Çözüldü✓ 3060 Tİ Isınma Sorunu

ısınması normal aldığın ekran kartı modeli en kötü soğutma performansına sahip model denebilir , kasanın önü mesh değilse cam varsa sökmelisin mümkünse kendin mesh bir şeyler uydur tel ile önüne fan takarsın. 3 tane bu fanı alacağına ekran kartı ve kasayı satıp daha mantıklı modellere yönelebilirsin.
Ya 3 senedir hiç hatırlamıyorum bu kadar ısındığını en fazla 82 83 derece görüyordu zaten en fazla işten sonra 1 saat oynayıp yatıyordum. Fakat last of us yükledim gölgelendirme yaparken 85 oldu ekran kartı sıcaklığı... maalesef satmak veya yeni kart almak gibi bir durumum yok anlık çözüm üretmeye çalışıyorum 80 derece stabil düşürebilsem zaten yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Hiç macunu yenilemedim ve stok fan var hala kasada. Belki bunlardır sorun, umarım bunlardır...
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Termal macunu kendiniz mi değiştireceksiniz hocam? yoksa birine mi götüreceksiniz?
Kendim yenilerim ya elim beceriklidir baktım yutuptan kolay zaten ince tabaka yaycaz alt tarafı :D

Fanlara elinizi biraz yaklaştırın rüzgar pek vurmuyorsa fanları da değiştirebilirsiniz, düşündüğünüz fanın değerleri iyi gerçi biraz tuzlu.
Onun dışında yine arkadaşın dediği gibi bir temizlik yapılmalı. Kullandığınız kartın değerlerine bakmaya çalıştım da sanırım zaten bu baya sıcak çalışan bir model ama 80 civarına indirmek lazım. İlk ikisinden sonra gerek olmayabilir.
Macun yenileyip, 3 tane söylediğim fandan sipariş edeceğim umarım en azından stabil 80 dereceleri görürüm. Bu da yeterli olacakttır diye tahmin ediyorum

Ya 3 senedir hiç hatırlamıyorum bu kadar ısındığını en fazla 82 83 derece görüyordu zaten en fazla işten sonra 1 saat oynayıp yatıyordum. Fakat last of us yükledim gölgelendirme yaparken 85 oldu ekran kartı sıcaklığı... maalesef satmak veya yeni kart almak gibi bir durumum yok anlık çözüm üretmeye çalışıyorum 80 derece stabil düşürebilsem zaten yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Hiç macunu yenilemedim ve stok fan var hala kasada. Belki bunlardır sorun, umarım bunlardır...

Kendim yenilerim ya elim beceriklidir baktım yutuptan kolay zaten ince tabaka yaycaz alt tarafı :D
UV yapabilirsin hocam karta -20 verirsen sıcaklığı iyicene düşücektir dediğim gibi kasanın önünü sökün teller ile mesh bir şey uydurun sineklik te olur önüne fan takın güzel bir etkisi olur.

Macun yenileyip, 3 tane söylediğim fandan sipariş edeceğim umarım en azından stabil 80 dereceleri görürüm. Bu da yeterli olacakttır diye tahmin ediyorum
Bir anda artıysa, zamanı gelmiş olabilir, 3 yıl da az süre değil, az buçuk faydası olur hocam. Yeter ki iyi bir şey sürün. Yapması kolay bir de izopropil alkol ve mikrofiber bez alın.

Herkese selamlar,

Ben yaklaşık 3 yıl evvel çok bilgim olmadan bir pc topladım. Sıcak günlerle beraber kasam inanılmaz ısınıyor. Öncelikle maalesef kasam mesh değil, ön tarafın yarısı kapalı ve ekran kartım 2 fanlı. Kasama ekstra soğutucu olarak sadece kule tipi bir adet zamanında yine dandik bir soğutucu aldım ve ekran kartı macununu hiç yenilemedim.

Stok fanları çıkartıp üç adet şu: https://www.amazon.com.tr/dp/B0D59Z...g=web-desktop-forum-21&ie=UTF8&language=tr_TR fanlardan almayı düşünüyorum. Sizce ekran kartı sıcaklığını düşürmem de macunla beraber bir etkisi olur mu? Maalesef donanımdan hiç anlamıyorum ve biraz chatgpt yardımı ile bunları akıl edebildim...

Kasa özellikleri:

İşlemci: amd ryzen 5 5500 x

Ekran Kartı: Gigabyte Windforce 3060ti

Anakart: asus b500m-e

Yardımcı olabilen bir arkadaşım olursa çok sevineceğim. İyi forumlar...
Öncelikle ekran kartın en çok ısınan soba diye tabir ettiğimiz modellerden. Benim şu senaryoda önerim;
Temudan HEILOS2 alıp gpuya termal macun yerine onu uygulaman olur. Ptm7950 yazarsan tarayıcıya vs anlarsın ne olduğunu.
+ olarak gddr6x bellekler çok sıcak çalışıyor kartın da soğutma bloğu çok iyi olmadığından çok serin çalışmıyor. Isılar kaç derece şuan?

Öncelikle ekran kartın en çok ısınan soba diye tabir ettiğimiz modellerden. Benim şu senaryoda önerim;
Temudan HEILOS2 alıp gpuya termal macun yerine onu uygulaman olur. Ptm7950 yazarsan tarayıcıya vs anlarsın ne olduğunu.
+ olarak gddr6x bellekler çok sıcak çalışıyor kartın da soğutma bloğu çok iyi olmadığından çok serin çalışmıyor. Isılar kaç derece şuan?
furmark ile yük verdim 2k bu arada monitör. https://forum.donanimarsivi.com/konu/3060-ti-isinma-sorunu.1149718/post-10331520 sonuçlar bu şekilde ve 3 dakikada. 90 dereceyi aşmıyor ama çok hızlı bir şekilde bu dereceye çıkıyor.

UV yapabilirsin hocam karta -20 verirsen sıcaklığı iyicene düşücektir dediğim gibi kasanın önünü sökün teller ile mesh bir şey uydurun sineklik te olur önüne fan takın güzel bir etkisi olur.
bios üzerinden uv yapıcam gibi duruyor evet. kasa mesh değil ama half mesh gibi bir şey msi gungpir 110r

furmark ile yük verdim 2k bu arada monitör. https://forum.donanimarsivi.com/konu/3060-ti-isinma-sorunu.1149718/post-10331520 sonuçlar bu şekilde ve 3 dakikada. 90 dereceyi aşmıyor ama çok hızlı bir şekilde bu dereceye çıkıyor.

bios üzerinden uv yapıcam gibi duruyor evet. kasa mesh değil ama half mesh gibi bir şey msi gungpir 110r
Testi 1080p msaa 0x şeklinde yapıp görsel atar mısın? 5-6dk yeterli.

Testi 1080p msaa 0x şeklinde yapıp görsel atar mısın? 5-6dk yeterli.
5 dakikayı bırakt
Ekran görüntüsü 2025-08-23 012945.webp
ım 1 dakikada bu dereceye çıkıyor 5 dakika bile tutamıyorum korkudan :D

5 dakikayı bıraktAlıntıyı görüntüleım 1 dakikada bu dereceye çıkıyor 5 dakika bile tutamıyorum korkudan :D
Kesinlikle macun değişimi, gerekirse pad değişimi yap. Macun yerine HEILOS kullanabilirsin. Referans olması açısından 3090 kullanıyorum 400-450w gördüğü oluyor bu ayarlarda testte 66-67c görüyor.

Kesinlikle macun değişimi, gerekirse pad değişimi yap. Macun yerine HEILOS kullanabilirsin. Referans olması açısından 3090 kullanıyorum 400-450w gördüğü oluyor bu ayarlarda testte 66-67c görüyor.
Arctic MX 6 aldım macun olarak baktım her yerde en çok tavsiye edilen o. Fan olarak da açıkçası paraya kıydığımı düşünüyorum atacağım linkten 3 adet aldım. Stok fanlar yerine bunları koyacağım umarım çözer. Oyun oynarken 2 saat içinde 80 derecede stabil kalsın yeterli benim için. Gerekirse biostan uv falan yapacağız gibi. https://www.amazon.com.tr/dp/B0D59ZWJYC?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title&th=1

Arctic MX 6 aldım macun olarak baktım her yerde en çok tavsiye edilen o. Fan olarak da açıkçası paraya kıydığımı düşünüyorum atacağım linkten 3 adet aldım. Stok fanlar yerine bunları koyacağım umarım çözer. Oyun oynarken 2 saat içinde 80 derecede stabil kalsın yeterli benim için. Gerekirse biostan uv falan yapacağız gibi. Çok teşekkür ederim bu arada kardeşim var ol. https://www.amazon.com.tr/dp/B0D59ZWJYC?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title&th=1

Arctic MX 6 aldım macun olarak baktım her yerde en çok tavsiye edilen o. Fan olarak da açıkçası paraya kıydığımı düşünüyorum atacağım linkten 3 adet aldım. Stok fanlar yerine bunları koyacağım umarım çözer. Oyun oynarken 2 saat içinde 80 derecede stabil kalsın yeterli benim için. Gerekirse biostan uv falan yapacağız gibi. https://www.amazon.com.tr/dp/B0D59ZWJYC?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title&th=1
Ekran kartında arctic mx6 kullanmamalısın. Çok çabuk pump out olan bir macun değil ama ekran kartında her macun kullanılmaz maalesef. Stok macunlar çok sağlam oluyor o sağlamlığı yakalayabileceğin bir macun yok piyasada. Eğer mx6 ile değişirsen 5-6ay sonra tekrar açıcaksın kartı. Büyük ihtimal ile de 1-2ay içinde ısılar tekrar artmaya başlıcak....
Fanlara da boşa masraf etmişsin, kasa fanları çok büyük fark yaratmıyor eğer iyi hava akışına sahip bir kasan yoksa.

Geri