Arkadaşlar merhaba. 3 Hafta önce kenarda biriktirdiğim parayla bir kasa topladım ve 3 Haftadır mis gibi oyunlarımı oynuyordum. Bilgisayarda Yüklü Oyunlar: Valorant,Dying Light, FNAF:Security Breach. Bu sorun Valorant oynarken Alt+Tab attığımda ve sonra Valo'ya geri döndüğümde donmasıyla başladı. 2 gün önce GTA V yükledim bilgisayara ve açtığımda GTA'nın o introsu giriyor sonra yükleme ekranında siyah ekranda kalıp 2-3 dk sonrasında kendi kendini kapatıyordu ve hiç bir rapor falan da vermiyordu. Sonrasında Dying Light'a girmeyi denedim o da İntro ekranında dondu ve açılmadı kendim kapattım. Sonra Epic Games'i sildim, geri yüklediğim ilk oyun Dying Light oldu ve yine yükleme ekranında kaldı dondu. Akşamına Valorant gireyim dedim bu sefer Alt+Tab attığımda geri geldiğimde oyun komple gitti. kapatıp yeniden başlatmam gerekiyordu. Bilgisayarı sıfırladım. Valorantı Geri yükledim. açmaya çalıştım bu sefer hiç girmeden yükleme ekranında kaldı ve hiç bir şey yapmadı. Ondan sonrasında da görev yöneticisi dahil her şey kasmaya başladı. Windows tuşuna basıyorum donuyor açılmıyor,masaüstü donuyor simgelere basılmıyor. Sistem daha yeni ve güçlü bir sistem kaçak yazılım falan da indirmedim ama korkuyorum. Sistemim şu şekilde:
Ekran Kartı: Sapphire RX 7800 XT Nitro+ 16GB
İşlemci: AMD Ryzen 5 7600
Anakart: Asus A620M-K
RAM: Team T-Force Vulcan Red 32GB (2X16) 6000Mhz
SSD: Kingston 1TB NV3 6000MB/4000MB
KASA:MSI MAG FORGE 121A 750W Kasa
Sıvı Soğutucusu: Gmaepower skadi
Korkmalı mıyım çok mmu masraf çıkarır?
Ekran Kartı: Sapphire RX 7800 XT Nitro+ 16GB
İşlemci: AMD Ryzen 5 7600
Anakart: Asus A620M-K
RAM: Team T-Force Vulcan Red 32GB (2X16) 6000Mhz