Rust için istiyorsanız alacağınız en kritik parça işlemci. Sıfırdan alacağınız için ddr5 bir sistem olması lazım. Ve yine oyun (Özellikle de rust için diyorsak) L3 önbelleği minimum 32 MB olmalı. Bunların hepsi bizi minimum 7500f işlemciye götürüyor. (5800 TL)
7600 mantıklı değil. Fiyat farkına değmez. 7600x için iyi de bir soğutucu lazım ve bence yine değmez. Diğerleri zaten pahalı.
Sağlam bir anakart almanızı öneririm, şahsen kendim de araştırıyorum. AM5 sistemde anakart 3 4 yıl daha değişmeyecek ve iyisini almakta fayda var.
Ben MSI B650 Gaming Plus Wifi bakıyorum. Fakat bütçe kısmak isterseniz biraz buradan kısabilirsiniz. Geçen haftadan bugüne 600 TL yükseldi çünkü. (8000 TL)
AMD sistem olacağından 6000 MHz üzeri ram almak biraz şansa bakıyor. Stabil çalışmayabiliyor. O yüzden direkt 6000 MHz CL30 almanızı öneririm. Rust için olacağından 2x16 olmasını tavsiye ederim. (5000TL). Bütçe problem olursa Patriot alabilirsiniz.
Rust özelinde yükseltme yapıyorsanız 3060 yeterli, alabiliyorsanız daha üzeri daha iyi olur tabii 3060 eskidi. AMD tarafında daha ucuza da var eğer Nvidia takıntınız yoksa. (15-20K)
Kasa PSU ve basit bir hava soğutucuyu da kafanıza göre seçersiniz.
Hazır sistem alacaksanız bile Rust özelinde özelleştirin ve AMD 32 MB L3 işlemci + 2x16 6000 MHz ramlerden ödün vermeyin. Kalanı değişebilir.