Neler Yeni

34 inç 2 k monitor 6 bin tll

Rauzy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
194
İsim
İsrafil can
Aşırı ağır ghostinge maruz kalacağınizi bilin. Tepki süreleri çok kötü bu modelin.

VA olacaksa 25G3ZM bakılabilir. Önerebileceğim tek ucuz VA.
hocam ghosting olacagını elbette biliyorum ama arkadaş va panel devri geçti deyip altına 34 inç 2 k da olmaz diye alınmaz demiş bende inç panelle ne alakası var dedim

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
hocam ghosting olacagını elbette biliyorum ama arkadaş va panel devri geçti deyip altına 34 inç 2 k da olmaz diye alınmaz demiş bende inç panelle ne alakası var dedim
İnçin panelle çok alakası var. Monitörün görüntü keskinliği (netliği), boyut/piksel sayisi(çözünürlük) ile bulunur. Yani netlik yalnızca çözünürlüğe bağlı değil aynı zamanda boyuta bağlı. Örneğin 27 inç 2K bir monitör 32 inç 2K'dan daha keskin olacaktır.

Ancak o arkadaşın atladığı bir şey var: bu monitör WQHD değil UWQHD. Normal bildiğimiz 2K'lar 2560x1440 olurken bu 3440x1440. İkisi de 108ppi ile aynı keskinliğe sahip.

Cancan234

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Can ince
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar teknoloji indirim
hocam va panelin modasının geçtiğinin inçle me alakası var
Canım kardeşim cevap bulamayınca üstteki yazıma odaklanma altta detaylı açıklamasını yaptım etkileşim almak için fiyatı uygun olsa bile verim alınamayacak bir ürün önerisini doğru mu sence ki ben yorumumu belirttim insanların kafasında fikir oluşssun diye
Mesaj otomatik birleştirildi:

Açıklamayı tekrar oku piksel sayarsın güzel kardeşim

Rauzy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
194
İsim
İsrafil can
Canım kardeşim cevap bulamayınca üstteki yazıma odaklanma altta detaylı açıklamasını yaptım etkileşim almak için fiyatı uygun olsa bile verim alınamayacak bir ürün önerisini doğru mu sence ki ben yorumumu belirttim insanların kafasında fikir oluşssun diye

bi öyle diyorsun bi böyle karar ver artık

Cancan234

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Can ince
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar teknoloji indirim
İnçin panelle çok alakası var. Monitörün görüntü keskinliği (netliği), boyut/piksel sayisi(çözünürlük) ile bulunur. Yani netlik yalnızca çözünürlüğe bağlı değil aynı zamanda boyuta bağlı. Örneğin 27 inç 2K bir monitör 32 inç 2K'dan daha keskin olacaktır.

Ancak o arkadaşın atladığı bir şey var: bu monitör WQHD değil UWQHD. Normal bildiğimiz 2K'lar 2560x1440 olurken bu 3440x1440. İkisi de 108ppi ile aynı keskinliğe sahip.
Bunun sebebide başlık hatası yapmış olması dostum aslında 3 k gibi düşünebiliriz bu mönitörü o şekilde geniş 2 k olduğu için bunuda belirtseydi ona göre yorum yapardım detaylı incelemedim kendimde 32 inç olduğu için ben yorumumu belirttim sadece

bi öyle diyorsun bi böyle karar ver artık
Tamam sensin dostum :)

32 inç 2k olarak değil 27 inç 2k olarak düşünün. 34 inç denmesinin sebebi yanlardan uzun olması 2560x1440 27 inç ile 3440x1440 34 inç aynı. Yani bahsettiğiniz gibi pikselleşme olacağını sanmıyorum fakat va panelden dolayı ghosting & black smearing mümkün.

hamonbru

80+

Geniş ekran olmasını yanlış anlayıp ona göre yorum yaptığınızı biliyorum, ama geniş ekran olmasaydı bile yorumunuz yine de saçma. 32" 1440p ile piksel sayıyorum demişsiniz, 32" 1440p ile 24" 1080p aynı piksel yoğunluğuna sahip. Tamam bi retina yoğunluğunda olmayabilir ama şimdiye kadar hiç kimsenin de 24" full hd monitörde piksel sayıyorum dediğini duymadım.
Yorum yazmış olmak için yorum yazmışsınız.

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1

Ek yapayım. Şöyle düşünün: 4K monitörler 27 veya 32 inç olurken 4K TV'ler 70 inçe kadar çikıyor. O zaman bunlarda niye piksel saymıyoruz? Çünkü netlik dediğimiz şey izleme mesafesine de bağlı. Örneğin 27 inç 1080p monitörü yeterince uzaktan izlerseniz piksel saymazsınız.

Phoenixxx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
601
İsim
Erdem çay
Fps hariç hikayeli oyunlar oynayanlar için çok güzel fırsat.

Yeriniz masanız müsaitse alın geçin 6k ya 34" monitör kolay kolay gelmez ha bimden dijitsu 42" 60hz da çamur gibi oynarım diyen bakmasın bile

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
A
Fps hariç hikayeli oyunlar oynayanlar için çok güzel fırsat.

Yeriniz masanız müsaitse alın geçin 6k ya 34" monitör kolay kolay gelmez ha bimden dijitsu 42" 60hz da çamur gibi oynarım diyen bakmasın bile
Öyle olmuyor maalesef hocam o iş. Forumlarda çok yanlış bilinen şeylerden biri bu.
VA'ların büyük çoğunluğunda (Ve bu modelde ekstrem şekilde) şu sorunları yaşayacaksınız:

(Başka mesajımın kopyala yapiştır halidir)
"
Yok. Düşük bütçede alınabilecek tek VA 25G3ZM olur. Onun dışında en yakın Samsung Odyssey G6 G65B. Bunlar dışında iyi bir VA yok/görmedim.

Sizin attığınız ise tam bir facia. Neler yaşayacağınızı göstereyim mi?

1) Hareketli her cisim şöyle epey uzunca ghostinge sahip olacak:
1732825091041.png

2) Hikayeli oyunlarda da rakebetçi oyunlarda koyu renkli her yerde şu sorunu yaşayacaksınız (Dikkat, bir defa fark edince bu soruna hassas olabilirsiniz. Elinizdeki de bu sorunu yaptığı için rahatsız edebilir. İstemiyorsanız bakmayın.):

3) Karanlık tema kullandığınız her uygulamada şu sorunu yaşayacaksınız:

İşte bu yüzden asla ama asla ucuz VA önermiyoruz. Evet IPS'in glow gibi berbat kontrast gibi leş sorunları var. Ama hepsini toplasanız çoğu senaryoda bir bu VA sorunu etmez.

İnsanlar anlamadıkları için sorunun ne olduğunu bilmiyorlar. Ve TR'de düzgün inceleme olmadığı için insanlar bilemiyorlar. Bilmediğiniz bir şeyi fark edemezsiniz. Ama bir defa görünce artık ondan rahatsız olup elindekini saan/kararından dönen çok fazla kişi gördüm."

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,037,997
Üyeler
164,591
Son üye
Özgür0671
Top Bottom