Neler Yeni

30-35K arası sistem önerisi

Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Göktuğ
Bütçe
30000
Öncelikle herkese selam,

Kasa toplama niyetindeyim, ancak parçaların uyumluluğu, fiyat-performans dengesi gibi konularda pek bilgi sahibi değilim. Programlama öğrencisiyim ve aynı zamanda oyuncuyum. Monitörüm ASUS TUF VG24VQE modeli ve şu an bir laptopa bağlı şekilde kullanıyorum. Ancak laptop artık yetersiz kalmaya başladı. HDMI bağlantısıyla monitörün bazı özelliklerinden faydalanamıyorum.

Monitörüm FreeSync Premium destekli olduğundan, Radeon bir ekran kartı tercih etmek istiyorum. RX 7700 XT modelini düşündüm. İşlemci olarak ise Ryzen 5 7500F işlemciyi seçtim. Hazır sistemlere baktım ama pek anlamadığımdan buraya danışmak istedim.

Kendim birkaç parça belirledim, ancak uyumluluk konusunda emin değilim. Parçaların linklerini buraya bırakıyorum. Eğer sizin de tavsiyeleriniz olursa, memnuniyetle dinlerim. Teşekkürler!

Evet 35k bandını geçip 40k buluyor bunlar ama dediğim gibi pek anlamadığım için bana göre iyi gibi duranları ekledim 2 3 senelik değil de uzun kullanımlık olsun isterim. Şimdiden yardımcı olan herkese ayrı ayrı teşekkürler. Sistem için acelem yok elimde pek durum da yok sadece sistem için bilgi almak isterim tahminen şubat Mart ayı gibi durumumuz el verecek o yüzden tavsiye istiyorum ama eğer tek tek daha uyguna gelirse parça parça toplamayı da denerim yakınımda bir bilgisayar ustası var ona sorduğumda ben toplarım demişti.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Soğutucu eklemeyi unutmuşum soğutucu olarak da bu

Emirkanyvs

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
727
İsim
Emirkan Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Sizler için hazır sistem araştırıp, öneri de bulunabilmem için etiketleyebilirsiniz.
Instagram
Emirkanyvs
Selamlar, seçmiş olduğun anakartta 2 adet m.2 slotu olduğundan dolayı 2 tane m.2 ssd takabiliyorsun. Sata ssd ya da hard diskle hiç uğraşma derim. M.2 ssd önerim;

https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-...ci-express-4-0-1-tb-m-2-fiyati,587922039.html

Dramli bir model markasından tereddüt ediyor bazı insanlar fakat kullananlar memnun, araştırabilirsin.

Kasayı da fiyattan kısmak adına bunu önereceğim. Aynı şekilde buda fiyatından ötürü rakipsiz olarak söylenir, araştırabilirsiniz.

Soğutucu hakkında bilgim olmadığından yorumda bulunamıyacağım ama diğer parçalar standart, güzel parçalar.

Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Göktuğ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Selamlar, seçmiş olduğun anakartta 2 adet m.2 slotu olduğundan dolayı 2 tane m.2 ssd takabiliyorsun. Sata ssd ya da hard diskle hiç uğraşma derim. M.2 ssd önerim;

https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-...ci-express-4-0-1-tb-m-2-fiyati,587922039.html

Dramli bir model markasından tereddüt ediyor bazı insanlar fakat kullananlar memnun, araştırabilirsin.

Kasayı da fiyattan kısmak adına bunu önereceğim. Aynı şekilde buda fiyatından ötürü rakipsiz olarak söylenir, araştırabilirsiniz.

Soğutucu hakkında bilgim olmadığından yorumda bulunamıyacağım ama diğer parçalar standart, güzel parçalar.
Çok çok teşekkür ederim 2 parçayı da ekledim takip listesine. Hdd daha fazla hafıza daha uygun olduğu için eklemiştim ama tabii oyunlarda sorun çıkaracaktır. Bu dediğiniz ssdden belki 2 tane bile alabilirim artık hangisi uygun olursa diye. Kasa oldukça şık dediğim gibi pek donanıma vs hakim olmadığım için bilindik markalara bakıverdim sadece gamepower felan almıştım klavye ve mouse 1 yıl içinde bozuldular o yüzden uygunlara da güvenim kalmadı ama bu önerdiğiniz kasa oldukça şık duruyor ve bilen birisi önerdiyse bize de ona uymak düşer. Tekrardan cevabınız için teşekkür ederim. Başka bir öneriniz varsa memnuniyetle dinlerim.

Emirkanyvs

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
727
İsim
Emirkan Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Sizler için hazır sistem araştırıp, öneri de bulunabilmem için etiketleyebilirsiniz.
Instagram
Emirkanyvs
Çok çok teşekkür ederim 2 parçayı da ekledim takip listesine. Hdd daha fazla hafıza daha uygun olduğu için eklemiştim ama tabii oyunlarda sorun çıkaracaktır. Bu dediğiniz ssdden belki 2 tane bile alabilirim artık hangisi uygun olursa diye. Kasa oldukça şık dediğim gibi pek donanıma vs hakim olmadığım için bilindik markalara bakıverdim sadece gamepower felan almıştım klavye ve mouse 1 yıl içinde bozuldular o yüzden uygunlara da güvenim kalmadı ama bu önerdiğiniz kasa oldukça şık duruyor ve bilen birisi önerdiyse bize de ona uymak düşer. Tekrardan cevabınız için teşekkür ederim. Başka bir öneriniz varsa memnuniyetle dinlerim.
Rica ederim her zaman. Psuyu zaten güzel seçmişsiniz onun dışında ise sıvı soğutmalar hakkında bi bilgiye sahip olmadığımdan ve Thermalright Peerlees Assassin 120 kule tipi soğutucusu çoğu 240mm'lik sıvı soğutucuyu soğutma performansı nedeniyle geçtiği için son olarakta böyle bir öneride bulunayım. Bir de sata ssd ve hard diske vericeğiniz para 6.200 TL civarında. Onun yerine 2 tb'lik 2 tane ssd alsan, 4 tb işine görmez mi, ya da 3 tb ? Biliyorum senin attığında toplam 8 tb yer olucak ama hard disk ve sata ssdui çok aşırı para israfı olarak gördüğümden dolayı diyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Göktuğ
Rica ederim her zaman. Psuyu zaten güzel seçmişsiniz onun dışında ise sıvı soğutmalar hakkında bi bilgiye sahip olmadığımdan ve Thermalright Peerlees Assassin 120 kule tipi soğutucusu çoğu 240mm'lik sıvı soğutucuyu soğutma performansı nedeniyle geçtiği için son olarakta böyle bir öneride bulunayım. Bir de sata ssd ve hard diske vericeğiniz para 6.200 TL civarında. Onun yerine 2 tb'lik 2 tane ssd alsan, 4 tb işine görmez mi, ya da 3 tb ? Biliyorum senin attığında toplam 8 tb yer olucak ama hard disk ve sata ssdui çok aşırı para israfı olarak gördüğümden dolayı diyorum.
Ya orda belirtmeyi unutmuşum hdd ile ordaki 2
5" ssd arasında seçim yapmak mı mantıklı veya dediğiniz gibi m2 ssd almak mı siz demeseniz anakartta 2 m2 ssd slotu olduğundan haberim dahi yoktu. 1 adet m2 ssd garanti olacak ama ekstra depolama konusunda hangisini tercih edeyim diye soracaktım unutmuşum kusuruma bakmayın. Burdan anladığım üzere siz 2 adet m2 ssd diyorsunuz ve mantıklı duran da o yönde 4tb fazlasıyla yeter diye düşünüyorum bol gb olan oyunlar oynadığımdan 1tb şuanda yetmiyor mk11 forza 4 ile 5 gta 5 vs oyunlar arkadaşlarım ile oynadığımdan silmeye kıyamıyorum ve internet Superonline ama çok şikayetçiyim 50mbps hız diyip 15 20de takılıyorum o yüzden bir kere indirip bilgisayarda kalsa daha iyi olur benim açımdan.

Emirkanyvs

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
727
İsim
Emirkan Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
Emirkanyvs
Hah tamam şimdi oldu 😄. O zaman ne yapıyoruz biliyon mu, o attığım ssdyi alıyorsun ve windowsu ona kuruyorsun. Bir tane de 2 tb ssd alıp, toplam 3 tblık yerin oluyor ve gayet yeterli olacaktır. Daha sistemi almana çok vakit olduğu için o zamanın fiyatlarını bilemiyorum. Vakti gelince tekrardan konu açar ve beni de etiketlersen o zaman da seve seve yardımcı olurum. 2 tblik ssd önerim de şöyle;

Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Göktuğ
Hah tamam şimdi oldu 😄. O zaman ne yapıyoruz biliyon mu, o attığım ssdyi alıyorsun ve windowsu ona kuruyorsun. Bir tane de 2 tb ssd alıp, toplam 3 tblık yerin oluyor ve gayet yeterli olacaktır. Daha sistemi almana çok vakit olduğu için o zamanın fiyatlarını bilemiyorum. Vakti gelince tekrardan konu açar ve beni de etiketlersen o zaman da seve seve yardımcı olurum. 2 tblik ssd önerim de şöyle;
Çok teşekkür ederim aklımda bulunduracağım. Bu gece gaming gecesinde iyi bir şey bulursam belki şimdiden almaya başlarım. Öncelik olarak ne almalıyım? Ekran kartı dışında ama.

Emirkanyvs

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
727
İsim
Emirkan Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
Emirkanyvs
Çok teşekkür ederim aklımda bulunduracağım. Bu gece gaming gecesinde iyi bir şey bulursam belki şimdiden almaya başlarım. Öncelik olarak ne almalıyım? Ekran kartı dışında ama.
Gaming gecesinde 2 tb ssdler güzel fiyata düşüyor bazen onu düşünebilirsiniz. Ayrıca ekran kartı hariç bütün parçaları alabilirsiniz aslında. Çünkü yeni yılda muhtemelen fiyatlar ciddi diyebileceğimiz şekilde artacaktır. Ben de bakıp alınabilir ürünler hakkında bilgilendirme yaparım size.

Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Göktuğ
Gaming gecesinde 2 tb ssdler güzel fiyata düşüyor bazen onu düşünebilirsiniz. Ayrıca ekran kartı hariç bütün parçaları alabilirsiniz aslında. Çünkü yeni yılda muhtemelen fiyatlar ciddi diyebileceğimiz şekilde artacaktır. Ben de bakıp alınabilir ürünler hakkında bilgilendirme yaparım size.
Çok teşekkür ederim siz olmasanız ne yaparım çok yardımcı oldunuz ve olmaya devam ediyorsunuz iyi ki varsınız

Emirkanyvs

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
727
İsim
Emirkan Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
Emirkanyvs
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Göktuğ
Estağfurullah 😇, yardımım dokunuyorsa ne mutlu.
Hocam gaming gecesinden bu ürünlerden tavsiye edeceğiniz herhangi birisi var mı acaba?

Herhangi biri ikisi belki zorlasak üçü almaya kalksam acaba neleri önceden alayım? Şimdiden çok çok teşekkür ederim

Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Göktuğ
Hocam bunları sipariş verdim haftaya da iyi ürünler olursa almaya çalışacağım.

Ve sizin önerdiğiniz kasayı aldım

Umarım hepsi birbirine uyar sorun yaratmaz ve haftaya işlemciyi veya anakartı almaya çalışacağım.

Emirkanyvs

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
727
İsim
Emirkan Yavaş
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
Emirkanyvs
Hocam bunları sipariş verdim haftaya da iyi ürünler olursa almaya çalışacağım.

Ve sizin önerdiğiniz kasayı aldım

Umarım hepsi birbirine uyar sorun yaratmaz ve haftaya işlemciyi veya anakartı almaya çalışacağım.
Yaaaav ben alarm kurduydum unutmayım bakıyım diye g*vat telefon çalmamış. Kaç para aldın acaba ssd ile soğutucuyu dostum ? Kusura bakma bu arada.

Top Bottom