Çözüldü✓ 3060 Tİ Isınma Sorunu

Reaksiyon skoru
3
Herkese selamlar,

Ben yaklaşık 3 yıl evvel çok bilgim olmadan bir pc topladım. Sıcak günlerle beraber kasam inanılmaz ısınıyor. Öncelikle maalesef kasam mesh değil, ön tarafın yarısı kapalı ve ekran kartım 2 fanlı. Kasama ekstra soğutucu olarak sadece kule tipi bir adet zamanında yine dandik bir soğutucu aldım ve ekran kartı macununu hiç yenilemedim.

Stok fanları çıkartıp üç adet şu: https://www.amazon.com.tr/dp/B0D59Z...g=web-desktop-forum-21&ie=UTF8&language=tr_TR fanlardan almayı düşünüyorum. Sizce ekran kartı sıcaklığını düşürmem de macunla beraber bir etkisi olur mu? Maalesef donanımdan hiç anlamıyorum ve biraz chatgpt yardımı ile bunları akıl edebildim...

Kasa özellikleri:

İşlemci: amd ryzen 5 5500 x

Ekran Kartı: Gigabyte Windforce 3060ti

Anakart: asus b500m-e

Yardımcı olabilen bir arkadaşım olursa çok sevineceğim. İyi forumlar...

Sıcaklıklar ne hocam resimler yüklenmemiş

Herkese selamlar,

Ben yaklaşık 3 yıl evvel çok bilgim olmadan bir pc topladım. Sıcak günlerle beraber kasam inanılmaz ısınıyor. Öncelikle maalesef kasam mesh değil, ön tarafın yarısı kapalı ve ekran kartım 2 fanlı. Kasama ekstra soğutucu olarak sadece kule tipi bir adet zamanında yine dandik bir soğutucu aldım ve ekran kartı macununu hiç yenilemedim.

Stok fanları çıkartıp üç adet şu: https://www.amazon.com.tr/dp/B0D59Z...g=web-desktop-forum-21&ie=UTF8&language=tr_TR fanlardan almayı düşünüyorum. Sizce ekran kartı sıcaklığını düşürmem de macunla beraber bir etkisi olur mu? Maalesef donanımdan hiç anlamıyorum ve biraz chatgpt yardımı ile bunları akıl edebildim...

Kasa özellikleri:

Kasanın içine ne kadar "soğuk" hava girerse ekran kartı için o kadar iyi olur. 3 yıl hım padler de değişime gerek yokta macun yenilenebilir belki. Bunun kesin zamanı yok, eğer sıcaklığı çok arttıysa zamanı gelmiştir. Bir iki strese sokup, bir de bir iki oyun içi, HWmonitör veya başka bir uygulama ile sıcaklıkları paylaşırsanız güzel olur.

Herkese selamlar,

Kasa özellikleri:

hocam sıcaklıkları paylaşırsanız daha iyi bir yorum yapabilirim ama.
Bilgisayar ın işlemci ve ekran kartının termal macunlarını yenilemeniz,
Kasa aşağıda ise üste koymanız,
Kasanın baştan aşağı temizliğini yapıp tozlarını süpürmeniz
gerekebilir

Kasanın içine ne kadar "soğuk" hava girerse ekran kartı için o kadar iyi olur. 3 yıl hım padler de değişime gerek yokta macun yenilenebilir belki. Bunun kesin zamanı yok, eğer sıcaklığı çok arttıyF
Kasanın içine ne kadar "soğuk" hava girerse ekran kartı için o kadar iyi olur. 3 yıl hım padler de değişime gerek yokta macun yenilenebilir belki. Bunun kesin zamanı yok, eğer sıcaklığı çok arttıysa zamanı gelmiştir. Bir iki strese sokup, bir de bir iki oyun içi, HWmonitör veya başka bir uygulama ile sıcaklıkları paylaşırsanız güzel olur.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam o kadar anlamıyorum ki... 1 dakikalık Furmark testi sonucu şu şekilde: https://www.gpumagick.com/scores/1506266 yeterli olur mu yoksa başka bir program ile yarım saatlik testlere mi sokmalıyım?

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam o kadar anlamıyorum ki... 1 dakikalık Furmark testi sonucu şu şekilde: https://www.gpumagick.com/scores/1506266 yeterli olur mu yoksa başka bir program ile yarım saatlik testlere mi sokmalıyım?
5-10 dakikalık teste çıkabileceği en yüksek sıcaklığa çıkar ve dengelenir, gpu templerin iksini de söyleyin hocam.

Ekran görüntüsü 2025-08-23 010427.webp

3 dakika max 90 derece gördü fakat bu 85 dereceyi 30 saniyede falan aşıp, 89-90 derece arasında sabitleniyor

Fanlara elinizi biraz yaklaştırın rüzgar pek vurmuyorsa fanları da değiştirebilirsiniz, düşündüğünüz fanın değerleri iyi gerçi biraz tuzlu.
Onun dışında yine arkadaşın dediği gibi bir temizlik yapılmalı. Kullandığınız kartın değerlerine bakmaya çalıştım da sanırım zaten bu baya sıcak çalışan bir model ama 80 civarına indirmek lazım. İlk ikisinden sonra gerek olmayabilir.

Herkese selamlar,

Kasa özellikleri:

ısınması normal aldığın ekran kartı modeli en kötü soğutma performansına sahip model denebilir , kasanın önü mesh değilse cam varsa sökmelisin mümkünse kendin mesh bir şeyler uydur tel ile önüne fan takarsın. 3 tane bu fanı alacağına ekran kartı ve kasayı satıp daha mantıklı modellere yönelebilirsin.

Termal macunu kendiniz mi değiştireceksiniz hocam? yoksa birine mi götüreceksiniz?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,182,085
Üyeler
187,624
Son üye
Devrimnksli
Geri