Neler Yeni

3060ti-12700F sistem öneriniz nedir?(rica ediyorum)

bachpassion

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
254
İsim
bach passion
Bunu al
Elinize sağlık ancak alt takımlar hep bilinmedik marka keşke özelleştirmede daha kaliteli ürünler olsa alırdım
alt takımlar bilinmedik derken ne demek istiyorsunuz anlamadım. https://www.vatanbilgisayar.com/int...-prime-b660m-k-kioxia-500gb-ssd-16gb-ram.html bak 12900f ile 3070 alıyorsun çok uygun fiyata, normalde bu bütçede insan az olduğu için almıyorlar, yoksa piyasanın en uygunu bu 29.700 TL'ye. evet 240m sıvı soğutma 12900fe yetmeyebilir ama gayet yeterlidir.
Bilinmedik dediğin markalar coolermaster, kioxia, gskill, asus. Bütün forum bütün dünya bunları kullanıyor.

Ayriyeten bütçenize 30000 demişsiniz, gider beğendiğiniz ana ssdyi alırsınız, çift ssd kullanırsınız anakartta, 500 ya da 1 tb ana ssd alırsanız rahat da edersiniz, sistemi kuracağınız ssdniz daha kaliteli olabilir, indirimde 7000 mb okuma yazmalı ssdler bulunuyor, alır takarsınız. Psu değiştirip, 750 watt güzel bi psu + 16 ram daha eklerseniz, bütçenizin altında çok çok daha iyi bir kasa almış olursununuz

Hasan344

80+ Gold
Elinize sağlık ancak alt takımlar hep bilinmedik marka keşke özelleştirmede daha kaliteli ürünler olsa alırdım
Bilinmedik marka değil bence siz bu markaları bilmiyorsunuz.

L7vely

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
Yamaç Ulus
Elinize sağlık ancak anakart wifi özelliği istiyorum malesef.

Soğutucu için o fan yeterli olur mu? Şahsen sıvı soğutma hiç kullanmadım bir türlü sıcak bakamıyorum bu duruma.
Wifi özelliği zor bir şey değil küçük bir USB alıcı ile her şeyi çözebilirsiniz
35000TL'e 3060Ti bir sistem hatta 3070 bir sistem alırsanız paranıza yazık etmiş olursunuz benden size söylemesi

Dahası  
Reaksiyon skoru
136
İsim
Hakan
Bilinmedik marka değil bence siz bu markaları bilmiyorsunuz.
Evet hiç duymadım birazda geri kaldım sayılır 10 yıl sonra ilk defa pc toplicam adapte olmaya çalışıyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Wifi özelliği zor bir şey değil küçük bir USB alıcı ile her şeyi çözebilirsiniz
35000TL'e 3060Ti bir sistem hatta 3070 bir sistem alırsanız paranıza yazık etmiş olursunuz benden size söylemesi
3080ti almaktan döndüm :) öyle her oyunu 4k oynayım ultra oynayım sevdam yok cs olsun dota olsun rust birde gta5 olsun yeterli 3080ti fazla kaçar size hatta 4 k altı oynadığınız tüm eski oyunlarda darboğaz yersiniz dediler bende 3060ti ye düştüm

L7vely

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
Yamaç Ulus
Evet hiç duymadım birazda geri kaldım sayılır 10 yıl sonra ilk defa pc toplicam adapte olmaya çalışıyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

3080ti almaktan döndüm :) öyle her oyunu 4k oynayım ultra oynayım sevdam yok cs olsun dota olsun rust birde gta5 olsun yeterli 3080ti fazla kaçar size hatta 4 k altı oynadığınız tüm eski oyunlarda darboğaz yersiniz dediler bende 3060ti ye düştüm
Sıkıntı şurada hocam
3060Ti almanızda değil
35000TL'e 3060Ti almanızda

Dahası  
Reaksiyon skoru
136
İsim
Hakan
Sıkıntı şurada hocam
3060Ti almanızda değil
35000TL'e 3060Ti almanızda
Evet haklısınız ama en azından alt takımlara daha güzel bütçe ayırabiliyorum ki 3060ti fazlasıyla bana 5 sene yeter diye düşünüyorum

L7vely

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
Yamaç Ulus
Evet haklısınız ama en azından alt takımlara daha güzel bütçe ayırabiliyorum ki 3060ti fazlasıyla bana 5 sene yeter diye düşünüyorum
Bu yinede kazık yediğiniz gerçeğini değiştirmiyor hocam kusura bakmayın

Dahası  
Reaksiyon skoru
136
İsim
Hakan
Bu yinede kazık yediğiniz gerçeğini değiştirmiyor hocam kusura bakmayın
Üst model ekran kartı aldığımda en az 2K 4K ekran almam gerekecek ek bütçe gerekiyor, eski oyunları 1080p de oynarsam darboğaz yiyeceğim ekran kartı tam performans göstermediği için işlemciye yük bindirecek,ekran kartını yükselttiğimde power yüksek almak zorunda kalacağım, soğutucuma ek masrafla üst sürüm alacağım derken bu etmenler yoruyor insanı

L7vely

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
Yamaç Ulus
Üst model ekran kartı aldığımda en az 2K 4K ekran almam gerekecek ek bütçe gerekiyor, eski oyunları 1080p de oynarsam darboğaz yiyeceğim ekran kartı tam performans göstermediği için işlemciye yük bindirecek,ekran kartını yükselttiğimde power yüksek almak zorunda kalacağım, soğutucuma ek masrafla üst sürüm alacağım derken bu etmenler yoruyor insanı
3060Ti'ı 1080p'de 5600x bile besler

Che_

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,813
İsim
MehmedVII
Merhabalar artık sona doğru gelmeye başladım.

İşlemci : i7-12700F karar kıldık.
Ekran Kartı : 3060ti karar kıldık.

Anakart : ? (Wifi özellikli olmasını istiyorum)

Ram: ? (Almışken 16x2 32gb düşünüyorum ama fikirlerinize açığım)

SSD: ? ( almışken 1 tb alayım diyorum)

Power: ?

Soğutucu + Kasa: ? (Benim için en önemli husus bu Antalya çok sıcak evde klima bile işe yaramadığı günler oluyor öyle güzel bir kasa ve soğutucu önerisi verinki kasam nefes alsın)

Bütçe 35bin₺ kadar çıkabilirim.
Kullanım amacım: Oyun ağırlıklı ve işlemcimi yoran(browser üzerinden açtığım uygulamalar ile oyun oynarken arka planda bir çok iş açık oluyor işlemciye yük bindiriyorum)

Önce forumu kuranlara sonra forum üyelerine tüm destekleri için şimdiden sonsuz teşekkürlerimi sunarım.

bilgisayarı toplamama yardımcı olan herkese topladıktan sonra nasip olursa güzel bir süprizim olucak.
3060Ti çok düşük kalır. Ayrıca ryzen 7. Nesil bekle baya iyi olur.

BurakBal

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,143
İsim
Burak Bal
RTX3060ti alt model ekran kartı değil ki RTX3070in bir tık altında. Arkadaşın önerdiği vatandaki pcyi özelleştirip satın almanızı öneririm.

Dahası  
Reaksiyon skoru
136
İsim
Hakan
kanka neden 3060ti almak istiyorsun?
Bilmiyorum 3080ti den düştüm bu modele kadar çünkü öyle her yeni çıkan oyunu ultrada oynama hevesim yok ondan nana fazla gelir düşüncesiyle 3060ti almak istedim öneren arkadaşlara istinaden. Sizin düşünceniz varsa beraber yardımcı olabilirsiniz :)

Top Bottom