milenix
80+ Gold
Kankam eğer sürekli çalışacak ise bu.20 TB'lık bir diske ihtiyacımız vardı. Normalde 20 TB bir HDD alacaktık ama @Furkan² abinin önerisiyle 3 tane 10 TB alıp Raid 5 yaparak 20 TB olarak kullanma kararı aldım. (Belki 4 tane alıp Raid 10 da yapabiliriz) Bütçe belirsiz. 7200 rpm ve yüksek önbellek olması gerek.
Kankam eğer sürekli çalışacak ise bu.
Eğer depolanacak bir şey var ise sadece bu.
Klasik segate bence en garantisi.
Bende İronwolf düşüyordum. Exos'ta var bide. İkisi arasında kaldım. Ve evet sürekli çalışacak.Seagate IronWolf Pro 10TB alabilirsin. Gayet iyi bir HDD
Mesaj otomatik birleştirildi:
Raid işi sıkıntılı. Sağlam HDD lazım. IronWolf bu iş için biçilmiş kaftan.
İron worlf almanızı tavsiye ederim, yabancı forumlardan araştırdığım kadarıyla uzun süre durmadan çalışmak için yapılmış.Bende İronwolf düşüyordum. Exos'ta var bide. İkisi arasında kaldım. Ve evet sürekli çalışacak.
Evet zaten NAS HDD'si. Normalde onu alacaktım ama yine de sorayım dedim. Belki daha iyi öneriler gelir.İron worlf almanızı tavsiye ederim, yabancı forumlardan araştırdığım kadarıyla uzun süre durmadan çalışmak için yapılmış.
Hepsiburada'ki satıcı ile aynı satıcıymış. Ama yine de biraz fazla verip Hepsiburada'dan almak daha iyi olur galiba.Bir de şöyle bir site var ama güvenilir mi bilmiyorum fiyatı iyi. https://www.guvenlikbayii.com/seaga...pro-st10000ne0008-sata-3-0-7200-rpm-hard-disk
fiyat farkı fazla bi araştır istersen 2300-2400 lira az para değil.Hepsiburada'ki satıcı ile aynı satıcıymış. Ama yine de biraz fazla verip Hepsiburada'dan almak daha iyi olur galiba.
İnternette arattığımda pek iç açıcı bir şeyle karşılaşmadım. En azından Hepsiburada ile alayım ne olur ne olmaz. O kadar para veriyoruz zaten riske atmayalım bir 2400 lira için.fiyat farkı fazla bi araştır istersen 2300-2400 lira az para değil.