3000 serisine Smart access memory

Lprn_KN

80+
Reaksiyon skoru
35
duymuşsunuzdur s.a.m. desteği ryzen 3000 serisine de gelecekmiş
benim işlemcim r5 3600
ekran kartım rx 5600xt
anakartım b450
ben bu özelliği kullanabilecek miyim

B450'ye S.A.M. desteği geleli çok oldu
Hocam kendi sitenizde bile şu yazıyor:

"Smart Access Memory desteği, şimdilik yalnızca Radeon RX 6000 serisi ekran kartları ve 500 serisi anakart modelleriyle beraber çalışıyor. Dolayısıyla Ryzen 3000 kullanıcılarının özelliği kullanabilmesi için bu iki ürüne sahip olması gerekecek. Ayrıca AMD’nin AGESA 1.2.0.1 BIOS sürümü de minimum gereksinimler arasında yer alıyor. Son olarak NVIDIA cephesinde ise benzer bir bellek kullanım desteğinin “Resizable BAR” adıyla sunulduğunu belirtelim."

AMD Ryzen 3000 Serisine Smart Access Memory Desteği Geliyor! | Donanim Arşivi (donanimarsivi.com)

"Smart Access Memory desteği, şimdilik yalnızca Radeon RX 6000 serisi ekran kartları ve 500 serisi anakart modelleriyle beraber çalışıyor. Dolayısıyla Ryzen 3000 kullanıcılarının özelliği kullanabilmesi için bu iki ürüne sahip olması gerekecek. Ayrıca AMD’nin AGESA 1.2.0.1 BIOS sürümü de minimum gereksinimler arasında yer alıyor. Son olarak NVIDIA cephesinde ise benzer bir bellek kullanım desteğinin “Resizable BAR” adıyla sunulduğunu belirtelim."

AMD Ryzen 3000 Serisine Smart Access Memory Desteği Geliyor! | Donanim Arşivi (donanimarsivi.com)
@Abdullah Hacıgül bu yazıya dayanarak söyledim, haberim yoktu B450 serisine geldiğinden, eğer dediğiniz gibiyse düzenlemeniz gerekiyor yazıyı.

@Abdullah Hacıgül bu yazıya dayanarak söyledim, haberim yoktu B450 serisine geldiğinden, eğer dediğiniz gibiyse düzenlemeniz gerekiyor yazıyı.
çok genelleme yapmak mümkün olmadığı için yazıya eklemedik ama giriş seviye B450M-K'da bile destek verildi.

Kaynk: https://www.asus.com/tr/Motherboards-Components/Motherboards/All-series/PRIME-B450M-K/HelpDesk_BIOS/

Anladım hocam yalnız bazı B450 anakartlarda kullanılabilir olduğunu ve kontrol etmeleri gerektiğini yazsanız güzel olur bu şekilde benim gibi haberi olmayan insanlar eksik bilgilenebiliyor.
haklısın uyarı için teşekkürler ekliyoruz

Geri