Neler Yeni

30-40.000 TL Bandında Mühendislik için Laptop Önerisi

TRG-Onur

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Bütçe
40000
Selam dostlar, mühendislik için laptoplara bakıyorum, bütçe max 40k TL (35K'yı çok geçmezse sevinirim),

FPS oyunları oynayan biri değilim, genelde simülasyon ve hikaye tipi oyunları oynuyorum, aynı zamanda video çekme-editleme işleri de yapıyorum, o yüzden alacağım bilgisayarın render kısmında iyi olması gerekiyor,

Aradığım özellikler;
İşlemci ryzen 7 ya da intel 7, çekirdek sayısı önemli
ram minimum 16gb, DDR5 ve çift kanal olması önemli, (ddr4 olursa min 32gb)
Ekran kartı minimum 8gb, ekran kartının watt değerinin çok düşük olmaması gerekiyor, (mümkün olduğunca RTX serisi)
Depolama minimum 1tb olmalı, ayriyeten ekstra ssd yuvası da olması önemli,
Ekran hz değerlerine pek takılan biri değilim, aşırı aydınlık yerde kullanmadığım için parlaklık derdi de pek yok (Hp victus 15'in ekran parlaklığı bile yeterli kullandığım yerde),
Soğutması çok önemli değil ama uçuk derecelerde de çalışmaması gerekiyor bilgisayarın.

Tavsiyelerinizi bekliyorum.

gdburak

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
371
İsim
Burak

Einstein

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,377
İsim
Eren
Selam dostlar, mühendislik için laptoplara bakıyorum, bütçe max 40k TL (35K'yı çok geçmezse sevinirim),

FPS oyunları oynayan biri değilim, genelde simülasyon ve hikaye tipi oyunları oynuyorum, aynı zamanda video çekme-editleme işleri de yapıyorum, o yüzden alacağım bilgisayarın render kısmında iyi olması gerekiyor,

Aradığım özellikler;
Ekran kartı minimum 8gb, ekran kartının watt değerinin çok düşük olmaması gerekiyor, (mümkün olduğunca RTX serisi)
Ekran hz değerlerine pek takılan biri değilim, aşırı aydınlık yerde kullanmadığım için parlaklık derdi de pek yok (Hp victus 15'in ekran parlaklığı bile yeterli kullandığım yerde),
Soğutması çok önemli değil ama uçuk derecelerde de çalışmaması gerekiyor bilgisayarın.

TRG-Onur

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
bazı victus modellerinde ekran kartında güç sınırlaması oluyordu, bunda da öyle bir şey var mı?

TRG-Onur

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dostlar konu hâlâ güncel, bu hafta sonuna doğru sipariş vermeyi düşünüyorum, ekstra tavsiyelerinizi bekliyorum

Einstein

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,377
İsim
Eren
Dostlar konu hâlâ güncel, bu hafta sonuna doğru sipariş vermeyi düşünüyorum, ekstra tavsiyelerinizi bekliyorum

MrTito

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
71
İsim
Burak

Aradığım özellikler;

Cihazın tek eksiği 512GB SSD olması. Ancak içinde bir adet daha SSD yuvası bulunuyor ekleme yapabilirsiniz ramler 4800mhz 16gb ddr5. İşlemci 8 çekirdek. Ekran kartı advanced optimus destekli 140W en güçlü 4060 laptop ekran kartı

TRG-Onur

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Cihazın tek eksiği 512GB SSD olması. Ancak içinde bir adet daha SSD yuvası bulunuyor ekleme yapabilirsiniz ramler 4800mhz 16gb ddr5. İşlemci 8 çekirdek. Ekran kartı advanced optimus destekli 140W en güçlü 4060 laptop ekran kartı
pc iyi ama hafızanın minimum 1tb olması önemli, çünkü aldıktan belli bir süre sonra geliştirme yapamayacağım

MrTito

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
71
İsim
Burak
pc iyi ama hafızanın minimum 1tb olması önemli, çünkü aldıktan belli bir süre sonra geliştirme yapamayacağım
yani hocam asus almak biraz marka takıntısına kaçıyor. 37bin TL'ye alıp 3bin TL'ye SSD alabilirsiniz. Tabi daha iyi işlemcili 32 gb ramli modeller başka markalarda bulunabilir. Karar sizin

Top Bottom