TRG-Onur
80+ Bronze
- En İyi Cevap
- 1
- Bütçe
- 40000
Selam dostlar, mühendislik için laptoplara bakıyorum, bütçe max 40k TL (35K'yı çok geçmezse sevinirim),
FPS oyunları oynayan biri değilim, genelde simülasyon ve hikaye tipi oyunları oynuyorum, aynı zamanda video çekme-editleme işleri de yapıyorum, o yüzden alacağım bilgisayarın render kısmında iyi olması gerekiyor,
Aradığım özellikler;
İşlemci ryzen 7 ya da intel 7, çekirdek sayısı önemli
ram minimum 16gb, DDR5 ve çift kanal olması önemli, (ddr4 olursa min 32gb)
Ekran kartı minimum 8gb, ekran kartının watt değerinin çok düşük olmaması gerekiyor, (mümkün olduğunca RTX serisi)
Depolama minimum 1tb olmalı, ayriyeten ekstra ssd yuvası da olması önemli,
Ekran hz değerlerine pek takılan biri değilim, aşırı aydınlık yerde kullanmadığım için parlaklık derdi de pek yok (Hp victus 15'in ekran parlaklığı bile yeterli kullandığım yerde),
Soğutması çok önemli değil ama uçuk derecelerde de çalışmaması gerekiyor bilgisayarın.
Tavsiyelerinizi bekliyorum.
FPS oyunları oynayan biri değilim, genelde simülasyon ve hikaye tipi oyunları oynuyorum, aynı zamanda video çekme-editleme işleri de yapıyorum, o yüzden alacağım bilgisayarın render kısmında iyi olması gerekiyor,
Aradığım özellikler;
İşlemci ryzen 7 ya da intel 7, çekirdek sayısı önemli
ram minimum 16gb, DDR5 ve çift kanal olması önemli, (ddr4 olursa min 32gb)
Ekran kartı minimum 8gb, ekran kartının watt değerinin çok düşük olmaması gerekiyor, (mümkün olduğunca RTX serisi)
Depolama minimum 1tb olmalı, ayriyeten ekstra ssd yuvası da olması önemli,
Ekran hz değerlerine pek takılan biri değilim, aşırı aydınlık yerde kullanmadığım için parlaklık derdi de pek yok (Hp victus 15'in ekran parlaklığı bile yeterli kullandığım yerde),
Soğutması çok önemli değil ama uçuk derecelerde de çalışmaması gerekiyor bilgisayarın.
Tavsiyelerinizi bekliyorum.