Hocam peki almaya değer mi bunlar?
Birkaç gün önce insta da ya da YouTube da bu airfryer in içini aciyorlardi ne kadar sağlıksız olduğunu yağ içinde kaldığını söylüyorlardı, varmi böyle bir durum gerçekten?
Hocam peki almaya değer mi bunlar?
Birkaç gün önce insta da ya da YouTube da bu airfryer in içini aciyorlardi ne kadar sağlıksız olduğunu yağ içinde kaldığını söylüyorlardı, varmi böyle bir durum gerçekten?
Muhendis degilim hocam o kısmını bilmiyorum. Ben sadece yagsiz patates kizartiyodum aile evinde vardi. Nadiren olsa tavuk ve köfte kizarttim. Yemek yapmaya , kahvalti hazirlamaya cok useniyosaniz alabilirsiniz pek tabi. Ama fırından tek farki pisirme ve bekleme suresi dedigim gibi. Bazi modeller normal yemekte destekliyor. Hazırla at pisir ye yapmak icin alinir. Yaptiginiz seyler durdukca tadini ve kivamini kaybediyor. Yanlislikla 2-3 saat sogan halkasi unuttum mesela tas gibi kalmislardi.
Hocam peki almaya değer mi bunlar?
Birkaç gün önce insta da ya da YouTube da bu airfryer in içini aciyorlardi ne kadar sağlıksız olduğunu yağ içinde kaldığını söylüyorlardı, varmi böyle bir durum gerçekten?
yağ koymuyorsun ki hocam(cok az). haftada 3-4 gün ogunumu airfryda pisiriyorum. Tadı muthis iyi falan degil ancak patates biber sogan tavuk vb piserken ayni sirada bulasik vs yikiyorum isimi goruyorum. hava ile pisiriyor sagliksiz degil diye biliyorum radyasyon vs yok. genelinde yag suzgeci var fazla olan yag alta akiyor duzenli temizlersen o videolardaki gibi durum olusmaz ki zarari yok.
Hocam peki almaya değer mi bunlar?
Birkaç gün önce insta da ya da YouTube da bu airfryer in içini aciyorlardi ne kadar sağlıksız olduğunu yağ içinde kaldığını söylüyorlardı, varmi böyle bir durum gerçekten?
düşünüldüğü kadar komplike aletler degil. üstte bir pervane ve rezistans var küçük bir kabın içine yoğun sıcak hava üflüyor. fön makinesi gibi. kapalı ve küçük bir sistem olduğu için de yiyecekler çabuk pişiyor. buharlaşan yağın zamanla rezistans ve pervaneye yapışması elbette olağan. kızartmalarda az yağ kullanıldığı için yağın zararlı etkilerinden kurtulursunuz. normal fırınla benzer elektriği tüketip daha çabuk pişirdiği için de elektrik ve zamandan tasarruf etmiş olursunuz. hayatınızı değiştirecek bir ürün degil. arada birşeyler atıp kızartırsınız. ben 950tl ye yasomi almıştım. iyi ki de 3-5k lar vermemişim diyorum. 1500tl den fazla versem parama acırdım. ona göre karar sizin
atanlar da var. ben de 950tl ye yasomi y35 diye bir şey aldım. hayatınızı değiştirmez arada kullanılır o kadar. git gel yaşıyorsanız fazla para vermeyin. ben 950tl ye almıştım 1500 den fazla versem acırdım ama 1500 lük iş görür. haftada bir patates kızartsanız bile yeter yani ne olsun o paralara
yeter hocam hepsinin mantığı birebir aynı. ısıyı ve süreyi ayarlayıp başlatıyorsun. önünde cam olması, dokunmatik tuşlu - çevirmeli - haznesi dönen falan küçük süslemelerle ayrışıyorlar ama temel mantık aynı. hazne büyüklüğü tek ve iki kişiyi kurtarır aldığın ürün
şöyle söyleyeyim marketlerden aldığınız paketli dondurulmuş hazır çubuk patatesi hiç yağ koymadan atarsanız tadı zincir burger markaların yanındaki patatese çok yakın oluyor. taze patatesi kendiniz dilimler atarsanız bir tatlı kaşığı yağla harmanlarsanız tava patatesin tadına %60 yaklaşıyorsunuz. ama tavukla falan kalın dilim patates atarsanız yemeğin tadı da geçince normal fırındakiyle aynı lezzet oluyor.
vala veriyor hocam hazır patates alıyorum yağ katıp katmamak sizin elinizde çıtır çıtır oluyo belki çok az farktır o kadarda olsun bence bi zahmet (xioami airfryer var 6litre)