu al. Sama Forza 1200W Titanium PSU. Fiyatını kesinlikle hakediyor 1200w ve Titanyum verimliliğine sahip. Üzmez sizi.

Açıkçası fiyat olarak çok uygun ama markayı bilmediğim için yorum yapmak istemiyorum.
@baltazar ne dersin bu konuda ?

39121

80+ Gold
En İyi Cevap
8
Aslında haklısın bu konuda fakat GEIL gibi markaları sistemimde kullanmak istemiyorum açıkçası.Dediğin o CL18 olayını açıkçası düşünüyorum.
3600mhz CL18 fiyatları çok daha iyi.Hız aşırtma da yapabilirim.Buradan fiyat kısabilirim.Önerdiğin bir ram varsa bu standartlara göre link atabilir misin ?

Açıkçası fiyat olarak çok uygun ama markayı bilmediğim için yorum yapmak istemiyorum.
RAM olarak bundan al enfes RAM'ler. 4000 MHz CL16 oluyor.

Slyleight

80+
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
348
İsim
Sly

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,644
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları
Seni biraz burada tutucam fakat son olarak listeyi tekrardan belirleyelim müsaitsen.

İşlemci Ryzen 5900x

Anakart olarak Asus TUF Gaming X570-Plus Wi-Fi düşünüyordum fakat Asus ROG Strix X570-E Gaming aklımı baya bi çaldı.Yinede wifi olmasını istiyorum açıkçası.Ekstra evde kablo çekicem fakat büyük avantaj olur wifi bana.

Ramler kaldığı gibi devam ediyor sanırım

Soğutucu da gayet performans açısından iyi o yüzden RGB ve 360mm'ye zorlayıp bütçe arttırmaya gerek yok burada.

PSU= Ya açıkçası 850W ya stoklarda yok yada bilindik markalar fiyat açısından uçmuş Corsair RM850 1600TL gibi bir fiyatta ben 1000W Asus Rog buldum https://www.akakce.com/siparis/?p=909950960&ref=akakce&v=1.22.6#m-std 200TL daha fazla ama 1000W.Yinede PSU için net bir link vs atabilirsen sevinirim.

SSD için samsung evo çok kaliteli bir ssd fakat fiyatı çok pahalı gibi geldi açıkçası.Emin olmıyorum o yüzden, alternatifler sunabilirsen ekstra teşekkür ederim.
SSD
https://www.hepsiburada.com/samsung-970-evo-nvme-500gb-3400mb-2300mb-s-m-2-ssd-mz-v7e500bw-p-HBV00000BNF2Q?magaza=Laptopfırsatı pahalı mı geliyor.

Psu güzelmiş. Fiyatı da iyi.
Soğutucunun f,yatı bayağı iyi ve kaliteli değişime gerek yok.
Ram'leri bütçeyi kısmak için rgb'siz yapabilirsin veya 3200mhz alıp OC yapabilirsin(arada fiyat farkı çoksa) ama tavsiye etmem rgb al.
İşlemci iyi.
Bir de anakart wifi si ile wifi adaptörü arasında fark var mı araştır bence.

onr1818

80+ Bronze

Geil istemiyorsanız Başka bir marka alın crucial bellekler f/p konusunda iyiler oc potansiyeli yüksek olan br kitini alın geçin kıngston gskill gibi devler uygun fiyata sattıgı ürünlerde potansiyeli düşük chipler kullanıyor genelde üst seviye chipli modülleride pahalı oluyor bellekleri almadan önce kullandıgı chip için marka-seri olarak araştırıp o.c a zorlu timing lere daha uygun chip içeren bir kit tercih edebilirsiniz

39121

80+ Gold
En İyi Cevap
8
RGB modeli yok mu bunun, bir de 2x16 olanı ?
Maalesef, var ama aşırı pahalı.
Türkiye'de çok RGB RAM yok ama.

Bu modele bakabilirsiniz.

Slyleight

80+
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
348
İsim
Sly
SSD
https://www.hepsiburada.com/samsung-970-evo-nvme-500gb-3400mb-2300mb-s-m-2-ssd-mz-v7e500bw-p-HBV00000BNF2Q?magaza=Laptopfırsatı pahalı mı geliyor.

Psu güzelmiş. Fiyatı da iyi.
Soğutucunun f,yatı bayağı iyi ve kaliteli değişime gerek yok.
Ram'leri bütçeyi kısmak için RGB'siz yapabilirsin veya 3200mhz alıp OC yapabilirsin(arada fiyat farkı çoksa) ama tavsiye etmem RGB al.
İşlemci iyi.
Bir de anakart wifi si ile wifi adaptörü arasında fark var mı araştır bence.
Yok bu SSD iyi görmemişim bunu
Psu olarak 1000W Asus'u mu diyorsunuz.
Ve RGB olarak 3200mhz CL16 mı almalıyım yoksa 3600mhz CL18 mi. Ryzen işlemciler yüksek ram seviyor diye biliyorum.
Ramleri hiç OC yapmadım ama deneyebilirim.

Maalesef, var ama aşırı pahalı.
Türkiye'de çok RGB RAM yok ama.

Bu modele bakabilirsiniz.
Bu attığın zaten benim ilk düşündüğüm RAM'di fakat fiyatı bir tık uçuk :)

39121

80+ Gold
En İyi Cevap
8
Yok bu SSD iyi görmemişim bunu
Psu olarak 1000W Asus'u mu diyorsunuz.
Ve RGB olarak 3200mhz CL16 mı almalıyım yoksa 3600mhz CL18 mi. Ryzen işlemciler yüksek ram seviyor diye biliyorum.
Ramleri hiç OC yapmadım ama deneyebilirim.

Bu attığın zaten benim ilk düşündüğüm RAM'di fakat fiyatı bir tık uçuk :)
İstiyorsan attığımı al sonra RGB soğutucu ekle 200 TL falan RGB diye çok masraf etme.

Attığım Power Boost çok F/P.

Ayrıca 3600 MHz CL18 alma.

Top Bottom