Neler Yeni

30.000-35.000₺ Arası 2.el Mimari Render Bilgisayarı Arıyorum

dithyramb

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Memo Demir
Bütçe
30000
Merhabalar,

30-35bin civari bir bütçem var. 2.el olarak alabileceğim beni idare edecek bir render sistem arıyorum. Şu an leptop kullanıyorum 1660Tİ ve 9750H işlemci var içerisinde bayağı işlerimi yavaşlatmaya başladı.
2.el hazır kasa fiyatlarına baktığım zaman aşırı pahalı olduğunu görüyorum 2-3bin lira üzerine koyup çeşitli sitelerde sıfır-yeni nesil ürünler almak mümkün oluyor. İşlemci kesinlike AMD ekran kartının da NVİDİA olmasını diliyorum. Bir kaç ay sonra upgrade fırsatı verebilecek bir anakart olursa da harika olur tabii. Bakış açımı değiştirecek tavsiyelerinizi bekliyorum.

Görsel kısmına bulduğum ve almayı düşündüğüm sistemi de ekledim fiyatı 25.000₺ civarı

Teşekkürler

Ekler

• 2e33d60a-6f24-4826-9622-f965818bbffc.jpg
    2e33d60a-6f24-4826-9622-f965818bbffc.jpg
    80.8 KB · Hit: 22

VersusVenom

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
417
İsim
Muhammed Karakaya
Discord
versusvenom
30a ikinci el alıcağınıza 7500F+4060Ti tarzı bir sistem düşünülebilir. Elinizde ki laptoptan katbekat daha rahat işlerinizi gördürür.

dithyramb

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Memo Demir
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
30a ikinci el alıcağınıza 7500F+4060Ti tarzı bir sistem düşünülebilir. Elinizde ki laptoptan katbekat daha rahat işlerinizi gördürür.
mesela bu ürünün render ve oyun performansı attığım 2.el üründen 10bin ₺ kadar fazla mıdır?

VersusVenom

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
417
İsim
Muhammed Karakaya
Discord
versusvenom
mesela bu ürünün render ve oyun performansı attığım 2.el üründen 10bin ₺ kadar fazla mıdır?
Çok gereksiz pahalı bir kasa hocam bu. Ederi en fazla 27-28K.

DR. BİYOLOJİ

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,067
İsim
kilan embappe
Render vs. konularda Intel islemciler daha başarılıdır dostum.

Bu listeye bakarsan başı Intel işlemciler çekiyor ama AMD işlemciler de bu konuda fena degil. AMD istersen şöyle bir şey yapabilirsin.

Ucuzluguna bakma, taş gibi anakart.
Buna daha sonradan bir tane daha ekle. Bütçe sınırlı şimdilik, işlemciyi yukarıdan açtık.

Bu hali ile 26K, ekran kartı olarak alternatiflerin şunlar.

Eski gelebilir, eski meski değil taş gibi kartlar bunlar. 4000 serisini 4000 serisi yapan FG teknolojisi ve size saf güç lazım.

Tabii bu şekil bütçeyi aşıyor ama bu Render anlamında şu an çok güçlü bir PC. "Ben render yaapcagım, mimarlık programlarında çalışacağım" diyen adama 7500F sistem onerenleri falan kále almaya gerek yok.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben ekran kartı dışı tüm parçaları sıfır attim. Çünkü neredeyse fark yok ama ucuza düşünürsen bu sistemi daha ucuza da alabilirsin.

dithyramb

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Memo Demir
Render vs. konularda Intel islemciler daha başarılıdır dostum.

Bu listeye bakarsan başı Intel işlemciler çekiyor ama AMD işlemciler de bu konuda fena degil. AMD istersen şöyle bir şey yapabilirsin.

Ucuzluguna bakma, taş gibi anakart.
Buna daha sonradan bir tane daha ekle. Bütçe sınırlı şimdilik, işlemciyi yukarıdan açtık.

Bu hali ile 26K, ekran kartı olarak alternatiflerin şunlar.

Eski gelebilir, eski meski değil taş gibi kartlar bunlar. 4000 serisini 4000 serisi yapan FG teknolojisi ve size saf güç lazım.

Tabii bu şekil bütçeyi aşıyor ama bu Render anlamında şu an çok güçlü bir PC. "Ben render yaapcagım, mimarlık programlarında çalışacağım" diyen adama 7500F sistem onerenleri falan kále almaya gerek yok.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben ekran kartı dışı tüm parçaları sıfır attim. Çünkü neredeyse fark yok ama ucuza düşünürsen bu sistemi daha ucuza da alabilirsin.
Merhabalar,

Ayrıntılı şekilde tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Kullandığım mimari programlarda nedense hep amd tavsiye ediliyor tam olarak detayını bilmiyorum ancak çekirdek sayısıyla alakalı bir şeyler varmış sanıyorum. Tüm ihtiyaçlarıma yanıt veren bir sistem olmuş. Tam olarak bu tarz bi sistem toplamam gerekli ancak bütçemi birazcık aşıyor. Attığınız ürünler arasında işlemci harici diğerlerini 2.el toplayarak 30'a getirebilir miyim diye bir bakacağım. Bir de palit marka ekran kartlarının çok iyi olmadığını duymuştum daha iyi markalardan düşük ekran kartı mı gitmek yoksa 3080 mi takmak onu düşünüyorum...

DR. BİYOLOJİ

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,067
İsim
kilan embappe
Merhabalar,

Ayrıntılı şekilde tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Kullandığım mimari programlarda nedense hep amd tavsiye ediliyor tam olarak detayını bilmiyorum ancak çekirdek sayısıyla alakalı bir şeyler varmış sanıyorum. Tüm ihtiyaçlarıma yanıt veren bir sistem olmuş. Tam olarak bu tarz bi sistem toplamam gerekli ancak bütçemi birazcık aşıyor. Attığınız ürünler arasında işlemci harici diğerlerini 2.el toplayarak 30'a getirebilir miyim diye bir bakacağım. Bir de palit marka ekran kartlarının çok iyi olmadığını duymuştum daha iyi markalardan düşük ekran kartı mı gitmek yoksa 3080 mi takmak onu düşünüyorum...
Palit GamingPro denen model TUF, Gaming Z Trio gibi modeller ile muadildir dostum. Emin ol. Gayet iyi bir model.

dithyramb

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Memo Demir
Palit GamingPro denen model TUF, Gaming Z Trio gibi modeller ile muadildir dostum. Emin ol. Gayet iyi bir model.
Elimde samsung evo 970 1tb ssd var o ssd'yi sisteme takacağım. anakart çok tavsiye edilen bir anakart ancak direkt kendinden wifili olursa benim için daha iyi olacak gibi. Bana alternatif anakart ve kasa önerebilme şansınız var mı? Bir de işlemciye aşırı yük binecek önerdiğiniz soğutucu yeterli olur mu? ileride değiştirebilir miyim?

Top Bottom