B450'ye S.A.M. desteği geleli çok olduAnakartın 500 serisi değil
Ekran kartın 6000 serisi değil(?)
Yani hayır.
RX 5000 serisine de gelse ne güzel olurdu.B450'ye S.A.M. desteği geleli çok oldu
Hocam kendi sitenizde bile şu yazıyor:B450'ye S.A.M. desteği geleli çok oldu
@Abdullah Hacıgül bu yazıya dayanarak söyledim, haberim yoktu B450 serisine geldiğinden, eğer dediğiniz gibiyse düzenlemeniz gerekiyor yazıyı.Hocam kendi sitenizde bile şu yazıyor:
"Smart Access Memory desteği, şimdilik yalnızca Radeon RX 6000 serisi ekran kartları ve 500 serisi anakart modelleriyle beraber çalışıyor. Dolayısıyla Ryzen 3000 kullanıcılarının özelliği kullanabilmesi için bu iki ürüne sahip olması gerekecek. Ayrıca AMD’nin AGESA 1.2.0.1 BIOS sürümü de minimum gereksinimler arasında yer alıyor. Son olarak NVIDIA cephesinde ise benzer bir bellek kullanım desteğinin “Resizable BAR” adıyla sunulduğunu belirtelim."
AMD Ryzen 3000 Serisine Smart Access Memory Desteği Geliyor! | Donanim Arşivi (donanimarsivi.com)
çok genelleme yapmak mümkün olmadığı için yazıya eklemedik ama giriş seviye B450M-K'da bile destek verildi.Hocam kendi sitenizde bile şu yazıyor:
"Smart Access Memory desteği, şimdilik yalnızca Radeon RX 6000 serisi ekran kartları ve 500 serisi anakart modelleriyle beraber çalışıyor. Dolayısıyla Ryzen 3000 kullanıcılarının özelliği kullanabilmesi için bu iki ürüne sahip olması gerekecek. Ayrıca AMD’nin AGESA 1.2.0.1 BIOS sürümü de minimum gereksinimler arasında yer alıyor. Son olarak NVIDIA cephesinde ise benzer bir bellek kullanım desteğinin “Resizable BAR” adıyla sunulduğunu belirtelim."
AMD Ryzen 3000 Serisine Smart Access Memory Desteği Geliyor! | Donanim Arşivi (donanimarsivi.com)
@Abdullah Hacıgül bu yazıya dayanarak söyledim, haberim yoktu B450 serisine geldiğinden, eğer dediğiniz gibiyse düzenlemeniz gerekiyor yazıyı.
Anladım hocam yalnız bazı B450 anakartlarda kullanılabilir olduğunu ve kontrol etmeleri gerektiğini yazsanız güzel olur bu şekilde benim gibi haberi olmayan insanlar eksik bilgilenebiliyor.çok genelleme yapmak mümkün olmadığı için yazıya eklemedik ama giriş seviye B450M-K'da bile destek verildi.
Kaynk: https://www.asus.com/tr/Motherboards-Components/Motherboards/All-series/PRIME-B450M-K/HelpDesk_BIOS/
haklısın uyarı için teşekkürler ekliyoruzAnladım hocam yalnız bazı B450 anakartlarda kullanılabilir olduğunu ve kontrol etmeleri gerektiğini yazsanız güzel olur bu şekilde benim gibi haberi olmayan insanlar eksik bilgilenebiliyor.