3000mhz Ramleri 3600mhz OC Yapmak

Oldu üstad emeğine klavyene sağlık, tekrardan teşekkür ederim memtest açtım 0 hata ilerliyoruz şu anda.
Bir de ana gecikmeleri şu şekil değiştirmeyi dener misin?

14-20-12-12-36

r5 3600 max 3200 mhz ram mi calıstırıyor ben kendi ramlerime ellemeli miyim d.o.c.p de ki ayarı kullanıyorum
Ekran Alıntısı.JPG

r5 3600 max 3200 mhz ram mi calıstırıyor ben kendi ramlerime ellemeli miyim d.o.c.p de ki ayarı kullanıyorum
Alıntıyı görüntüle
Buna overclock yapmaya uğraşmaya değmez.
belki alt gecikemeler azcık düşer ama sana bir katkısı olmaz bir de frekansı da 3200 yapmayı deneyebilirsin ancak

Buna overclock yapmaya uğraşmaya değmez.
belki alt gecikemeler azcık düşer ama sana bir katkısı olmaz
Frekansı da 3200 yapmayı deneyebilirsin ancak
ramden yüzümüz gülmemiş yani :S işlemci de bronz gelmişti zaten :D

Bir de ana gecikmeleri şu şekil değiştirmeyi dener misin?

14-20-12-12-36
Açıldı memtest çalıştırdım mavi ekrana düştü yeniden başlattı memtest açtım hata vermeye başlayınca hemen en son yaptığımız ayarlara döndürdüm hocam

Açıldı memtest çalıştırdım mavi ekrana düştü yeniden başlattı memtest açtım hata vermeye başlayınca hemen en son yaptığımız ayarlara döndürdüm hocam
O zaman 14-20-14-14-36 da kullan yapacak bir şey yok eğer 12-12 hata veriyor ise. Ama her türlü çok güzel ayar alt gecikmeleri de ayarladık çok güzel oldu.
Istersen 14-19-14-14-36 deneyebilirsin ama muhtemelen memtest hata verir.

Ama hangi Hynix?
SS atabilirsin istesen.
hocam daha sistemi kurmadım internetten baktımda değişebiliyormuş ama sanırım chipler sistemi toplayınca sizi etiketlerim atarım

hocam daha sistemi kurmadım internetten baktımda değişebiliyormuş ama sanırım chipler sistemi toplayın sizi etiketlerim atarım
Her ramde rastgele oluyor çoğu zaman. Internetten baktığın ile seninkinin aynı olmamama ihtimali epey yüksek.

Her ramde rastgele oluyor çoğu zaman. Internetten baktığın ile seninkinin aynı olmamama ihtimali epey yüksek.
evet başka bi forumda dual channel ramlerin chipleri farklı diye bir başlık gördüm

O zaman 14-20-14-14-36 da kullan yapacak bir şey yok eğer 12-12 hata veriyor ise. Ama her türlü çok güzel ayar alt gecikmeleri de ayarladık çok güzel oldu.
Istersen 14-19-14-14-36 deneyebilirsin ama muhtemelen memtest hata verir.
Bunda da ilk hata geldi hocam sıkıntı olur mu değişmemiz gereken yer var mı?

Ekler

• 20210130_162357.jpg
    20210130_162357.jpg
    3.4 MB · Hit: 46
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,153,264
Üyeler
183,406