Neler Yeni

3 sistem arasinda kaldim bana yardimci olur musunuz?

Kattemaks

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Arif
şimdi şöyle, AMD tarafındaki GPU 1660s den güçlü. ama AMD de driver sorunları çok fazla. wattman hatasındenilen bir şey çıkmış şimdi de onunla uğraşıyor kullanıcılar. NVIDIA da 1660s daha düşük kalıyor ama driver sorunu vesaire yok. yani hata mata almazsın diyebilirim. ayrıca soğutması iyi bir 1660s ile çok iyi bir overclock yapabilirsin. AMD pek overclock a yatkın değil ektan kartlarında. yani bu şekilde diyebilirim. driver hatası istemezsen 1660s alırsın keyfine bakarsın ki günümüzde hala gayet güçlü nir gpu. ama performans istersen 5600xt seçebilirsin. eğer seçeceğin 1660s in modelinin soğutması başarılıysa 5600xt performansına yaklaşılabilir ayrıca overclock ile
Senin de başını ağrıttım kusura bakma. Sanırım 1660superi seçeceğim daha stabil olduğu için. Ama bu sistemdeki kendinden ocli model değil herhalde kutusunda oc yazmiyor, eğer oc'sizmodelse yinde overclock yapamaz miyim yaparsam nasıl yapılıyor zor bir sey mi biraz bahseder misin :)

Son düzenleme:

G.O.A.T.

80+ Platinum
En İyi Cevap
6
Dahası  
Reaksiyon skoru
26,245
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
NBA
Senin de başını ağrıttım kusura bakma. Sanırım 1660superi seçeceğim daha stabil olduğu için. Ama bu sistemdeki kendinden ocli model değil herhalde kutusunda oc yazmiyor, eğer oc'sizmodelse yinde overclock yapamaz miyim yaparsam nasıl yapılıyor zor bir sey mi biraz bahseder misin :)
şimdi şöyle hocam oc model olmaması oc yapamayacağın anlamına gelmez. hatta kendin oc yaparken biraz da keyifli oluyor yani iyi soğutmalı ir modelin varsa oc yapmanı kesinlikle öneririm. msi afterburner üzerinden kolayca overclock yapablirsin kartına. @kandes22 yardımcı olablir bence. benim de ekran kartımı o overclocklamıştı ve gerçekten çok iyi değerler gördük.

bi de @kandes22 hocam burdayken sorayım, benim overclock kapatıp açınca pc yi resetliyo her seferinde yapmam mı gerek bu oc u?
resetsiz kapatmanın bi yolu var mı?

Kattemaks

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Arif
Var, MSI Afterburner'de olan Startup tuşuna bas.
Edirneli mısınız @kandes22 bey
Mesaj otomatik birleştirildi:

şimdi şöyle hocam oc model olmaması oc yapamayacağın anlamına gelmez. hatta kendin oc yaparken biraz da keyifli oluyor yani iyi soğutmalı ir modelin varsa oc yapmanı kesinlikle öneririm. msi afterburner üzerinden kolayca overclock yapablirsin kartına. @kandes22 yardımcı olablir bence. benim de ekran kartımı o overclocklamıştı ve gerçekten çok iyi değerler gördük.

bi de @kandes22 hocam burdayken sorayım, benim overclock kapatıp açınca PC yi resetliyo her seferinde yapmam mı gerek bu oc u?
resetsiz kapatmanın bi yolu var mı?
Senin sistemin ney

Kattemaks

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Arif
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
AbdullahAnkarada
Merhabalar, lütfen kendiniz alır gibi değerlendirerek 3 sistemde bakar bana fikirlerinizi söyler misiniz? Çok teşekkürler.

Seçenek 1:
R5 3500
Asus rog strix 1660super
Asus b450m dragon
Xpg 8x2 ram
Sandisk 500gb m2 ssd
Corsair Spec delta 550w 80+
**fiyat: 6200tl

Seçenek 2:
R5 3500
Xfx Rx 5600 xt
Gigabyte b450m s2h
Xpg 2x8 ram
Apacer 240gb ssd
Corsair Spec delta 550w 80+
**Fiyat: 6345tl

Seçenek 3:
R5 3500X
Asus tuf gaming gtx 1660 super
Asus prime b450m-k
Adata 8x2 ram
Kingston 500gb m2 ssd
Vento neptune kasa
Fsp hv pro 550w 80+ psu
**Fiyat: 6128tl

Ürün linkleri:
Sistem1:

Sistem2:
Upgradelerle.

Sistem3:

Notlar:
1. Sistemde beğenmediğim tek şey anakartı ama o da değiştirilmiyor. Genel olarak ekran kartı çok güzel birkaç fps testine baktım xfx 5600 ile denk tabi tüm oyunlarda öyle midir bilmem.
2. Sistemde ise xfx 5600'un çok fazla ısındığı ve çok sesli çalıştığı söyleniyor. Örneğin bir incelemesinde tam güçteyken uçak kaldırma sesi duyuyorsunuz yazmışlar.
3. Sistemdeki sorun iste inventus sitesinin güvenilirliği araştırmalarıma göre hizmetleri pek iyi değil kötü yorumlar var.
Kanka, seçenekler bana sunulsa ben 3cü seçeneği alırdım. Hem fiyat da ucuz

tamer oyunda

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,658
İsim
-
Xfx dışında bir marka koyabilirsen 2.

Kattemaks