%30 CPU KULLANIMI SORUNU

Güç planı ayarlarında belki bir üst limit koyulmuş olabilir;
Güç planı ayarlarında gelişmiş kısmını fotoğraftaki gibi açmanız lazım, bu pencerede en düşük ve en yüksek işlemci durumu diye iki yer var. En düşük olanı %5, en yüksek olanı %100 yapıverin, eğer zaten bu şekildeyse başka bir şeyleri kurcalamak gerekebilir.
Bu işlem sağlıklı mı? Ben de imzadaki sistemle cs2 de 400 fps alıyorum. Arada ani olarak 200-250 lere düşüyor. Bir arkadaş 2k ultra ayarlarda, 4070ti ekran kartıyla 400 fps falan aldığını söylemişti. Ben 1080p 4:3 çözünürlükte, birkaç ayarı kısarak oynadığım halde 400 alıyorum. Sence bu ayarın etkisi var mıdır?

Bu işlem sağlıklı mı? Ben de imzadaki sistemle cs2 de 400 fps alıyorum. Arada ani olarak 200-250 lere düşüyor. Bir arkadaş 2k ultra ayarlarda, 4070ti ekran kartıyla 400 fps falan aldığını söylemişti. Ben 1080p 4:3 çözünürlükte, birkaç ayarı kısarak oynadığım halde 400 alıyorum. Sence bu ayarın etkisi var mıdır?
Dediğim işlemde bir sorun olmaz ama asıl sistemi sentetik testlere sokup FPS dalgalanmalarını bir takip etmek lazım. Ancak öyle anlaşılır. Ayrıca yalnızca CS2 ile değil başka oyunlarla da test yapmak lazım.

Anakartını mosfetlerini soğutman gerek. EDC anakartın güç çözümüne bağlı. Tabii soğutsan bile bu senin sorununu tam olarak çözmez sadece hafifletir.

Anakartını mosfetlerini soğutman gerek. EDC anakartın güç çözümüne bağlı. Tabii soğutsan bile bu senin sorununu tam olarak çözmez sadece hafifletir.
Anakartın kendi soğutma kısmı var artı astria 200 işlemci soğutucu var

hocam sana 525 amper akım verebilen anakart lazım yüksek fazlı anakartlara yönel. dediğin anakartın mosfetleri 60 amperse 360 verebiliyor en iyi ihtimalle.

hocam sana 525 amper akım verebilen anakart lazım yüksek fazlı anakartlara yönel. dediğin anakartın mosfetleri 60 amperse 360 verebiliyor en iyi ihtimalle.
Ben bunu forumda daha önce açtım b760m k ile rahat kullanılır dendi

bu videodaki anlatılanlara göre rahat kullanılır denemez ne yazık ki hocam buna göre hesapladım ben de.
Hocam imkanı yok LGA1700 soket destekliyor 13 ve 14. nesil intel desteklediği de yazıyor benim sorunum undervoltla ilgili power limit 100w civarı kalıyor yaptığım testlerde 10dk boyunca zaten %95 kullandı cpuyu

Hocam imkanı yok LGA1700 soket destekliyor 13 ve 14. nesil intel desteklediği de yazıyor benim sorunum undervoltla ilgili power limit 100w civarı kalıyor yaptığım testlerde 10dk boyunca zaten %95 kullandı cpuyu
aklıma başka bir ihtimal gelmiyor maalesef hocam.

“İşlemcimde Current/EDP Limit Throttling hatası alıyorum ve şu anda undervolt ayarlı. Bunu overvolt yaparak çözebilir miyim? Yardımcı olabilecek var mı?” @İsimbulamajim @TechGuy @NVIDIAMDINTEL @HuseyinBy01 @Che_ @Senoly sorun düşük CPU kullanımı ortalama %30 kullanıyor maks %40 çıkıyor ama yaptığım cpu testlerinde %95 civarı kullandı

İşlemcin düşük güç çekiyor gibi. R23 test sırasında hwinfo görsellerini bir at bakayım. İşlemci peek kaç W çekiyor görelim. Ya da direkt testten önce BIOS giri güç limitini çekebildiğin kadar yükseğe çek bakalım ne kadar izin veriyor.

Geri