Emsal
80+ Silver
Hayırlı olsun hocam , güzel oldu bence , hayırlısıyla güzel gün ve işlerde kullanırsınız inşaallah@Emsal Ustam, cihaz dün geldi. Windows kurulumunu yaptım ve gerekli driverleri kurdum. Geç oldu ama güç olmadı iyi ki uzun uzun araştırmalar yapmışım ve bu cihazı almışım. Normalde HP Victus Gaming 16-S0063NT alacaktım fakat mağazaya gidip cihazı incelediğimde hem kasa kalitesi hem ekran canlılığı hem de ekran parlaklığı beni cihazdan anında soğutmuştu şaka gibi birde ikinci SSD yuvası olmaması işin cabası.
SSD demişken aldığım cihazda 2x512 GB SSD var ve RAID0 olarak çalışıyorlar. Bu sayede gayet tatmin edici hız sonuçlarına ulaşıyor.
Alıntıyı görüntüle
RAM olarak ise 8 GB DDR5 4800 MHZ CL40 RAM var. Almak isteyen olursa aynı cihazdan diye ram değerlerini yazdım çünkü açık açık belirtilmemiş. (Tek slot boş 8 GB daha ekleme yapılabilir.)
İşlemci performansına diyecek bir şey yok iyi ki gidip Ryzen 5 7535HS işlemcisi olan modeli almamışım işlemci odaklı bir oyunda 8 GB RAM'le bile gayet güzel sonuçlar verdi.
Cihaz genel olarak sessiz çalışıyor. Fakat fazla yük bindirdiğinizde sanki kanatlanıp uçacakmış gibi ses çıkarıyor tabi ki bu performans modun da cihazı sessiz moda alırsanız cihazın ekran kartı ve işlemcisinin frekansları kısıldığı için ısınmıyor ve fanlar sessiz çalışıyor. Cihaz hakkında sorusu olan arkadaşlar varsa cevaplayabilirim çünkü ben araştırma sürecinde bir çok kişiden yardım almıştım.
Alıntıyı görüntüle
Bu arada Trendol üzerinden qobostore mağazasından aldım ilk başta tereddütlerim vardı satıcıyı pek duymadığım için fakat yanılmışım benim için hiç bir sorun çıkmadan alışveriş tamamlandı ve paketleme gayet güzeldi.
13500h olan nitro 16 modeli çok iyi fiyata aldınız bence ,
kimse bu laptopu merak etmeyebilirçünkü 30k ya bi daha kimseye nasip olur mu göreceğiz