Neler Yeni

3090 - 50k - Alınır mı?

asko56

80+ Silver
Örnek sistem var mı? Çok uzakta çünkü satıcı

hocam 50 ye monitör klavye fare ses sistemi dahil o ayarda sistem zor toplarız ama nvdia olmaz amd 7800xt li sıfır ddr5 ssitem yaparsınız ama 50 olmaz 55 olur ama sıfır olur 5 daha veririm derseniz linki göndereyim

Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
Alper Uğurcan
hocam 50 ye monitör klavye fare ses sistemi dahil o ayarda sistem zor toplarız ama nvdia olmaz amd 7800xt li sıfır ddr5 ssitem yaparsınız ama 50 olmaz 55 olur ama sıfır olur 5 daha veririm derseniz linki göndereyim
Bu yapay zeka optimizasyonlarından dolayı nvidia yüksek vram mecbur fakat monitör ses sistemi falan çıkarabiliriz onlar pek önemli değil. Benim asıl istediğim hayvani compute gücü bu yapay zeka toolları çok güç istiyor çünkü.
Link güzel olur hocam

asko56

80+ Silver
Bu yapay zeka optimizasyonlarından dolayı nvidia yüksek vram mecbur fakat monitör ses sistemi falan çıkarabiliriz onlar pek önemli değil. Benim asıl istediğim hayvani compute gücü bu yapay zeka toolları çok güç istiyor çünkü.
Link güzel olur hocam

eger istediginiz bu ise bence kesinlikle bekleyin yapay zeka için 5000 serisi den başka çagreniz yok yapay zeka çekirdek gücünü nvdai çok yükseltti ya saglam bir bütçeye çıkıp 5080 lı sistem yapıp tertemiz kafa devam ediceksiniz yada 5070 serilerinin gelmesini bekleyeceksiniz sizi amd kesmez

Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
Alper Uğurcan
eger istediginiz bu ise bence kesinlikle bekleyin yapay zeka için 5000 serisi den başka çagreniz yok yapay zeka çekirdek gücünü nvdai çok yükseltti ya saglam bir bütçeye çıkıp 5080 lı sistem yapıp tertemiz kafa devam ediceksiniz yada 5070 serilerinin gelmesini bekleyeceksiniz sizi amd kesmez
Şimdilik 5080 toplamam imkansız çok gerekli olursa kiralayabilirim fakat çok karaborsaya düştü ve vramlari çok düşük çıkardılar.

bütçeme göre 5070ti 16gb iyi fiyattan gelirse alınabilir fakat performansı gerçekten artırır mı yoksa 3090 hala daha iyi mi olur emin olamıyorum.

asko56

80+ Silver
Şimdilik 5080 toplamam imkansız çok gerekli olursa kiralayabilirim fakat çok karaborsaya düştü ve vramlari çok düşük çıkardılar.

bütçeme göre 5070ti 16gb iyi fiyattan gelirse alınabilir fakat performansı gerçekten artırır mı yoksa 3090 hala daha iyi mi olur emin olamıyorum.
5000 serisinde tensor çekirdeklerinde anormal artış var yapay zeka için tek tercih 5000 serisi 3000 artık yaramaz

Furkan²

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,377
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Kendim diğer parçaları sıfır toplayıp sadece ekran kartını 2ci el alsam aynı sistemi toplarlayabilir miyim?
Sıfır olarak bu fiyata toplayamazsın. Bazı parçaları kaliteli aynı performansı aynı fiyata almak için segment düşmen lazım o şekilde toplarsın işte Asus TUF anakart yerine Prime serisi alırsın, akvaryum kasa almazsın, 7 fanın olmaz vs yani zorlarsan sıfır olarak - E.kartı hariç - denk sistem toplanır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,055,610
Üyeler
167,686
Son üye
SİRV3
Top Bottom