Lost_Dragon
80+ Silver
Dahası
3-4 FPS için RAM'i yakmaya değmez.
Kimse de dememiş ki "Elindeki RAM'lerin çipleri ne?". Thaiphoon Burner indir ve programı aç. Açınca üstte Read diye bir tuş var, ona basıp çıkan şeyin SS'ini at.
RAM yakmak o kadar kolay bir şey değil. Voltaj vererek yakacağını düşünüyorsanız en az 1.7 V falan vermesi lazım. Ben de 3200 MHz CL16 değerindeki Ballistix Tactical Tracer RGB RAM'leri (Micron E-die) 3600 MHz'e çıkarttım, hatta gecikmelerini de biraz düşürdüm. Şu an sorun yok, stabil her şey. Bana da yapmamam gerektiğini söylesene lütfen .Hocam biz yapmaması gerektiğini söyledik
RAM yakmak o kadar kolay bir şey değil. Voltaj vererek yakacağını düşünüyorsanız en az 1.7 V falan vermesi lazım. Ben de 3200 MHz CL16 değerindeki Ballistix Tactical Tracer RGB RAM'leri (Micron E-die) 3600 MHz'e çıkarttım, hatta gecikmelerini de biraz düşürdüm. Şu an sorun yok, stabil her şey. Bana da yapmamam gerektiğini söylesene lütfen .
Yok Eyvallah. Sen dedin diye demedim, kimin ne yazdığını bilmiyorum. Harbiden neden yapmamasını söylediniz? Özet geçer misiniz, ben mobildeyim de.Ben RAM'i yakar anlamında demedim ki.
Yok Eyvallah. Sen dedin diye demedim, kimin ne yazdığını bilmiyorum. Harbiden neden yapmamasını söylediniz? Özet geçer misiniz, ben mobildeyim de.
Eyvallah. Overclock'un zaten amacı budur. %100 performans alıyorken %103 performans alabilmektir overclock yapmak. Ayrıca fazla ısınma konusuna da açıklık getireyim, şu anki RAM'lerin hepsinde soğutma bloğu oluyor. Ayrıca vereceğin voltaja da bağlı olarak anca 2-3 derece, hadi çok voltaj verdin 5 derece artıyor. Dert edilecek bir şey değil bu.Ya hocam ben OC yapmayı bilmeme rağmen OC yapmaya karşıyım. Nedeni ise:
- Fazla ısınma sorunu
- Çok fazla bir artış olmaması
- Ekran kartının, işlemcisinin aşırı güçlü olması
Ekran kartı, işlemcisi açamayacağı oyun yok. Niye OC yapsın ki?
OC ye bulaşma kardeşimArkadaşlar elimde 3000mhz cl15 crucial RAM var, bunu az da olsa performans artışı için yapacağım kaç mhz olur anakart biostar b450m-h
3. nesil Ryzen ise 10 fps bile oynar. Oyundan oyuna tabii. Thaiphoon burner indirip RAM çipini söylesen bideReis o değilde 3000mhz ramimi araştırıp bir oc yapsam 3600 e 3400 fln ne kadar fps oynatır tahminimce 3-5 ?